MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, November 22, 2011

ladang teh yang cantik!

hari ke-2 di cameron, ktorg mmg saje tak kuar bekpes sebab nak bekpes kat boh tea centre sungei palas, so mmg saje kuar lambat2 sebab kafe tu buka kul 9, boh sungei palas tu mmg dekat sangat la ngan otel.untuk pengetahuan korang sape2 yang lom pernah pegi cameron lagi tu ni ada sikit tips aku nak kasi.
kalau korang nak datang boh sungei palas ni sila la datang awal2 pagi, mcm aku pegi ni, sebab?

1. kat sini kan memang tempat taburan hujan..so far dah 3x aku g sini kan..3 kali juga la hujan, last year aku g ladang teh ni dah kul 1 gitu la..hujan rintik2 nak naik ke kafe dia tu..dah sejukkk gile

2. kalau datang awal pagi korang bole amek2 gambar dulu kat ladang teh ni...kalau lewat skit sure dah gelap, mendung nak ujan, ( ni yg terjadi pada aku la..wat kali ke3 terjah cameron, sekejap je aku duduk kat boh tu dalam kul 11 dah mendung dah..) so kali ni aku dah plan betul2 xmo hampa mcm last year xde pon posing2 kat ladang teh...memang sampai2 je sini tros benti kete tepi jalan amek gambar puas2, pastikan korang amek2 gmbr dulu then baru la pegi kat kilang boh tu..klw tak amek time datang, time balik cayalah ckp aku sure hujan..tp tgk nasib la...hehe..rugi woo datang sini tak posing2 kat ladang teh dia

3. kalau korang datang awal korang xde la bertembung ngan lori2 besar gajah seme yang dari kilang boh tu..pergh...jalan sini kecik je wei..serius kecut klw bertembung ngan lori2 besar...kalau g time pagi2 korang bole jalan terus je xde benti2 nak kena kasi laluan.

4. kalau korang datang awal, korang bole je terus naik parking sampai kat atas..ktorg selamba je wat kering naik sampai kat atas, klw ikutkan, kete kena parking kat bawah & korang kena jalan mendaki bukit yg boleh tahan juga la jauhnya...tp klw g pagi xde org jaga pon kat bawah tu so ktorg wat mcm kilang bapak ktorg je haha..selamba badak naik kete sampai atas.


ni bukan damia yg tulis tau..mmg tangan dia sebok tepi tu tp ni mama dia yg gedik2 nak jiwang pagi2 buta haha
 haih..dah sampai ladang teh ni tiba2 rasa satu perasaan yg tak bole nak diungkap...rasa mcm tak nak balik


 hah dah tulis situ hati2 memandu jalan sempit, memang bapak sempit wei...
 cuaca pagi yg panas tapi dingin
 gedix la tu mia kata hehe
 alamak suka plak tgk gambo ni..gelak ni nampak bukan palsu haha..
 alolo...cayang daddy ek?
 nengok la jalan dia sempit tu klw bertembung pepandai la nak reverse ke rapat ke bukit ke pepandai la nk idop

sayang dd & mia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

28 ribu orang memberikan idea bernas:

Cery said... [Reply to comment]

wahhhh// teringat last year g cameron... bile bca ni.. rasa mcm nak gi balik... bestkan view kat ladang teh tu.. moment yg berharga..priceless


*salam kenal ya.. jemputla dtg blog.. :-)

Echa said... [Reply to comment]

cantik nyeeeeeeee.. ritu tak sempat langsung nak pegi sana sini..suka gambo ko yg fes tu.. hehehehe

eB ezrin said... [Reply to comment]

trhanks 4 the tips nana.. eB dh booked hotel. ngeh3... bestnyer x sabor. tapi mmg msm ujan la... hu3

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

semua pics sgt cantik!! me tak pernah singgah sini..setakat singgah yg tepi jln tu..bkn boh lah tapi teh apa ntha (lupa plak) :p

azura samsuddin said... [Reply to comment]

cantik nana n damia posing :)

amiey lee said... [Reply to comment]

sukaaaaaaaaaa.........bestnye lama dah tak posing ngan ladang teh hahahahahahhaha

dulu masa muda belia aku pegi petang nasib le tak hujan, rasa2 7 tahun lpas la ahahahhahahaa

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

tmpt kt tiang lampu kt jalan tu lah kitorg benti amik gmbr haitu..sekeping 2 je..hihi

Afne said... [Reply to comment]

ishhh lawo siot gegambo ko. damia tu dh le pandai buat muka comel nk kena cubit :)

jelessss arrrrrr nk gi sana gak!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

suke3 tengok pic ni..best2...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

berseri2 muka ko ni..
huhuh..
selamat tabur benih kah?!
ahahaa...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

gambo seme comei2...
lagik comei sbb mia bergambo ikut arahan kan?????
klu airel plak skrg nih susah nau nak bergambo.. huhu

InaAchik said... [Reply to comment]

GAMBAR SMUA CANTIK2!

Cameron best! nak gi lagi!!! :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

memang cantiks sgt pemandangan..bestnya...

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

yeahaaaaaa!! suka betoi picca di balik dedaun tuh dear.. ;D

Nana said... [Reply to comment]

@Cery

btol tiap kali nengok ladang teh ni rasa nak pegi lagi dan lagi
cameron ni tempat yang tak bosan la klw nak oliday

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
aku klw g cameron harus singgah sini wlpon jalan dia mencabar jiwa dan raga hehehe tp aku suke sgt pemandangan dia

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
skang mmg musim ujan la eb
pagi je ada matahari siang dah ujan smpai petang nak jalan2 pon terhad

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
owh lagi satu tu nama dia cameron valley situ pon saya pegi juga tapi kecik je ladang dia

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
hehe mekaseh

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee

aku ni asal g cameron sure ujan nye la

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
haha tu la pasal ada nengok kt blog fiza sebab situ je luas skit bole park kete kan

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
adeh damia tu mmg gitu la wei
asal amek gambo sure buat muke
aku malas nak larang dah haha tabiat dia dah tu

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
ajak la akob pegi animun hik2

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
muahahah tempat sejuk wei mana berpeluh makeup pon xcair tu berseri2 kot hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
idok juga kak damia skang ni jenuh orang nk amek gmbr dia
xmo dok diam

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik

tau xpe aku cameron ni mmg xpuas nak bcuti mmg akan jejak lagi nanti

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
ahh tu la
pemandangan dia mmg lawa la
nak2 kat ladang teh ni
teruja kejap

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
hehe tq..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...