MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 3, 2011

taman rekreasi & mini zoo kemaman

kami sampai cherating kul 10 lebey gitu...mula2 tu singgah otel dulu tanya kot2 kalau dah ada bilik yang dah ready..tapi masa tu awal lagi kan...house keeping xkemas lagi..oleh sebab tak tau nak g mana kotrg pon singgah la taman rekrasi & mini zoo kemaman, dari otel tu dalam 25 minit gitu je perjalanan...lagipun otel ktorg mmg dah sempadan terengganu dah...untung kan...satu ari berjalan 2 negeri hehe..

bayaran masuk RM10 tu kalau nak masuk zoo saje..kalau nak mandi kat kolam dia kena bayor RM15, ala kolam dia xbesar mana pon..ada 2 kolam besar sesuai la utk budak2 kawasan dia klw tak salah dalam 35 ekar ( tu aku tanya staff dia klw salah staff dia la yg keletong ehhe.)dari pintu masuk tu ktorg naik mcm shuttle bas tp dia tarik pakai traktor kemain besau dia nye tayar






23 ribu orang memberikan idea bernas:

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

olorrr.... nana dah gi kg halaman akak tuh...
umah tokwan dekat jerk.... huhu...

ikan tuh bapok beso kan???
airel takut gi dekat... hahaha

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah bestnya, bila pi ni nana, kita dah banyak terlepas citer ni, jenuh nak khatam balik

zh-ena said... [Reply to comment]

kurusnya singa tu erk

tunz said... [Reply to comment]

wah best tgk pic2 tu

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

dapat gak tinguk gambau dak baju kuning tu. miahaha.
da nak sama besau ngan Mia napaknya (merujuk gambar posing sama tu. Huhu)

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Best2!!! Dapat jenjalan ni.. Kita tgk pic pun dh teruja blom btul2 g sana lg tu.. ;)

syanasaid said... [Reply to comment]

bagus btol deah tu
menjalankan tugas dgn dedikasi..gambar dia langsung xde
hehehee

ieda said... [Reply to comment]

aloor dik .. akak kesini punn x pernah sampai layie .. padahal dekat jugak huhuhu

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

tak pernah tau pon ada mini zoo kat kemaman ni..hehe..klu tau mesti ada gak tersinggah2 tuh..ada gak turun kemaman time2 lawat papa zara kat kuantan nun..=p..apepon, syok btol holiday2 ngan kengkawan yek..=D

mama rifQy said... [Reply to comment]

wowwwwwwwwww...ooo..g kemaman ye?? lenkali mai la jengah ke kuala trg!! leh jumpe nana

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
la ye ke kak
ahh beso gile ikan tu
damia takut saya suh dok dekat hehee

Nana said... [Reply to comment]

@? aNJe a.k.a MaMa_Balqis ?
hehe ni baru masuk part 2 anje
last friday pegi

Nana said... [Reply to comment]

@zh-ena
tu la mcm xckp makan je

Nana said... [Reply to comment]

@tunz
jehehe letih gak la..
nak jalan2

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
hahaha
tu la nye
sama2 gedik tu

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
tp kecik je mini zoo ni
pusing2 kejap dah abes

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
tu la nye
dia lg suke amek gmbr
dari bergambo
tu statement dari deah heeee

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
hehe ye ke kak
ala akk dah mmg dok situ
ktorg ni xpenah smpai kena la singgah

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
ni pon deah yg google dlu
tmpt2 menarik area hotel tu yg tau ada zoo ni

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
hehe insyallah
lenkali terengganu plak

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

syana..apekan daya..kn aku da berjanji tuk seumo idop..wakakakak

tiefazatie said... [Reply to comment]

ifa pun xpergi lagi nie..haha

Nana said... [Reply to comment]

ifa-hehehe xpe ifa mmg dok ganu dah bila2 masa bole g

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...