MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 22, 2011

kami menang SAFI IDOL

sorry la ek..oleh sebab terlalu banyak aktiviti, terlalu banyak gambar & terlalu banyak menda yang nak diceritakan..terpaksa lah aku buat entry by entry..harap2 xde yang jemu la ek...ala bukan selalu pon ada entry percutian safi ni..sekali seumur hidup je ni nak kongsi..hehe..agak2 klw ada yg bosan xpe..dipersilakan untuk pangkah saya tak marah :)

sebelum menunggu detik2 yg di tunggu semua orang...prize giving ceremony, setiap group diwajibkan untuk membuat satu persembahan...segmen ni di panggil SAFI IDOL, kira dalam 4 group tu kena bertanding nyanyi..shila amzah yg jadi juri nya..

masa di bagitau seme kena nyanyi time tu atas bas masa on the way ke sepang..bila dia kata seme kena nyanyi alamak..lagu apa nak nyanyi ni..diah pon cepat2 la buka iphone cari lagu2 yg sesuai, yg senang xde tarik2..sampai bilik hotel je..tros on laptop buka youtube pastu deah cari lagi siti nurhaliza joget berhibur..tengok lagu tu pon senang je...ktorg pon stuju la nak nyanyi lagu tu..xde praktis2 pon...tp sejak dari kul 6 petang sampai kul 8 malam dok ulang lah lagu tu sampai masa nak g dinner..

sambil2 gosok baju nyanyi lagi tu, sambil pakai baju dengar lagu ni..deah bagi tau je mana2 part yg ktorg kena masuk, xsempat nak berlatih nye..xde masa..masa cabut undi group ktorg dapat no 3,selamat lah xla neves sangat...

group pertama kumpulan s4safi (eli & fiza) nyanyi lagu cindai
group ke-2 kumpulan quartet nyanyi lagi farah bagaikan puteri
group ke-3 ktorg nyanyi lagu joget berhibur
group ke-4 kumpulan 4GP nyanyi lagu tak tercapai akalmu by elyana

pergh..time naik stage gile cuak aku haha..malu kot nak nyanyi depan orang..mmg la aku biasa g karoke..tp karoke bese ngan kwn2 je la, ngan diah, amrul xde la ramai2 mcm ni kan...aku nyanyi part low note je yg tinggi2 seme deah nyanyi, time korus je ramai2 nyanyi...ktorg mmg plan buat gimik time nyanyi tu deah turun stage tarik shila naik atas stage nyanyi sama2 ngan ktorg hehe...brjaya la gimik ktorg tu....sebab ktorg juara SAFI IDOL...

sebenarnya ada banyak lagi hadiah malam tu antaranya :
SAFI IDOL - kumpulan ktorg (2intim8)
BEST CHEER - kumpulan s4safi (group eli  & fiza)
BEST DRESS - 2 orang dari kumpulan quartet
MOST SPORTING GROUP - kumpulan 4GP (adik2 dari langkawi)

sangat adil & saksama...sebab semua group menang..tak de yang kalah..lagipun group ada 4 je kan..mestilah dia nak bagi hadiah sama rata kan..baru la xde yg xpuas hati ke apa sebab seme merasa menang hehe.. 

persembahan pertama dari kumpulan s4safi lagu cindai
persembahan ke-2 tak amek gambo hehe..
kami turn no 3
 dah naik syekh hahah...
dress labuh sgt menggangu aku nak joget ewah...siap joget2 haha..over
 korus dia mcm ni
Bertepuk tepuk tangan
Bertepuk jangan segan
Berjoget dengan girang
Hidup menjadi senang
 time ni tak pasal2 shila pon duet ngan ktorg hehe...dapat gak rasa beduet ngan shila auww
 tq shila..sudi jadi penyanyi jemputan haha tak aci kan tarik juri nyanyi sama..itu lah namanya persembahan..kita bole buat apa je yang kita suka
 persembahan terakhir dari adik 4GP lagu tak tercapai akalmu
 dah abes diorang nyanyi kan..tetiba emcee buat seprise..adik yang pakai tudung pink tu sambut hari jadi dia hari tu..wah sangat bertuah dia shila naik atas stage & ktorg ramai2 nyanyi lagu happy birthday untuk dia..tak sia2 datang dari langkawi mesti ni akan jadi kenangan terindah dia
 birthday girl, adik athirah
 pemenang best cheer ada gaya diorang nye cheer, siap praktis kat luar ballroom ek hehe kantoi ternampak masa nak g toilet haha..tak sia2 praktis menang tu
 SAFI IDOL..ok lepas ni bole sign kontrak buat album hahahah...
 sape2 nak panggil ktorg nyanyi kat majlis kawen sila call deah yea..dia manager kotrg hahah
 hadiahnye 4 kotak set perfect 10 sorang 1 dapat


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

26 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

congrats nana!! fun nya event ni..tapi hadiah safi idol mcm tak besh sbb dpt product safi ajer tu :p hehhe kalau dpt cash ker apa ker lg besh ngeh ngeh ngeh

jaa64 said... [Reply to comment]

waaaa...best!!congrates ye :)

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

ahaha..tu last minit punya idea..blh plk lepas mkn baru tggl lg 10min gitu baru fkir nk bt apa..hahahaha dah lah lucu..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah best tul la acaranya...mesti terhiburkan....comei2 adeq2 dari langkawi tu

Em's Family said... [Reply to comment]

bestla u all.. memang best safi punye program ni ... seriously.. dah la pi ngan kawan2 rapat

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

serius mmg best,....

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu product safi penuh le kat umah ko ? hahah dh jadi mcm duta plak

eB ezrin said... [Reply to comment]

wah tahniah. baju korang cantek laks tuh. i lioke :)

azura samsuddin said... [Reply to comment]

itu namanye bakat terpendam tibe2 je kena nyanyi tu yg pure talent!! sgt beshlah program yg meke buat utk korang :)

mama tisya said... [Reply to comment]

rmi yg pki dress..ke mmg kena pki dress??best smua nyanyi2

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

woi..pe plak aku lak manager..meniaga aku tau la.. :)))

nurayunni said... [Reply to comment]

tahniah2!

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hehe kami tak kisah pasal hadiah yg dapat tu sebab dah dapat ipad kan..yang lain2 dah tak kisah..just nak have fun je hehe tp event ni mmg sgt2 best

Nana said... [Reply to comment]

@jaa64

tq...

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
last minit menang tu...hehe cayalah

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
mmmg sgt2 enjoy la..
tu la kiut2 seme adik2 dari langkawi tu

Nana said... [Reply to comment]

@Em's Family
tu la..ni kenangan paling best dengan BFF seme.....tak kan lupa sampai bila2

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
sangat2 best....

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahah tau xpe nanti aku tunjuk gambar ye heheheee

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
mekaseh..baju tu bli kt the curve murah je

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
hehe ktorg ni main bedal je nyanyi..
seb baik ada deah la dia nye suara kan sedap..bole backup kami suara yang tak sedap ni

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la pasal beli sorang je pakai suar lain2 seme pakai dresss
dia tak tetapkan pon suh pakai dres...
cuma tema je dia tetapkan putih biru ngan pink

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
hahaha ok apa..
jadik manager
masyukk

Nana said... [Reply to comment]

@nurayunni
tq..

KSWSK said... [Reply to comment]

kelass korang..semua korang sapu..

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

hahha kantoi ek..x pasan nana kuar p toilet.punye la kusyuk duk praktis depan cermin :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...