MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 29, 2011

musim arrow head datang lagi

weken lepas blk penang kan, singgah la econsave bli barang dapor utk MIL, sekali ternampak buah yg kuar time nak raya cina ni...arrow head atau nama lain nye buah ngaku,dulu aku ada buat entry mcm mana nak goreng buah ni tapi gambar dalam entry tu dah ilang...

oleh sebab xjumpe lagi buah ni kat KL, aku bli la 2 kilo...nanti dekat2 nk CNY ni melambak la kat tesco, giant, carefour seme ni...mula2 kuar dia mahai skit la RM3.68 sekilo tp xlah mahai mana kan..esok2 nak dekat CNY murah je bese RM2.99/kg

kepada sapa2 yg lom try makan buah ngaku ni try la...hiris halus2 mcm nak goreng kerepek pisang tu, pehtu goreng cam bese...rasanya sebijik mcm kerepek pisang, SEDAP wa cakap lu... tak caya cuba la masak

aku sorang je orang melayu pilih2 buah ni haha..mesti orang lain heran nak masak apa la budak ni dia xtau klw goreng sodap ni
2kg lebey banyak ni RM9 lebey
 ni rupa kerepek ngaku klw dah siap goreng

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

adarnadzmie said... [Reply to comment]

rupanya buah ni leh buat kerepek yer...hehe.. baru akak tahu... haha

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

hehehe...kata bermusim kan...

mama tisya said... [Reply to comment]

xpernah mkn lg

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

dap ke weyh? len mcm je..haha

KSWSK said... [Reply to comment]

bdk opis wa kan ada bwk kepek tu.mmg sodap

syanasaid said... [Reply to comment]

aku tgk buah ni mmg ingat kt ko jek
tp xtry lagi beli & buat

shera haifa said... [Reply to comment]

owhh arrow head ke nama buah tu.. baru tahu ari nie.. penah juga tngok org cina beli buah nie banyak2 ingatkan cendawan sbb cm cendawan..hehe

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

buah nih bermusim kan????
yerlah dah dekat raya cina nih...
akak pon nak carik gak nanti, nk wat krepek...

Cikpuan rara said... [Reply to comment]

owh smlm ada tgk kat careffour,tp xtau apa benda.

mummy_ayu said... [Reply to comment]

rajin tul Nana..last year pun ko buat gak kan?

Cik Sibuk said... [Reply to comment]

bukan saja tak pernah mkaan, tak pernah nampak pun kat kedai..

amiey lee said... [Reply to comment]

aku kategori tak mesra makanan..hahahah tak penah tau kewujudan benda nih ;p

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
hehe saya pon baru tau tahun lepas
nengok blog kawan dia goreng
penah nampak sebelum ni tp org cina je yg berebut2 bli
dah tau nk msk mcm mana kita sorang je melayu bli hahah

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
tu la pasal CNY je ada ni

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
try la bli goreng sedap tau

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
nanti aku bawa bekal sabtu ni wat kudapan dalam kete eh

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
em sedap kan
org selalu tanya rasa mcm mana
hehe
mcm kepek pisang kan rasa dia

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
hahaha try la weh
sedap

Nana said... [Reply to comment]

@shera haifa
hahah sama la kita
dulu2 masa tak tau ingt kan cendawan
pastu kan tgk org cina je beli..
skang ni dah pandai kan
kita je org mlayu yg bli hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
ahh musim dia time raya cina je ada ni kak

Nana said... [Reply to comment]

@Cikpuan rara
hehe nanti try bli k pastu goreng

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
ahh senang je ayu hiris2 goreng siap hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Sibuk
nanti g pasaraya sure jumpe
dekat2 raya cina mmg melambak

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
ish rugi ko ni kena cuba
baru tau camane rasa dia hehee

Myra Jay said... [Reply to comment]

Suka gak especially goreng, mmg mabeles :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...