MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 8, 2011

sunat anak perempuan

minggu lepas kan ramai plak tiba2 yang call aku tanya pasal nak sunat anak perempuan, kat mana nak buat?bila masa yang sesuai nak buat?

ok la nak share pengalaman bersunat kan damia masa kecik2..dulu masa aku dalam pantang ada la sorang nenek ni datang urut kat umah, cukup mengurut hari ke-3 dia cakap biar nenek sunat kan baby sekali ye?aku ok je..dah alang2 nenek tu datang kan?xyah la nak buat keje 2,3 kali

aku dengan berani2 nye tengok proses sunat tengok kelengapan utama dia gunting kan?tetiba plak ngilu kat bawah tu hahaha....tapi sekejap je dia buat zasss sikit je pastu damia melalak..xlama la uwekkk...kejap je tepok2 dah diam...

aritu masa g kuantan kawan amrul tanya juga pasal sunat ni, bb dia dah 4 bulan tp blom sunat, aku rasa baik sunat time bb sebab rasanya kulit dia lembut lagi kan time tu?hehe..ntah la xpakar la bab2 ni..ada kawan plak call dia kata dia nak sunat tapi dia call klinik xde pon klinik yang buat sunat utk anak pompuan, xpernah plak aku tau klw kat kenek tu bole sunat anak pompuan ada ke?

kalau la aku ada anak lelaki nanti..aku nak sunatkan dia time bb lagi..senang..skang ni style gitu kan..ada gak kawan2 yg gitu masa kt spital tu dia suh doktor sunatkan je tros..senang..nanti dia xmerasa dah pengalaman kain kena gantung kat tiang tido terkangkang xleh makan itu ini hehe...

korang mana yg ada anak2 pompuan tu time bile korang sunatkan dia?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

24 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

kita tisya dlu time lahir trus sunatkn die kt pusrawi...

Siti Kartini said... [Reply to comment]

anak2 saya lepas bersalin je doc dah sunatkan. mmg die recommend sunat bb girl immediately lepas lahir atau masa bb kecik2 lagi sebab macam nana cakap tu la kulit die lembut lagi dan luka senang sembuh. saya tak sure klinik lain, tapi Hospital An Nur BB Bangi ada sunatkan bb girl, tapi bukan doc biasa. Kena jumpa pakar perbidanan die.

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

anak sulong lahir kat pusrawi..dorang offer suruh sunat situ jek

anak 2-3 sunat dengan orang mengurut.. ehehehe

wantie said... [Reply to comment]

ngee... bulan depan baru nak zasss si dania tu.

Tapi kan, kata org kalau budak lelaki sunat time bayi,kulit tu akan tumbuh semula. ntah la.

hehe.. Amirul pun tak sunat lagi nih.

eB ezrin said... [Reply to comment]

ms aerish 4 bln x silap. tapi dr kater kalo ikot gegerl x yah sunat. yg wajib laki. ntahler. tapi kami tgh tunggu aed bsr la plk. nk sunatkan. ;p

etiey.com said... [Reply to comment]

nak anak gegurl jugak!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

aleesya sunat dalam pantang lagi..kat kelantan...ayyunie sunat lepas lahir kat JB...tak sanggup oooo tgk...semua ayahnya yang pegang dan tgk, ibunya ni dok tutup2 mata ngeri tgk..tapi alhamdulillah..both damia nangis cam kena gigit semut jer...

atty's said... [Reply to comment]

kty pun sunatkan si akak tu dulu , masa time urut..dlm 3 hari usia akak jugak..

Lelord said... [Reply to comment]

najlaa sunat ms aku dlm pantang gak hehehe g kinik. aku tengok gak proses tu. balik umah aku tanam kat pokok kenanga hahha supaya harum mewangi bleh

Masni Syafie said... [Reply to comment]

blum ade anak perempuan lg..setahu sunat bb girl lps dia lahir, senang n kulit dia masih lembut

utk boy, kena sunat ms besar sikit..takut isi dia tumbuh semula kot...klu pantang pun, hny 1 @ 2 minggu jer..xlama..hehe

Izan Ishak said... [Reply to comment]

samalah ngan anak2 sedara izan pun disunatkan masa dorg kecik oleh mak bidan yg dtg urut kakak2.

kalau kat bp ni ada satu yg buat khatan lelaki n pompuan...

amiey lee said... [Reply to comment]

sarah sunat kat hospital az zahra bangi, masa dlm 2 bulan

Cik Rose Cute said... [Reply to comment]

sunat dengan bidan kampung jer...

FidDin said... [Reply to comment]

salam nana,
i'm one of ur silent reader..x penah komen pun tp tetiba nk komen plak kt topik ni..eh! bkn la nk komen sgt pun cuma nk share..saya sunatkn my baby girl masa umur 7/8bulan kt cni http://www.dbmhospital.com.my/home/default.asp
saya pegi yg kt bt caves la sbb stay kl kn..
lewat skit sunatkn dia sbb masalah mencari klinik & doktor yg bole sunatkn baby girl la..hehe..alhamdulillah dh settle..

~fida~

Sparkly Sharky said... [Reply to comment]

Baby girl sunat masa time i tgh pantang lagi. Ada nenek bidan tolong sunatkan. Senang sunatkan masa baby kecik lagi sebab kulit masih lembut, tak mau buat lambat nanti kesian baby malu dia.

Cik Bambam said... [Reply to comment]

selalu mak bidan yg sunatkn terus.. kalau kat bandar mana nak cari..klinik desa lar kot eh?

kot berani..sunat ar sndiri..ekekke

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

yg sunatkan maryam dulu adalah gynae aku jugak,hehehe,sonang

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Iris dulu pun time baby, memang mcm negrei je.AYu tak tgk pun..takut.
tapi sikit je Iris nangis pun sekejab jer..

Noli Cupcake Bentong said... [Reply to comment]

wafa sunat lepas sy abih pantang 44hari..bidan ngurut yg sunatkan..elok sunat time kecik2..budak tak byk ragam..senang dikangkangkan..kang dh besar..dia duk kepit2..ngamuk lak kene paksa..naya je terhiris tempat lain..huhu.

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

ako sunatkn anak ako kt klinik wangsa maju..klinik ampang...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

klu bangi..
az zahra..
klu kl ni..
pusrawi kot?!
aku buat kat klinik sri indah,sri gombak ni.
baru rm20 jer..
cepat dan mudah
doktor perempuan..
aku ade sebelah ara masam tu..
umur ara dah 5 bulan...
so,setel...

Mayang ABDUL RAZAK said... [Reply to comment]

dengar jugak org kata gitu.. depa kata ada yg tak tumbuh balik ada yg tumbuh... depa kata kalau yg tumbuh balik depa panggil kulup (tak tau betul ke idak)

Mayang ABDUL RAZAK said... [Reply to comment]

aa kat mesir pompuan x sunat.. tp kita ni nak kekang napsu.. entah le org kata...

Noor Azlina bt. Abdul Aziz said... [Reply to comment]

anak sulung dan kedua.. lelaki..so, kali ni dapat gegrul la juga.. pantang d Kl.. ngurut pun d Kl, tp org urut ni x pandai sunatkan anak... x pa la.. bila balik kg, time cukur rambut, makcik yg cukur tu pun x pandai sunatkan..erm.. pulok...

Kenapa perlu bersunat bg yg perempuan ( atau berkhitan ).. ia sebenarnya utk mengekang nafsu... nanti terlebih gatai... ye la zman semakin moden... dan kalu x berkhitan pun xpa..tp nanti Galaknya takut terlebih...

Soalan : kat klinik mana yg buat berkhitan ni ye... area melawati ke, wangsa maju ke dan desa pandan..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...