MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, December 2, 2011

~~OMBAK RINDU~~ sila pegi tengok sangat BEZ


hah..apa yang aku boleh katakan lagi?aku sangat puas hati tengok cite ni, semacam mana aku baca novel dia masa form 4 dulu cam gitu la aku rasa..cuma lebihnye bagi mereka yang dah baca novel dia dapat feel lebih sikit, selama ni feel sendiri bayang sendiri mcm mana hariz jatuh cinta dengan izzah, skang ni dia dah visual kan sendiri utk kita tengok. papepun dari 5 bintang mmg aku kasi 10 hehe...

ok banyak sebenarnya aku nak komen, tapi meh aku wat dalam bentuk point heheh...

1. aku sangat2 suka dia nye sinematografi yallah sangat cantik...dia nye scene sunset, sawah padi, laut memang memukau..paling aku suke scene kat ladang teh, lebey kurang cite LBS juga aku suka sinematografi dia

sini la port diorang suting haha nak juga tu semak



2. aku dah mula jatuh hati dengan lagi tema cite ni..mula2 aku dengar sebelum tgk movie ni aku rasa apa la lembab sgt lagu ni??tapi bila tengok cite tu sambil dengar lagu dia..pergh...buat aku tros nak download lagu ni dalam henpon

3. bab atas katil tu so far di mata aku tak de la over sangat..sebab aron xbuka pon baju dia hik2 cuma maya je berkemban

4. part paling aku sedih masa haris tolak izzah dalam toilet dia ingatkan izzah pregnant padahal kawan tu period & lagi satu yg sedih masa izzah kejar haris pastu dia jatuh & bleeding

 5. aron ni memang senang sangat keluar air mata kan?ada la 4,5 kali kot dia senang je meleleh..tu la yg buat lg sedih tu..bila dah lelaki yg nanges..mau nye kita tak nanges?

6. scene masa hariz peluk izzah sehari sebelum dia nikah ngan mila mcm slack skit..tiba2 tengah feel peluk2 ada orang lalu kat belakang haha..orang pompuan pakai baju pink cess potong btol

7. masa mak hariz baca buku sambil tunggu hariz balik aku perasan mak dia baca buku terbalik haha..tak tau la kot mata aku yg juling ke apa?tp aku ada dgr2 org kt depan ckp eh baca buku terbalik?hehe....scene tu laju je tunjuk tang buku sape2 yg mata helang sure nampak

8. rumah yg hariz simpan izzah namanya ombak villa maysallah....cantik le la hai umah sape la tu kan??kalau la aku orang kaya..dah lama aku bli umah tu haha

9. pertama kali aku suka lisa berlakon watak antagonis, memang muke ketat je manjang..syabas lisa..memang berjaya..dengan cara jalan, ala2 orang bongkak, makeup tebal, dressing pon agak seksi hehe..

10. cite ni duration dia agk lama..ni antara cite melayu yang paling lama aku tengok, tapi xmembosankan..walau pon cite dia jenis sentimental gitu kan...

11. part yang paling aku suka masa maya g amek kuih, sekali dia datang depan aron dah tido atas kusi dia plan landing kepala kat badan aron wah..cam bez je masa tu

12. cite ni walaupon dia sedey2 tapi dia ada part lawak2 dia tau cukup lengkap la..masam, manis pahit seme

rombongan cik keah
bersama isteri2 hariz hehe
 ngan aron je xde gambo sama2 aritu dah jumpe tp xdan nk amek gmbr sama

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg best...ingtkn maya karin yg nyanyi lagu tu rupanye adira...sebab b4 ni dgr sore adira tkde la sedap mn..tp utk lagu ombak rindu sedap plak...tp mmg best pn sebab aaron..tp nyampah tul ngan mak aaron tu over..oh bc buku terblk ek tk prasan..btul tu yg pki bj pink diorang tk sempat cut kot...hahaha

watyz said... [Reply to comment]

wa...ni sume bg semangat nak kena g tgk ni... :)

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! X leh jd ni.. Nak angkut ayah Aqil p jgk.. Kalo dia x nak piat tinga dia.. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

MRS. K said... [Reply to comment]

lisa surihani rasanya penah jadi jahat dalam cite ape eh? samseng jalanan ke hape ntah..

adarnadzmie said... [Reply to comment]

nak gak la pi tgk citer ni... mcm best jaaaa..hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnya..tak sabar nak gie tgk gak....

atty's said... [Reply to comment]

baru nak pergi tgk esok.

Myra Jay said... [Reply to comment]

Ni yang nak kena p layan nieh :)

amiey lee said... [Reply to comment]

heee alahai lagi buat semangat ni membuak2 nak g tgk....

memang terbayang novel dia...

tak sabar nak g tgk.tapi minggu ni laki aku keje la plak... huaaaaaaaaaa

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

I tak penah lagi baca novel nie.. tapi biler tengok preview dia kat TV pun dah membuatkan perasaan membuak-buak nak pi tengok kat panggung! uhuhu.. lagi2 pulak hero nya sangat2 saya minati.. so confirm nak pi tengok.. tapi biar lah reda2 dulu kat panggung tu sbb now its really pack! :D

syanasaid said... [Reply to comment]

tak sabar nk tgk
tp tak pasti ler tgk wayang ke tgk kt astro
hehee

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

nana
mmg mata helang btul ni
haha!
stiap sudut ada komen nye..
sampai buku terbalik yg kejap pun perasan
kekekeke...
kene cari gak part tu nnt, haha!
ey, lagi teruja camni!
takleh jadik ;)

SoLy SoLicious said... [Reply to comment]

wow..belum nengok lg ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

Lisa dah banyak kali berlakon watak antagonis...dalam filem congkak pun wata antagonis..hehe

tapi memang nyampah tul watak ibu aaron yang seksi lepas berenang mula2 start citer tu..huhu...over you!!

overall memang suka sangat filem ni..

n a d e a said... [Reply to comment]

aaahh cpt la esok ! sbb esok br dpt tgk.. can't wait... semua review best2 je ni.. aiyoo

@}--niEra-- said... [Reply to comment]

review akak mmg best..sama jer dgn pendapat sy =)
cuma 1 nk komen..bab buku mak harris baca..kita tgk sblh kiri nmpk terbalik..tp sblh kanan betul..bulu tu ader 2 side..

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Mlm ni gi tgk. Insyaallah.

Eh.. ada org tu, baiknya dia masuk wayang pakai baju kurung..batik lak tu. Twehehheeh.
*kenyit mata kat dak Nana Alfianaz. Hihi*

KSWSK said... [Reply to comment]

kena bwk tisu bebanyak kang ni

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

kita sekali dgr dah leh agk suara dira sebab aritu ada dengar kt fb tapi xjelas sebab speker rosak..bila time dia tarik tu dah agk sure dira ni...sebab suara dia ni bole cam..sedap dia time tarik tu

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hahah harus g tgk wey
antara cite melayu plg bes

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
hahah rugi sape tk g tgk cite ni

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
owh yeke
xtgk cite tu haha

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
sgt bes
percayalah

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
heheh wajib tgk cite ni k

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
sedia kan tisu kak heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
heeh wajib tau tgk
rugi xtgk

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehe tu la..
tgk cite ni terfresh zaman baca novel dlu senyum2 kamben hik2

Nana said... [Reply to comment]

@NeenaAnuar
hehe btol2 skang mmg tgh pack..xpe bli je tix dlu tgk kemudian..hehe...

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
hehehe
klw kt astro bole tgk 100 kali hehehee

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan

hahaha..tu la seme part kita perati nk carik mana slack ehehee

Nana said... [Reply to comment]

@SoLy SoLicious
cepat2 sementara masih panas ehee

Nana said... [Reply to comment]

@n a d e a
hahah saba ek
xlama dah tu
esk jumpe abg eren

Nana said... [Reply to comment]

@@}--niEra--
hahah tu la akk ada pasan juga
nape belah lg satu tu tak terbalik plak ekekeee

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
haahha skema org tu tgk wyg pkai bj krg
xpe paham br blk keje heheheee

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
xckp tisu lap pkai tudung hehee

Alycia said... [Reply to comment]

huhuhu... kt dh prnah bc novel ni... mmg besttt.. haritu dh tgk skitt kat astro... xsabar nk tgk ni...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

oh dalam ombak rindu lisa ngan maya tu maduuuuuuu ka...

shera haifa said... [Reply to comment]

berapa jam ehh dye pnya duration?

mama rifQy said... [Reply to comment]

uwaaaaaaaaaaaa....xtau nak komen!!! sbb tak tengok pon lagi..sedey kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...