MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 24, 2011

the twilight saga : breaking dawn part 1 ~mestilah BEST!~

malam tadi g tengok abang edward ai..heee..aku dapat 8 keping tiket, deah dapat 4 keping tiket(tp deah xdapat datang dia outstaion kt kuantan)..aku dah bagi2 kat kwn2 blogger, 2 utk aku & falsya, 2 untuk fazilzura, 2utk lin kawan sekolah, 2 untuk linda kwn opis laki shiera (ko nengok punye jauh connection aku xkenal pon budak tu tp aku bg je la dah byk lebeh kan), 2 utk utk suesyawal, 2 untuk adik ipar aku alang&fara.so far kesemua 12 tiket tu diguna sepenuhnya..

tapi on the way ke MBO tu syima emi call..dia kata tak dapat g, so dia bg 2 tiket kat aku..masa tu aku dah tak tau nk ajak sape..try call mummy ayu..tp dia tak angkat...last2 2 tix tu burn je xtau nk bg sape.last minit aku dapat tau cite ni PG13, tu pasal aku bawa damia...sian plak nak tinggal dia.lgpon adegan malam pertama dalam filem ni dia cut..stakat kiss2 je..tu pon mia ckp eii..xmalu cium haha..cecepat ttp mata dia

haih...cite yang ditunggu2 ni....bes episod ni sebab bella KAWEN dengan edward...sonok tau nengok part2 diorang g animun tu..hee..tetiba terimbas balik animun aku dulu...mmg lawak la..si bella sebab dia mana pernah tido ngan edward kan..dara lagi tu..hehe..masa first nite dia tu si bella neves, gosok gigi, cukur bulu kaki..cari baju tido seksi2 haha..lawak plak part bella nebes tu..

si edward pon riso nak tempuh malam pertama..yela vampire kan..dia takut dia tercederakan si bella masa tengah nak projek tu haha....ganaih sungguh si edward abes patah riuk katil, terkuar kekabu bantal seme..haha..tp part yg dia on tu mmg idok ditayangkan la ye..cencored.tapi masa majlis kawen si bella jacob ada dtg..sian plak nengok jacob..edward bg ruang utk bella & jacob menari sama..sedey tau time ni..bgenang air mata haha..over

masa 2mgu diorang animun tu bella disahkan pregnant...sian bella tau bb tu membesar sgt cepat..baru pregnant 2minggu perut dah beso mcm 5 bulan, keadaaan dia makin lama makin lemah muke tu cengkung dah mcm tengorak idop...edward & jacob nasihat supaya buang je bb tu..sebab bole bahayakan diri dia tp bella degil...dia ckp dia kuat..dia nak bb tu...sian bella sebab kurang darah dia kena mnm darah hari2 mcm minum air sirap siap ada straw uwekk loya haha...

part paling sedih time edward tiba2 bole dengan suara bb dia...time ni mmg sedih la..tiba2 edward mcm dah bole terima bb tu...nanges2 bella...nak tau apa yg edward bole dengar, haish..kantoi aku disitu tgh meleleh air mata si falsya pandang aku haha..bengong tau ko sya...terbantut feel mak haha...

ok la tu je xmo cite lebih2 aku malas nak taip panjang2 ..kalau tanya aku best tak?mestilah aku kata best sebab aku follow cite ni dari dulu lagi..walaupun cite ni agak slow, tapi xkisah aku suke!kepada peminat2 cite ni mesti korang xsabar nak nengok kan?arini dah start kuar kt wayang..selamat menonton



alamak blur lak muke zura nengok akil kt hujung haha..pangai sama je mcm damia banyak mulut gak tp behave je dlm wayang xbuat bising
sya nape muke ko pale je mcm bella?hahaa
 sue dating ngan akob syawal dia tinggal hee..
 pasangan pengantin baru alang & fara
zura bg barang2 dari uniliver ada bubur nasi,brylcreem &shampoo wah beznye ek keje uniliver dpt brg memacam, tq zura

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ribu orang memberikan idea bernas:

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Apa baby tu ckp nana!! Nak tau!! Hu3!!! X leh nk p tgk aqil demam.. Huk3!!! Sedey!!

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..best tu...Ayu memang tak perasan Nana yg call sb Ayu save Nana jer..mati2 ingat Nana kat opis Ayu...and tiem2 tu..memang tgh layan siapkan Ian & Iris..nak masak lagi..so..tak perasan..
:-(..apa pun tq sbb ingat kat Ayu,
memang bukan rezeki Ayu

Jasfyra said... [Reply to comment]

menjeles!!! saya pun ikut cita tu dari awal..best sgt kan.xsabar nk tgk breaking dawn ;)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mmm...citer tu mmg best la...padan nana layan dari 1st kan...mmmm...sampai terasa nak caro yang dolu2 pulak....suke3...akob kata...lama jaa tak dating dua...kakakkaka...


sue mati2 egat amrul blakang sue...openyer adik dier...alahai muka mmg sama...

SyaNa said... [Reply to comment]

tak sabar nak tgk
bln depan kot aku pegi

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tingat masa hanimun dulu erk????
hehehe....
akak xdenya tgk wyg skrg nih....
lgpon somi bkn suker sgt gi panggung...
nak tgk pon tggu dvd jerlah... huhu...

notti netti said... [Reply to comment]

apa?! animoon ko macam bella n edward?...berapa ko kena bayar pampasan rosakkan katil n bantal hotel????????!!!!!! baik ngaku!

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

pjg gak sinopsis nana bagi
bikin hati teruja mau pi tgk huhu!

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

wahahahah..ayu tgk depan...kesian aaa kat jacob...rasa jacob lah lelaki paling macho dlm citer tu...


p/s: tapi kan sebab bella ni ngan edward betul2 berchenta kat luar set mmg berlakon sepenuh raga...french kiss maut nyer

fazilzura said... [Reply to comment]

WAKAKAKAKAKAAK betui2.. cm kene tsunami bilik panten diorg tu .. aduyai ganeh2..

hihihi ku pun pasan part yg touching tu , realy love that part

Aziela said... [Reply to comment]

Aduhh....akak mmg obses dgn cerita nie, buku nie dan penulis dia... Mmg best. Tak sabar nk tgk mlm nie...

wak gelas said... [Reply to comment]

wak dah lama X tengok wayang nihhh... eee wak dah datang nak komen komenn........

atty's said... [Reply to comment]

wajib tgk ni ..sbb mmg tgk dari mula..

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
baby cakap dia sayang mak dia..heee

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe xpela..
xde rezeki la tu

Nana said... [Reply to comment]

@Jasfyra
hehe sape yg follow mmg wajib la tgk kan
selamat menonton

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
heheh lepas ni sue kena cari cd dia yg mula2 tgk dari awl

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
heheh aku mgm tunggu cite ni..
smpai mimpi2 heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
cite ni mmg bez klw sape2 yg baru2 nak kawen
mesti melonjak2 rasa hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti
muahahaha..
biarlah rahsia

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
klw ikutkan nak taip lg
tp malas haha..
tgk tak bez nt org nk tgk

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
ayu ada ke malam tadi?
tu la pasal diorang ni mmg btol2 couple kt luar tu yg nampak realistik tu hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
hahaha kan?tau la tepi laut..laut xde tsunami blk diorang yg kena tsunami

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
hee selamat menonton

Nana said... [Reply to comment]

@wak gelas
wayang aktiviti yg bole merelease kan tensen

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
ehehe sama2
slamat menonton kak

Falsya said... [Reply to comment]

muahahahaha..E.J = Edward Jacob...xleh blah nama..naaa,ai nampak kurus la na dlm gambar..suke mak..hahaha..

mama tisya said... [Reply to comment]

oh bole bw ank la ye....mn gmbr damia??

Cik Bambam said... [Reply to comment]

tgk download punya kan kak nana.. xde scene potong2 pon.. hahahahhaha.. jahat tul daku..ekekeke

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sungguh biol citer ko nih yer..
ahaha..
time ko tgk2 tu
alang ko laki binin feeling jugak tak?
kan baru kwin jugak!
ahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...