MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 28, 2011

perbezaan harga KR1M & pasaraya HERO

ok meh aku nak tunjukkan perbezaan rege antara KR1M & pasaraya hero, oleh sebab leceh kan nak turun naik tangga angkut barang kat kete, aku ajak mak aku g pasaraya hero je dekat area2 tu juga, sempat la juga aku amek beberapa contoh rege kt KR1M & pasaraya hero nak wat perbezaan harga..dah mcm wat tugasan wartawan kekdahnye kan?haha...

seme gambar yang atas tu aku amek dari KR1M yang bawah tu dari pasaraya hero, ok jom kita jadik pengguna yg bijak, anda yg menentukan mana nak pilih:

campbells soup KR1M - RM3.19
pasaraya hero : RM3.95 
murah RM0.76 kat KR1M
butter cup KR1M : RM 4.59
pasaraya hero : RM3.49 (giant pon xdapat harga 3hengget lebih, bese 4 lebih)
murah RM1.10 kat pasaraya hero

tiwster apple KR1M : RM5.79
pasaraya hero : RM5.99
murah RM0.20 kat KR1M
beras special tempatan KR1M : RM21.99
pasaraya hero : RM26.00
murah RM4.01 kt KR1M ( ni je yg aku nampak murah gile)
sos tomato cap 1 malaysia KR1M : RM1.79
sos tomato cap hilo Pasaraya hero : RM2.30
murah RM0.51 kt KR1M (sos tomato ni kalau xde brand bese tak sedap kan?)
jem KR1M : RM2.75
jem pasaray hero : RM3.40
murah RM0.65 kt KR1M
so far memang lah banyak barang yg lagi murah kt KR1M ni kan?tapi murah dia beza xbanyak sangat pon,mcm aku cakap semalam la..ada barang2 yang murah kt sini mahal kt tempat lain, ada yang murah kt tempat lain mahal kat sini.

apapun tepuk dada tanya selera...pesanan dari penaja, membeli lah dengan cara berhemah.ewah dah mcm laman web KPDNHEP dah kan?hahaha....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

28 ribu orang memberikan idea bernas:

fieda said... [Reply to comment]

biasa la tu...tak semua murah la..ada yg murah dan ada jgk la yg mahal kt kedai KR1M ni...

amiey lee said... [Reply to comment]

hahahhaha memang dh jadi reporter ko ni :p

terbaikkkk

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

sama jerk cam I buat perbandingan antara tesco and giant or carrefour.. pegi sana ade ade barang nie murah.. bile pegi pasaraya yg nie pulak ade barang tu murah.. timbal balas cam lebey kurang sama coz harga tak jauhh sangat pun bezanya kan.. :D

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

ok..conclusion is jgn beli butter kt KR1M..butter ko beli kt hero je..benda len leh la KR1M tu..aha

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo tmpt murah tp pyh parking susah gk kn

syariza09 said... [Reply to comment]

putrajaya pun ada KR1M..tp lom pegi lagi. nanti kalo ke sana, x nak bli butter..mahel

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

beselah tuh...
ader mahal kt sini, murah kt situ...
pastuh sebaliknya kan????
sbg pengguna, pandai2la kita memilih...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

takdelah murah sangat...
nana dah boleh jadi model iklan pengguna berhemah nie..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nak try jugak la kat putrajaya ni..belom jejak lagi..

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

mcm ila... tiap2 sabtu hujung bulan kami bukak paper the star... bc iklan dulu... so..bln ni kalau kebayakan brg kat care4 contohnyer murah.. kami lari soping kat care4... kalau giant... lari ke giant.. apa susah.. sbb brg wajib blnn nak bl mcm nescafe,milo, dynamo, soflan, beras, megi, sardin, susu anak n pampers.. tu jek... yg lain mahal sikit2 tu biasala

syanasaid said... [Reply to comment]

aku teringin nk pegi
sbb nak tgk sdiri brg ape ade dlm tu

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

kt kedai 1 malaysia tu bleh beli beras je la jawabnye... tu je yg berbaloi

watyz said... [Reply to comment]

pro & con biasa la tu. kena ade gak kan... :)

Nana said... [Reply to comment]

@fieda

tu la nye
mcm propa je lebeh hehee

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehe ada bakat tak?kekekee

Nana said... [Reply to comment]

@NeenaAnuar
ahh tu la pasal
pusing2 harga lebey kurang sama je..
xkira lagi kos minyak kita seme kan
sudahnye pegi je la giant tmpt soping bulanan hehee

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
yez.itu la sebenarnya aku nk ckp heheheee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la parking tepi jalan je
ikut naseb la klw ada ksg

Nana said... [Reply to comment]

@syariza09
ahh butter dia mahal
sama rege giant jek

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
ahh btol tu kak
mana2 pon sama kan
ada kurang & lebihnye

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
hahah model tak bertauliah

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

heheh sila try usha rege

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
wah bagus tu ila
kena ikut cara ko

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
nanti try la usha
apa lak pendapat ko

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
yup tu je yg nmpk beza sgt

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
ahh tu ler

tiefazatie said... [Reply to comment]

bese la tue kan sis..hee

Fikri Tamrin said... [Reply to comment]

Saya ada buat kajian lebih 300 barang2 di Tesco, Mydin, Giant dan 99 Speedmart. Takde kesempatan lagi untuk Carrefour. List tu belum complete. Tapi saya ada buat summary list membandingkan semua harga barang untuk lebih 20 barang dan dapat berjimat RM40 untuk 20 barang. List barang2 tu boleh download kat http://www.konfius.com
Sebenarnya list ni utk mak saya dan saya harap dapat update list ni setiap minggu walaupun dalam kesibukan bekerja di universiti malaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...