MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 30, 2011

menuju ke kuantan

ktorg memang rajin g kenduri kawen..bak kata mamatisya la...ktorg couple yg mmg rajin g kenduri kawen, jauh2 plak tu kdg2...so far paling jauh ktorg pegi terengganu.. tu seme kawan2 amrul la yg kawen...aku xde kawan2 yang kawen jauh2 seme ada kt kl je..tapi amrul kan kawan2 askar dia satu malaysia...jadi time kawan2 dia kawen ni la time utk bawa anak bini berjalan juga sebenarnya

ktorg gerak dari kl kul 10 pagi, sepanjang karak tu cuaca cerah tapi sebelum nak masuk selesa hill tu tiba2 jalan jem..aduh aku ingtkan sebab ramai org2 pantai timur nak blk kampung sebab cuti awl muharam kan...kemain panjang kete..dalam ati abes la..ntah kul bape kita sampai kuantan ni..rupa2nya lori terbalik da..kat depan seb baik dia tak terbalik menghalang jalan klw tak lagi la dok bercinta dalam kete agaknye

kali ni ktorg xbawa kete sendiri, tumpang kete kawan amrul, save skit tong2 duit minyak & tol jimat dah kat situ, kurang skit pencemaran udara hehe...bez je dok kt bakang mcm dato & datin..hik2..kemain selesa naik kete alza.

sepatutnya kami ni kena stay kat pekan, dah ada homestay dah kawan amrul booking dekat dengan ngan umah pengantin, tapi bila sampai kuantan dalam kul 1 gitu kan, amrul tiba2 tukar fikiran xmo duduk homestay kt pekan, dia kata baik dok kat bandar kuantan,bole jalan2. ok la ktorg pon singgah la satu2 hotel yg ada tepi jalan tu..seme full!! adeh..tak tau aku nak cakap bape banyak hotel dah ktorg call tanya seme kata xde kosong..

nasib baik juga time tu aku bawa laptop, cecepat on laptop & google hotel2 yg ada kat kuantan, seri malaysia, grand con, mega view, sie view cakap je la apa je hotel melainkan hyatt haha..(mahai woo hyatt xmampu aii) seme kata dah penuh...(orang xde enpon canggih kan...gini la usung la laptop gedabak tu..klw ada smartphone kan senang?hee...ekceli bawa latpop ni bukan apa..amrul dia suke main game kt fb tu..bukan aku nak update blog pon..time oliday mmg tak de la nak update blog, buka blog tapi setakat nengok je komen2 orang

adeh..dah fening dah mana mau tido ni..seme penuh...ni la akibatnya wat keputusan last mnt, kena plak ktorg g tu time cuti skolah..mmg seme hotel full la..jadi dapatkah ktorg hotel?bersambung episod seterusnya...

terowong karak
 kuantan 220 km jauhnye
 jemm
 mesti ada org amek nombor ni kan hehe
 gigih mengoogle hotel2 kt kuantan smpai pening kepala aku dok on9 sambil kete bergerak, mcm baca buku kan pening klw baca dalam kete

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

amboi nana!!!! Ni memang blogger yang tegar!!!!hehehe..dalm kete,leh online lagi..best g jalan2

azura samsuddin said... [Reply to comment]

sungguhla nana, kalo zura sndiri pun mmg akan penin surf tene dlm kete :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

yang penting shawl mmg terbaeekk cantik...tu

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra suka gak jenjalan, kalau ada kenduri kawen jauh pun nak terjah..

Tu masa bujang la, tp lepas kawen dah jarang..

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu bestt nye jalan2...

aku nan ado..laki aku jarang cuti ahad..so kenduri kawin ni muka aku aja la yg menjenguk..

kawan ke sedara ke... aku aja pergi

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, ana pun sama..kalau g holiday ke balik kg ke, mmg bw laptop sbb kalau bosan xtau nak buat apa, on laptop je...nak tdo xleh sbb nak kena teman driver..tp skrg ni dah x bw laptop sbb berat. guna ipad or guna phone saja..heh3x..

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

memang pening kalo bertenet dlm keta

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

perghhh.. mcm mak datin la nko aritu..
siap menggoogle lagik!
yela nko, cuti berkapit biasanye hotel fully booked la..
kwn kat opis ni patah balik sbb jem nk ke bukit gambang..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

pastu dpt tak hotel?
ke dok kt pekan gak?
bleh ek online dlm kete..hehe
kalu kite, zakwan sebuk ngaco je la

abah khalisha said... [Reply to comment]

kampung abah tu kat Kuantan

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg bgs korang pegi kenduri kawin even jauh lps tu leh jln2 sama...mmg truk jammed tu...bab hotel tu kalo cuti sek mmg pyh ler kalo tk book awal2 kn..nasibaik ada lappy leh google

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

ila pun ke kuantan ari sabtu lepas... tp stay kat rmh kakak ipar kat kemaman... mmg melalui lori trailer yg terbalik tu...tp sib baik jem tu mild je

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
hahah dalam kete on9 sebab nak cari hotel
serius xbuka blog pon time cuti
buka fb je hehe pastu amrul main game

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
kan?time kete benti xpe
kete gerak je nak tercabut kepala

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
ala su shawl murah je tu nanti kita wat en3 heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
terbalik la kita
time bujang dulu xleh g jauh2 dah kawen baru mrasa

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
ala sama la kita beb..
aku amrul pon jarang ada weken kan
klw time weken dia off bole la g kenduri sama2
klw tak mmg muke aku je la

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
hahah tau xpe
blk kampung wajib la bawa kan
tu ler kita ni xde ipad, iphone usung gak la laptop tu

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
kan?sakit kepala woo

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
hahah btol2 rasa mcm mak datin hehehe
siap tido2 ngan selesa
bese klw amrul drive mmg aku tak tido teman kan dia

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hehe dapat kat kuantan
damia mmg xkacau dia tau klw dia kaco mama dia jadi hulk hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@abah khalisha
owh yeke..

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tu la..time ni la nk berjalan
nak2 ktorg ni kan jarang jumpe
mesti la curik2 peluang nk spent time sesama

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
ahh seb baik treler tu tak melintang kat tengah2 jalan kan?klw tak sure xgerak2

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

dni pon sama pening rasa mata berdenyut2 mual2 kalo membaca/online dalam kete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...