MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 21, 2011

naik cameron masa hujan, menakutkan!

 kitaorang gerak dari kl kul 10.30 gitu, dari kl smapai ke simpan pulai amek masa dalam 2 jam juga la, baru2 je nak naik cameron dari simpang pulai, hujan turun selebat2 lebatnya..adeh...seriau aku..bukan nye apa amrul tu rabun, bukan nampak sangat kalau drive time hujan2..dengan lori2 besar dari arah cameron tu kecut perut aku tak abes2 dok baca doa dalam hati...

dari simpang pulai naik ke cameron ada la dalam sejam stengah juga, xleh bawa laju2 sebab hujan kan..pastu klw ada lori besar2 depan kita kena follow je la..nak potong sikit nye seksa..sebab kete dari arah cameron pon tak putus2...

aku mmg prefer naik cameron ikut simpang pulai dari ikut tapah, mcm aku cite dulu la jalan tapah tu masyallah sangat menyeramkan...gaung dalam gile jalan sempit, bengkang bengkok bertembung plak ngan bas, ngan lori..eii mmg sekali tu je la aku lalu ikut tapah kot..

ikut simpang pulai ni jalan dia besar sikit tapi dalam hati dok risau masa lalu kawasan tanah runtuh tu kan...debar2 je rasa..ye la kita g plak time hari hujan, tanah lembab kan..tak senang duduk aku dalam kete tu...sape2 yang xpenah g cameron tu dinasihatkan lalu la ikut simpang pulai ye...serius ngeri jalan ikut tapah tu

 hujan turun selebat2nya terpaksa bawa slow2 je..orang belakang seme pakat potong, lantakla diorang nk potong silakan..bahaya nak bawa laju2 ujan2 kan

 seb baik la ada spek ni..memang sangat membantu, jalan berkabus tapi bile pakai spek ni, pemandangan jadi jelas..spek seploh hengget je pon
 akhirnya..sampai je kat kampung raja tu ujan dah benti..sejuk mata memandang tengok kawasan hijau tanam sayur2
 bersambung...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

notti netti said... [Reply to comment]

uish..net pun kalo naik cameron ngeri..bukan ngeri sebab gaung ke tanah runtuh ke....ngeri sebab cik abang memang bawak laju..x kiralah selekoh tajam ker..celah gaung ker.......huuuu

Falsya said... [Reply to comment]

berjln sakan ko na weekend lps..kelas ko jah..ahhhaaha..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

memang bahayakan, kita pernah naik time jerebu, langsung susah nak tengok jalan, terpaksa bawak cam siput nyot2...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

wah..seronok..tapi bahaya tue dalam hujan tue...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

cuak jugak tu...spek tu mmg membantu la...terbaeekkk

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

fuyoo..mencabar gile..ni yg aku kata nk g ngn nana memalam aritu? pui!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

ye la nana, aku prefer naik ikut simpang pulai gak..
tp weh, musim ujan cenggini x bran la wey..

apepun, x sabau nk tunggu tembakan gadjet baru..
mesti cun².. =D

Afne said... [Reply to comment]

bestnya jln2! bila nk sampai cameron lg ni?!

eB ezrin said... [Reply to comment]

a'a la kan, jln simpang pulai plg rileks rsnyer. x byk sgt pusing...
next?

watyz said... [Reply to comment]

izhar prefer ikut tapah sbb cepat smpi. tp tiap kali ikut tapah aku rasa nak pitam.. hahahha

amiey lee said... [Reply to comment]

tul tu beb, naik ikut tapah serammm jalan lgi bengkang bengkok... aku dulu ikut tapah..mak aihh siap kna tahan nan org asli minta duit nak alihkan balak hampeh tul

mama tisya said... [Reply to comment]

family kita p aritu ikut tapah...kita ingtkn diorang tau ikut simpang pulai..bahaya tul..dh la ujan kn

Myra Jay said... [Reply to comment]

Ngeri kan kalau drive tengah hujan..
Myra pun tak berani gak tambah ngan jln camtu konpem licin la..

Tlg komen entry ni banyak 2ye
http://normj1001.blogspot.com/2011/11/canon-eos-1100d-gadjet-impianku.html

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

mmg menakutkan nana.. tp bila dah naik atas lepas ujan.. perghhhhhh sojuk x tahan.. kabus mst tebal.. ;D

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti

perghh dasyat ek suka lipat2 aku dah sound aawal2 jgn bawa laju2 ujan lgpon seriau!

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
hahah deah gak untung bjalan ngan aku xkuar sesen pon hehee

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
adeh time balik tu mmg kabus giler tebal mmg slow2 je bawa

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
tu la dah sound awl2 bawa slow biar la smpai lmbt pon

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
tu la pasal dah try pakai spek tu tgk beza
mmg bgs jalan nampak clear wlpon ujan & kabus

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
hahah tu pasal aku tak bagi dtg malam2 sure kabus tebal

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

mmg seriau lalu simpang pulai ni pon kecut gak wei
ala..gmbr biasa2 je..tukang amek gmbr nye tak ikt hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
ehehe aku ni sebab dpt otel free je klw tak mmg lmbt lg la kot dtg
sebab last year dah g

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
ahh xla bengkang bengkok teruk sgt
jalan dia besar

Nana said... [Reply to comment]

@watyz

tobat aku weii xmo la
muntah2 aku ikut tapah dulu

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahah yeke
tu la situ mgm bersepah org asli dok jual2 hasil tanaman hutan kan

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
aritu amrul ada tanya juga
nak ikut tapah ke
kita jawab nOOO!! ahahah xmo la
nanti pening muntah segala

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
tu la pasal
tak abes2 dok berdoa
risau je

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
time pegi kabus tak tebal sgt
time nak blk mgm tebal xnampak kete kt depan

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

takpenah lagi naik ikut simpang pulai
biase naik ikut tapah jek
tp mmg sgt2 seriau, gerun, menakutkan dan sewaktu dengannye!

Qhaifa Nur said... [Reply to comment]

masa pergi dulu naik ikut tapah jalannya sempit, turun ikut simpang pulai selesa jugak...

biasalah naik tempat tinggi ni kalau musim hujan risau cikit...yg pasti bila sampai tempat yg dituju suka sangat sebab sejuknya...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

memang scary mendaki time ujan ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...