MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 29, 2011

keluarga pepel bekpes @ kg baru

ari isnin lepas masa cuti ganti krimas amrul cuti (mula nye dia keje tau) ye la askar ni mana ada istilah public oliday bg diorang..raya pon KEJE....haih...aku rasa ni la pes time amrul cuti time public oliday.....dah ada masa bersama tu.apa lagi harus la kita spent time sama2 kan...ari isnin tu plan nye nak g low yatt je...g carik gajet...tp sebelum tu g bekpes dulu kat kampung baru....aku konon2 nak makan nasi dagang la kan...singgah la kedai area pintu gerbang tu bekpes..

em...what do u expect kan?memang la nasi dagang tu rasanya xkan sama mcm kt ganu or klate...tp sebab tekak dah tingin nak makan...suap juga la..walaupon rasanya xberapa sedap...tp still bole masuk tekak la..cuma kuah nye tu cair lole (org kelantan kata) amrul lak tetiba tekak ke arah pantai timur bekpes makan laksam..

aku rasa kat kl ni nasi dagang yg sedap aku penah makan 1. mak aku masak hehe (opkoz la kan air tangan mak musti la sedap, 2. kat nasi dagang ulik mayang situ not bad nasi dagang dia...lagi sape tau mana nasi dagang sedap area KL ni?


nasi dagang RM4.50
ok la tp cair kuahnye
tgk la org kl makan laksa...amrul g amek solok ahaha..apa2 je la..org solok makan ngan nasi kerabu main hentam kromo je dia
serabai rambut mia angin kuat time ni
tutup perut kaver perut buncit ahaha...
tetiba plak gedik lebey nak sedondon kaler PEPEL hehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 ribu orang memberikan idea bernas:

Zana Nordin said... [Reply to comment]

ewah...
bila si amrul cuti...apa lagi kan nana.....kasi spent time bersama lerrr

aku pernah makan nasi dagang yang paling best
tp tulah....kat kelantan...
sampai sekarang terasa2 kesedapan dia tu

ieda said... [Reply to comment]

pepel nie cantik lahhh

wah sikit nye nasi dagang tuu , x puas kalau akak makan ;)

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

ha..tau Nana makan kat mana ni. Hihi.
Tp akak tak sker nasik dagang, jd jarang la makan situ.

eiyzniey said... [Reply to comment]

Oloolooo..
Sweettt nyeee..semua purple..
Hehheee

SyaNa said... [Reply to comment]

dulu2 aku pernah la mkn nasi dagang kt kg baru tu
sedapp tp aku pegi tgh malam
dgr crite mmg dia bukak malam jek
dia jauh sket dr pintu gerbang tu

IDAZS said... [Reply to comment]

village park kat damansara sedap sangat. kedai family neelofa.

makanan kat situ semua best2, tryla :)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

wah..best nye..bile kite nak p pulak? hahahaha..nyemak je kan..aku suke nyemak kt ko..suke ati aku la..

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

slalu makan nasi dagang ni time hari raya.hehe..kawe org besut...laksam slalu makan time pose...hehe nasi kerabu mmg fevret !!!!!!sedap hingga menjilat jari....

Mummy Princess said... [Reply to comment]

Nana, cuba mai try nasi dagang kat Subang Jaya ni, SS 19/6. Nasi dagang dia sedap & kuah pun ok ler. Sedap. walaupun Mummy bukan orang Pantai Timur tapi kalau makan kat kedai ni mmg sedap. Buka ari Sabtu & Ahad, breakfast.

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

tu aku suke klu bc korang jln2 sbb cuti amrul xmcm org lain,hehehe,nmpk nasik dagang ko nih tingat aku mase keje kt NIlai,ade 1 kedai sedap gile nasik dagang die,peh

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Nordin
tu la...mmg ktorg ni jarang lekat kt umah la klw amrul ada sure ada je tmpt nak g jalan
hehe klw kt kelantan tu mmg opkoz la sedap kan
kelantan mmg makanan seme sedap2

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
saya mmg xmakan nasi dagang banyak2 kak muak ...
heheh
sikit ni pon tak abes

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
hehe org kg baru mesti dapat cam kan heheee

Nana said... [Reply to comment]

@eiyzniey
hee saje gatal2 nak pakai kaler sama heheee

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
aku rasa aku tau kat mana
mmg ada kedai makanan pantai timur opposite dari kedai ni lah aku rasa

Nana said... [Reply to comment]

@IDAZS
owh yeke ok2 tq
nanti nak try

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
heheh anytime je
mgu amrul xblk bole la g bekpes sama2

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
hehe
sama la kita kdg2 mak buat nasi dagang time raya haji...
laksam tu bese beli je
mak malas nak buat dia nye laksam
kuah ok la..senang

Nana said... [Reply to comment]

@Mummy Princess
wah tq tau..sebab sudi share kedai best
ok nanti nak g try lah

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
heheh alamak ko suke ek baca hehe
tu la pasal cuti dia xsama mcm orang..
nak wat mcm mana kan..redho je la

mama tisya said... [Reply to comment]

best sedondon2 ni

fieda said... [Reply to comment]

terliur la pulok tgk nasi dagang tu..
comey nyer 2 beranak pepel kaler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...