MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 24, 2011

naik speed bot tobat aku xmo naik dah!

sebelum ni kan klw datang PD xpernah pon aku tingin nak naik jet ski ke, naik bot ke banana bot ke..ntah xde keinginan nak try menda2 tu...ntah mcm mana ntah aritu budak bawa bot tu dok cucuk2 suh naik bot dia...ktorg pon ok la..dia kata dia cas RM60 bawa g round area2 situ..(skejap je dalam 15mnt je kot)

aku ni mati2 la ingat dia nak bawa round2 ala2 orang g hanimum mcm edward & bella lemah lembut sopan santun gitu kan..sekali dia tekan minyak adeh rasa nak terbang aku..nak buka mata pon xboleh...tekelepet2 abes tudung ni....kemain laju dia bawa nasib baik la damia aku kasi amrul pegang..gile sungguh budak tu..

sekali sampai tengah sikit kan dia bole corner lipat astaga..time ni aku & deah dah mcm orang histeria kat belakang...hahahha..sambil gelak2 sambil jerit2 haha...aku siap jerit dah la..xnak dah....xnak dah..benti..benti jangan bawa laju2 hahaha..adeh dia heran??dia lagi bawa laju2 adoi budak ni nak je aku sekeh2 tau...riso wei kita bawa anak kecik aku kalau aku je ngan amrul & deah aku tak riso sangat...

sampai la satu pulau kecik tu kan dia benti bot..dia bole gelak aku & deah dok jerit2 haha..bengong dia ckp relax la kak tak jatuhnye...damia plak wah bez la daddy!! astaga ktorg ni dah nak separuh mati amrul bole gelak2 suh relax..dia kata damia pon suke..eii...geram aku siap budak bawa  bot tu kata anak akk pon suke ni ha...hehehe...sengal!

adeh klw gini la gaya orang bawa speed bot tobat aku xmo naik dah...ingatkan mcm pegi animun dulu bawa slow2 sambil menikmati pemandangan...siot klw aku tau tak kuasa aku nak naik

ko senyum la nana..tunggu la nasib ko jap lagi hehe
kami menuju ke pulau kecik apa ntah namanye
damia kemain suke tau budak ni meracing
tq la kat budak bawa bot ni dia oper diri nak amekkan gambo ktorg
nengok tu siap masuk plak kaki budak ni haha..amek celah2 kangkang
suke bebenau ye..
dia kata bawah bot ni ada batu karang tapi xnampak jelas la air dia xbape jernih
 
dah naik darat pening...seb baik xmuntah hehe abes basah suar...ngan suar2 kecik pon basah bukan tekencing tau tapi seat dia tu yg basah heehhe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

nana ni lawak la..
sluar kecik pun basah, haha!
=D

AYuNG said... [Reply to comment]

haha..last2 pening sudahhh :)

zh-ena said... [Reply to comment]

GAMBAR YG LAST TU YG TAK TAHAN TU..LAWAK BETUL LA

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ha ha ha..Ayu pernah naik sekali masa ngan kengkawan sekolah dulu..memang laju giler & tobat tak naik dah..walaupun free...takutttt!!!

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

dni penah naik... hehe rindu nak naik lagi

Lelord said... [Reply to comment]

wakakakkakaa aku dulu nek banana boat dah puas ronda2 budak yg tarik banana boat tu saja humban boat tu ayooo seb baik pakai jaket...kawan aku dah jerit2 ckp lemas la aku lemas la aku hahahhaha

mama rifQy said... [Reply to comment]

kakaaaakakakaa..kelakar la nana ni...takut ye..damia lgik macho dari nana!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kelakar betul baca entry ni ahhaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

hahahahah...damia mmg terbaekkkk berani...kalo syawal mmg dah melalak dah..bukan menjerit..kalo akob dah ke bintang dah gaya dier...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

aduii tetib mabuk laut tgk gmbr nana sorang2 tu..dh la kita takut laut.. huhu

fazilzura said... [Reply to comment]

WAKAKAKAAK.. aduyai , sian aku tgk gambo last ko tu ... cm baru pas kene dera beb ..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

braninya damia...
mamanya smp bsh sluar kecik yer?????
okey2... tmpat duduk basah bkn terkencing... ekekeekkkk...

klu akak pon tobat takut...
bkn kata bwk laju, bot biasa tuh pon akak takut...
duk bygkan ader boye dtg ngap... huhuhu...

mama tisya said... [Reply to comment]

nama pn speed boat sure laju...hehehe

mrs.ecam said... [Reply to comment]

hahahha klako...eh sowi tergelakkn plak...hikss

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

adoii nana...lucu gambar last tu...
ayu dah pernah try naik speed boat, jet ski dan banana boat..so far memang takut, tapi best jer kalau bawak laju2...hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hahah btol...deah pon sama suar kecik basah hehee

Nana said... [Reply to comment]

@AYuNG
nyaris nak muntah dah uwek2 dah xkuar je hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@zh-ena
adeh xleh tahan ena..
pening pusign2 rasanye

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
dia leh kontrol bawa slow2 tapi dia g tekan minyak abes agknye nak terbang rasa

Nana said... [Reply to comment]

@Ardini Humaira
adeh..takut dah..xberani

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
hahah xpenah lg naik banana tu
kena naik ramai2 baru bez ngan kwn2

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
adeh..serius rasa mcm nak mati je..dok doa2 jerit2 mcm org gile
damia relaks. je bole kata nak lagi!

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
adoi xleh ingt la mz...klw ingat mgm gelak sendiri
mesti org tepi2 pantai tu dgr ktorg jerit2

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
haha klw akob sure melayang nye sebab ringan amrul berat heheee

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hahah takut laut ek
mcm mana nak bercuti kt sepang goldcoast hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
haha mmg pon kena dera ngan budak bot tu
aku ingt dia nk bawa ronda slow2

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hahah idok le bayang ada buaya
tkt klw tejatuh dalam laut abes la kamera aku dalam ati hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tp dia leh kontrol laju nye
bole je bawa slow2
ni tak xde
dia mmg speed gile2

Nana said... [Reply to comment]

@mrs.ecam
heheheh mmg lawak pon
naseb tak terkenceng je

Cute Mum said... [Reply to comment]

uyun pernah naik banana boat kat PD.. syok habis..
sekarang nie dok aim nak naik parasailing tue..
masa kat langkawi dah riki harga..
kalo ada budjet lebih nak naiklah nanti..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

mcm kita jek kak nana ni.. fobia nak naik speed boat ker.. banana boat ker.. mujur tak kena bodoh jek org bawa boat tuh ek..kah2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...