MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 20, 2011

ustazah bahiyah bagi ceramah @ office

ari selasa lepas ustazah bahiyah & husband dia datang kt office bagi ceramah, ni kira kerjasama dengan pihak pungutan zakat juga, ceramah pasal potongan zakat & ala2 rancangan semanis kurma..sebijik sejiban mcm dalam tv hehe..sejam je ceramahnye..memang rasa tak puas...khusyuk seme dengar ceramah diorang husband & wife...sweet sangat diorang ni nak2 bila masing2 suka usik antara satu sama lain..mmg comei..

banyak menda yg aku dapat walaupon sekejap..majlis yang penuh berilmu...korang seme dah bayar zakat ke?betul la bak kata suami ustazah bahiyah, kalau kita berzakat ni sikit pon tak kan mengurangkan harta kita, & kita kena ingat duit gaji yang kita dapat tu bukan 100% milik kita, ada orang lain yang memerlukan bantuan kita, alhamdulillah, sejak aku bayar zakat bulan 6 aritu aku rasa rezeki aku tak putus2.aku bukan sekadar dengar je apa yang ustaz tu bagitau & memang aku dah melalui nye pon..btol..allah akan tambah harta yang kita keluarkan tu dengan cara apa sekalipon, kadang2 dalam cara yg kita tak sedar...

antara topik ceramah pasal kekeluargaan plak, antara yg aku paling suka & ingt..pasal dalam rumahtangga perlu ada 7 P, ni 3 yang aku paling ingt :

Pujian - setiap pasangan kena saling puji antara satu sama lain ( ni la yg amrul xpernah nak buat haaa...xde nye dia nak puji awak comei ke awak cantik ke ehehheeh)
Pegang - selalu pegang pasangan..kalau kita pegang tangan suami kita dosa2 keluar kt celah2 jari tu
Percutian - kena selalu spent time ngan family bercuti sama2..nak ustazah kata try la pergi bercuti berdua2an contoh time aniberseri ke..perlu ada masa kita berdua dengan suami..tinggalkan anak2 sekejap...hai..ini lah yg aku nakkk sangat tapi amrul kata xbole g cuti dua2 kena bawa damia hehe..tunggu la damia besar sket esk ok la kot klw nk tinggal

sangat comei tau diorang ni romantik je
majlis di mulakan dengan ucapan pengrusi majlis
 muke mcm org sakit nape aku ni
 sempat juga amek gmbr ngan ustaza h muka aku nampak xckp tido kan..
harap2 ada lagi ceramah mcm ni masa akan dtg..seronok..dapat ilmu yg sangat berguna.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

24 ribu orang memberikan idea bernas:

watyz said... [Reply to comment]

aku kalo jumpa ko nak blaja pakai shawl la beb. hehehhe

atty's said... [Reply to comment]

ustazah ni kalau jumpa kat luar..wajahnya berseri2..bersih je kan..suka tgk muka dia..senyum jer

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bila dier bagi ceramah terus rasa macam tak ngantok kan...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

kena praktikkan la 7p pasni..
percutian ber-2 takleh apply psl asik tingat anak aje biler berjauhan..
kena bw gak, x epi kalo die takde..
tp kalu ada binggggiiiit tinge mak!!

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

mesti beshkan ceramahnyer..laki bini mmg ptt pegi dgr...huh semputttt

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

akak mmg suker sgt ustazah bahiyah nih....
sblom rancangan semanis kurma, ustazah nih slalu gak bg ceramah kt forum perdana dulu kan???
akak mmg dah minat dia dari forum perdana tulah...
semanis kurma tuh mmg suker sgt2...
tgk gelagat diorg somi istri mmg cute jer...
usik mengusik, manja2 gitu kan????

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

bestnya...
yelah nana muka mcm tak cukuo tidur je...

Qhaifa Nur said... [Reply to comment]

tengok kat tv pun kita dah terkasima, inikan pula didepan mata lagi tersentap dengan bual bicara beliau...

minat sungguh dengannya...

hajarus said... [Reply to comment]

suker tgk psngn suami isteri ni dlm semanis kurma... ;d

Myra Jay said... [Reply to comment]

Sma2 lah kita ingat mengingati ye.. :)

KSWSK said... [Reply to comment]

tang yang pegang tangan pasangan tu wa ingat dl time study dl ada ustaz ckp if dah kawin pegang tgn pasangan kita gugur dosa2 kecil..lau lum kawin turun tuk kita dosa2...

syanasaid said... [Reply to comment]

yg pasti ko makin kurus
wei hehe sah aku termis baca part pasal CH free tu
hehee sorii ek

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
ala bese je wei aku pakai tu hehee

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
btol2 mmg manis & berseri je

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
xde ngantuk nye
semangat lagi ada heee

Nana said... [Reply to comment]

@?Leily|Ummi Alya Husna?
hahah sama2
xleh tinggal la rindu
tp klw ada riuh sekampung

Nana said... [Reply to comment]

@wan nurul hezrina
hahah kitorg ni semput asik gelak je

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
ahh btol2
suka usik mengusik hehe
comei jek

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
hehe mmg tak ckp tido pon kak

Nana said... [Reply to comment]

@Qhaifa Nur
btol..tak berkelip nengok

Nana said... [Reply to comment]

@hajarus
romantik tau heee

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
hehe tu la nye

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK

btol...betapa besar nye dia nye ganjaran

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
adeh aku timbang dah naik ko kata kurus heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...