MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 4, 2011

dah la xpegi semayang jumaat, nak bercakap pasal hukum!

aku tak tau nak tulis tajuk apa sebenarnya..tadi la masa lunch ngan 2 orang budak opis dok cite2 la pasal hari raya korban..aku cite la..xsabar nak makan daging fresh, mesti berlambak dapat daging, sebab abah aku tukang sembelih lembu kat surau tu plak tu 2 orang adik lelaki + 2 orang abang ipar aku pon tiap2 tahun tolong kat surau..tu pasal dapat banyak daging tu...(xde la banyak melampau maksud nye sorang1 bungkus je)

kalau surau umah aku tu mmg mcm tu, kalau ajk (mereka2 yang tolong2 lapah bese dapat lebih sikit sebab kira upah diorang tolong) bapak aku plak lagi banyak lah dapat sebab dia tukang sembelih..tapi bapak aku kadang kata xyah la kasi banyak2 kasi je orang lain..buat apa banyak2..aku cite2 gitu la kt budak opis aku ni..

tetiba kan ada sorang pakcik ni (smart la tgk gaya mcm keje opis pakai tie seme) tiba2 dia menyampuk cakap aku! dia kata

"eh salah cara bapak awak tu...salah dari segi islam" sambil dia tuding jari kat aku..dah org lain kat kedai tu nengok aku mcm orang bersalah
(tiba2 lak nak salahkan bapak aku pehal, bapak aku tu imam kat surau tu, dah sah dia lagi ariff bab hukum hakam..)

hah????tekejut aku tiba2 dia bole menyampuk masa aku dok cite2 ngan budak opis pasal pengagihan daging korban tu..(salah cara  bapak aku??bukan bapak aku yang amek daging banyak2 pon dia dapat bahagian dia sebab dia menjalankan tugas sembelih lembu, dah sebanyak itu orang surau bagi dia terima je la..tu pon bapak aku selalu bagi orang lain je bahagian dia tu)

aku menyirappp gile dia ntah sape2 kan dok dengar perbualan ktorg dari mula smpai abes..dia bole menyampuk cakap cara bapak aku tu salah..aku sound dia balik

"eh pakcik ni kenal saya ke tiba2 nak menyampuk cakap saya ni????

dia jawab " xde la sebagai sedara sesama islam.."
aku teros jeling muke dia tajam2!
masa tu jam pukul 1.35 petang (time orang semayang jumaat) aku dengan pantas membidas

"owh..salah dari segi islam pakcik ni makan time sembahyang jumaat ni tak salah ke?dah sah2 tak pegi semayang!"

haaa...amekkk ko...tiba2 nak menyampuk kan???ko tu terang2 tak g semayang jumaat nak bercakap pasal hukum plak ngan aku, ye la aku tau aku bukan ariff bab2 hukum ni..tapi dia tu nak sound orang tak bertempat kurang ajar nye pakcik...

lepas aku sound dia tros dia bayar makan pastu blah pelik kan?orang mcm ni pon ada...gile hagaknye pakcik tu..lawak btol la..terang2 tak g semayang jumaat nak ckp pasal hukum hehe..klakor..sebenarnya dari ktorg mula makan lagi dia dengar je apa yg ktorg borakkan, kejap pandang ktorg, kejap2 pandang ktorg annoying sungguh org mcm ni

haih..dari pagi ada je orang nyakitkan aku kan?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

15 ribu orang memberikan idea bernas:

amiey lee said... [Reply to comment]

cool nana coooolllll...

heee ari ni kna byk senyummmm dr pagi entry panas ni wei hahahahahhaaaaaa

Cik Bambam said... [Reply to comment]

heheheh.. akak.. dia nak daging lebih tuh kak oi.. kekeke

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

pakcik tuh marah sbb ayah nana tak kasik dia daging tuh... huhu...

sabo erk nana... manusia nih mcm2...
klu akak pon bengang org ckp gitu kt ayah kita kan???
tp bagus gak nana sound gitu.. bior dia sedor... mmg geram dgn org sakit jiwa gini...
mcm entry akak semlm la... entry yg emo...
sgt geram dgn org yg tak reti hormat org nih kan????

SYANI said... [Reply to comment]

Wa respek lu la Nana.. Padan muka pakcik tu..

azura samsuddin said... [Reply to comment]

baca entry nana ni zura pun x fhm 'mana salahnya cara bapak nana tu' sbb abah zura pun tukang sembelih lembu/kambing n sama juga cara die ngan cara bapa nana, xdelah sume abah ami die akan bg sape2 yg lum dpt lg ... daging korban ni utk sama2 rasa, x gitu?? hehehe

pedulikan org tu yg penting wa caya sama lu sbb sound pakcik tu smula ;)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

DAH KENAPA KO PAKCIK..KO NK KENA PENAMPO? EKEKEKEK..

atty's said... [Reply to comment]

padan muka pakcik tu..bagus nana.sound..dtg peyet kot pakcik tu..bersangka baik nieh..huahuahua

~ana~ said... [Reply to comment]

gelak aku bc kisah ni..kelakar la pakcik tu..sengal..kalau aku pun mmg la angin...

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

ermmmmmmm!! alahai pakcik.. dia patut kena p mintak maaf ngan ayah nana tu.. x baik tau pakcik.. dalam Islam ada ADAB & CARA utk menegur.. Bukan main redah dgn x bagi salam nya.. hik3!! Sabar ye dear.. Selamat Hari Raya AidilAdha dari EmIenAqil!! ;D

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

hahaha, klu aku jadi pak cik seminggu tak kuar dari umah huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [Reply to comment]

kahkahkah..kan dah kono kat muka dia sebijik..tula menyampuk x bg salam haha..


errr...salam kenal ya :) (lupa lak bg salam nk nyampuk kt sini)

Ely Hasrul said... [Reply to comment]

jarang komen kt sini tp arinih xtahan. hahahhahahahhahahahahhaha..

sumpah kalu nana tak ckp cmgitu mmg rasa cm xpuas hati. tp sbb nana dh ckp kt pakcik tu gitu xtahan plak nk dgr hahahahhahahha .. padan muka pakcik tuh hahahahhaha

shera haifa said... [Reply to comment]

padan muka kene sound balik.. org macam tu xleh d bagi muka.. bagi penampor boleh laa..:)

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

dah kene sedas dgn ko,blahla dari situu maluu..konon nk sound orang,cetpodah

mummy_ayu said... [Reply to comment]

amik ko..padan muak..memang sebijik pakcik tu kena..
baru baca ari nie..he he he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...