MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 25, 2011

cendol leman dawi

pas abes lunch dengan perut yg masih penuh dengan ayam bakar ni..singgah plak senawang..hidup ni klw tak nyinggah tak sah kan?hehe..saje la...dah alang2 sampai seremban kan..harus la try cendol pemes yang masuk dalam majalah tiga ni..

kedai ni letaknye kat senawang, kalau kuar tol senawang, amek traffic light kedua, belok kanan terus je sampai 6km jumpe la kedai cendol leman dawi ni..kedai ni tepi jalan je..memang takkan sesat la klw korang ikut direction aku ni...kat ngan stesen keteapi apa ntah xingt plak namanye...

so far cendol nye xde la sedap mana pon, cuma yg istimewa nye korang bayar sekali tapi bole makan puluh2 kali...cendol bole topup sampai lebam la..selagi korang larat nak makan...pastu situ ada juga dia bagi air barli pecuma, korang nak minum percuma, nak tambah percuma, nak tapau bawa balik pon percuma...bagus pakcik ni kan wat amal jariah sedekah orang makan..berkat perniagaan dia...padan la orang ramai btol tak putus2 datang kedai dia...

lagi satu yg specialnye pakcik leman ni sendiri la..dari ktorg mula jejak kedai dia sampai la ktorg nak balik dia tak sudah2 bercakap bercakap dan bercakap..tapi apa yang dia cakap tu seme fakta ye..bukan auta...contoh nye dia tanya ktrg datang dari mana??kata la KL ok penduduk kl 4juta bla..bla...keluasan nye bla..bla persegi...tu dia..dah mcm buku ensiklopedia dah pakcik leman ni haha...

kebetulan plak masa dia datang meja ktorg tu dia bawa kuar la buku hikmat dia tu dalam tu tercatat la seme angka2 & nombor2 jumlah penduduk, keluasan setiap negeri & mcm2 lagi la..gile bagus otak pakcik dia dia hapal....

pakcik leman datang meja ktorg bebel2..sekali mia cakap 
MEREPEK JE KAN MA?? hahahah..ye la pakcik tu xbenti2 cakap kan..
dia bawa kuar dah buku hikmat dia tu burok2 dah
cendol leman dawi
deah amek cendol pulut, aku cendol kacang amrul cendol jagung seme nye RM1.50 je bayar sekali makan banyak kali
kat atas meja ada cendol ngan air +air gula utk ditopup
 air barli / sirap percuma
allah meleleh2 cendol mia haha..mak sebok sgt nk amek gambo anak comot tak dulik je kan haha xpasan

payung antik leman dawi


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

24 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Cendol Leman Dawi..cedap2...
and yes..mulut pakcik memang riuh..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

rasanyer cendol leman dawi ni ada masuk majalah 3 kan...sebab sue penanh tgk...citer di sebaliknyer pon macam ouching...x salah sue la kan..

CaDLyNN said... [Reply to comment]

lin penah wat entry psl pck leman ni gak...last mth :p

amiey lee said... [Reply to comment]

penah masuk rancangan "warung kita" ..heee memang bagus pakcik ni...yg tak tah memang selalu abis.... kalau habis siap ada letak cakap habis...

InaAchik said... [Reply to comment]

cendolnya sedap tak?

Cik Bambam said... [Reply to comment]

den pon tak ponah sampei lagi..hehehe

watyz said... [Reply to comment]

pernah lalu tp x singgah pon.. :)

syanasaid said... [Reply to comment]

ada untung ke pakcik ni semua percuma
tp mmg byk pahala dia bg org makan free

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hah?air 2 jnis tu free..tmbh pon free..giler terbaik kedai ni..

KSWSK said... [Reply to comment]

tiap kali lalu sure dah tutup or dah abes..mencik...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

wahhh... seme pree....
bagusla pcik leman nih...
pemurah tol..
sbb tuh dia meniaga maju kan????

mama tisya said... [Reply to comment]

wah byr 1 x tp leh topup byk kali ye

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe kan tak benti dia bcakap

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
ahh masuk majalah 3
tp xd plak cite touching di sebaliknye heheee

Nana said... [Reply to comment]

@CaDLyNN
owh yeke hehee
nak tgk jap

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
btol2 klw abes dia pacak depan kedai dia habis heee

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik

bagi pendapat aku, amrul & deah
kita bole kasi komen:

cendol dia biasa je xde yang istimewa tak kaww pon..

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
hehe xpe dah mmg cb kt sana anytime bole g

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
heeh ktorg ni alang2 dah smpai sgh la xtau bla nk dtg lg

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
tu la pasal..berkat dia niaga gini kan

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
tau xpe
air mnm free tmbh free tapau free

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
yeke hehehe
xpe lenkali try

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
tu la
org xputus dtg kedai dia kak

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ah makan smpai lebam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...