MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 5, 2011

raso omakden - lauk masakan kampung

ni lunch minggu lepas ni ngan budak opis, ari jumaat lepas, ingat nk g pasar keramat makan ikan bakar...dah start enjin kete tetiba tingat plak kesedapan makanan kt raso omakden,tros xjadi g makan ikan bakar kat pasar hehe.. kedai ni wan budak opis sebelah yg rekemen, aritu dah g makan sekali ngan wan kat kedai ni, memang sedap masakan kat sini memenuhi cita rasa aku

kedai ni dekat ngan danau kota setapak tu, dari traffic light tu terus je sampai nampak surau belah kanan, kedai ni sebelah surau kira atas skit dari tapak uptown danau kota.makanan kt sini seme masakan kampung..paling special aku rasa menu cendawan kukur atau org kelantan bese panggil kulat sisir masak lemak pergh..sangat terangkat wa cakap lu..tapi cam mahai skit sesenduk rm4 tp aku xkisah sebab aku tau cendawan tu memang payah nak jumpe...xheran la klw harga dia mahal..

sape penah jumpe menu ni kt kl?klw kat kampung2 memang ada la..sebab ni memang masakan kampung
aku paling suke ni sambal tempoyak ek?yg ada daun2 tu ntah apa nama nye ntah tp aku suke gile
mcm2 lauk ada pening nk pilih
'
 mmg mabeles dianye sambal tempoyak ni
total yg aku kena bayar lauk ni ngan ayam goreng kampung sama teh o ais limau RM10.30 bole tahan mahai juga kan?tp klw sedap aku xkisah..sanggup je bayar mahai
ikan kembung bakar rm5
ayam kampung rm6 seketol

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

wwoww..mahai jugak ni kan nana! tapi berbaloi xpe la kan??masak lomak..best!!

Myra Jay said... [Reply to comment]

Lauk tangkap leleh tul ;)

Cik Bambam said... [Reply to comment]

sambal tempoyak dia cair..x kawww! hehehe.. mak kita masak pekat punye~ ehhehe.. eh dah jumpa lom cendawan busut kak?hahahah.. lagi satu..akak cari lar gulai lempap.. mskn n9 jugak.. sedap! :D

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

hehe..aku da biase sbb makcik aku sume jenis masak campur2..ade kelantan, ade N9, melaka, johor..gile la..hahahaha

MRS. K said... [Reply to comment]

pergh.. dah la aku pose nih

mummy_ayu said... [Reply to comment]

cedap tu..makanan2 kampung..memang layan...

Cute Mum said... [Reply to comment]

nana buat uyun teringin nak makan lah..
dah lama cari cendawan tue..

Alycia said... [Reply to comment]

tempoyak daun2 tu org nogori panggil tempoyak daun kayu... sodappp..

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

pergi dah jugak kt sini, si gaban yg promote tmpt ni...rambang mate nengok lauk2 die ok la not bad..
macam2 adaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...