MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 30, 2011

benteng port makan fav klw datang kuantan

ntah la ktorg ni kalau datang kuantan tak sah kalau tak g makan sini..mula2 sampai tu amrul kata xmo lah makan kat benteng mahai dia kata...tapi disebabkan masing2 dah lapar & masa tu plak baru abes letak barang kt otel sure la lauk makanan tengahri dah abes kan...ronda nye ronda xtau g makan mana sudahnye benteng juga jadi pilihan...

ekceli kedia makan kt benteng ni klw siang ada 1 je kedainye xde pilihan pon..kedai masakan panas2 & goreng2.cuaca kat kuantan petang tu masyallah..teriknye...nak terbako kulit rasanya..ktorg bab2 makan kat area kuantan ni memang tak pandai...kot sape2 orang kuantan bole tak suggest kan mana tempat makan yang bez? kot2 pasni ktorg nak g sana lagi senang la tau mana tempat makan bez.

makan sambil mengadap sungai angin bertiup sepoi2 bahasa hehe..
ni ktorg nye driver & wife nye bb diorang ada dlm perut heee
tom yam dia kaler putih mula2 ingt xsedap sebab warna tak menghairahkan je hehe..seb baik sedap gile
ayam paprik, yang beznye kedai ni dia tak kededut isi..dalam tomyam isi selambak, ayam paprik pon sama..klw kedai2 lain sure sayor je lebih kan? ni isi mmg banyak gile..harga sama je mcm KL
 nasi goreng daging merah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Qhaifa Nur said... [Reply to comment]

cantik permandangan sungai pahang, sambil makan sambil tengok air, bestnya...

Aziela said... [Reply to comment]

we all x pernah makan kat situ sbb ada a lot other better places..hehehehe. Ada buat beberapa entry dalam blog akak ttg pilihan tempat makan di Kuantan. Senang2, bolehlah terjah...

Cik Bambam said... [Reply to comment]

berjalan sokmo lar demo wehhh~!! :P

CaDLyNN said... [Reply to comment]

ooooo...saya penah sekali je kot mkn kt sini...yg lain sy akan pilih tanjung lumpur :)

CaDLyNN said... [Reply to comment]

ooooo...saya penah sekali je kot mkn kt sini...yg lain sy akan pilih tanjung lumpur :)

Aziela said... [Reply to comment]

Ok..Nana. Akak senaraikan sikit yer...

1.) http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/11/makan-di-kuantan-nasi-daun-pisang.html

2.) http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/10/makan-di-kuantan-nasi-arab-pak-lim.html


3.) http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/04/makan-di-kuantan-nasi-lemak-kempadang.html

4.) http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/01/intvw-trip-to-kuantan-day-3.html

5.) http://therainbowjourney.blogspot.com/2010/12/intvw-trip-to-kuantan-day-1.html

Selain daripada tu, boleh cuba yang berikut (belum buat entry lagi),

1.) Tg Lumpur, banyak pilihan kedai minum petang yang jual sata dan segala kuih2. Feveret akak ialah Pak Din Sata. Boleh juga ke kedai Paksu Maksu di balai polis Peramu, Tg Lumpur.

2.) Lunch, boleh cuba di Wak Sopian di Malay Town.

3.) Lunch yang best..mesti rasa.. Akob Ikan Patin. Restorannya, masuk simpang kiri sebelum padang MPK Kuantan, dan masuk lorong kecil sebelah kiri. Terus nampak restoran nie.

4.) Malam, selain ikan bakar, boleh makan di Restoran Santai, Tg Lumpur. Speciality : Puyuh Masak Pedas, Ayam Goreng Pandan dan Tom Yam.

5.) Breakfast : Nasi minyak paling famous ada di Tg Api. Masuk kawasan kempadang, menghala ke Tg Api, ada kedai sebelah kanan depan sikit dari sekolah agama. Namanya Nasi Minyak Warisan kalau x silap. Sedap2 disitu.

6.) Di kawasan Tg Api, terus jalan ke hadapan, jumpa T-junction, belok kanan. Depan Kolej IKIP, ada gerai2 kuih. Gerai paling kiri jual karipap ayam famous. Mula buka pukul 3.00 petang.

Enjoy Kuantan.

P/S : Kalau malas nak jauh2, dalam EC Mall pun ok gak. Noodle Station memang favourite we all.

MRS. K said... [Reply to comment]

aku dlu study kat kuantan, slalu makan kat bus stand je.. huhuh..

amiey lee said... [Reply to comment]

aku smpai pahang masa form 4 tak silap..hee itupun saja berjalan balik dr kampung kedah.. ikut kelantan - terengganu n pahang..

tapi tak penah la pegi just nak berjalan mcm ni...

nnti aku nk ajak hubby g arah pantai timur la

adarnadzmie said... [Reply to comment]

lama akak x gi kuantan... last pegi masa anak dara dulu... hehe...

nasi goreang daging merah tu memukau mata akak ni... memang feveret tu...kihkih

mama tisya said... [Reply to comment]

tomyam putih mmg sedap..kita suka

Nana said... [Reply to comment]

@Qhaifa Nur
tu la makan sambil angin btiup hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
ktorg ni xtau mana tmpt makan bez
sebelum g pon tak tanya kawan2
hehe g tmpt yg bese makan je

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
hehe ni mmg xplan pon ni last mnt nye plan

Nana said... [Reply to comment]

@CaDLyNN
asben akk kata tanjung lumpur mahai

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
owh..tq kak...sgt2 membantu ni

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
heheh aku ni xreti la mana tmpt bez
ada nampak kdai makan je benti

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
aku ni kelantan xsampai lagi ngan amrul
padahal kampung tok nenek aku

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
hehe..kuantan ni klw nk oliday bz juga sebab xjauh sgt

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la
nampak je xsedap hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...