MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 15, 2011

yallah ya tuhanku..kau permudahkan lah segalanya

haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (panjang mengeluh kan?)

gini la cite nya...bulan lepas ada la ura2 kata office nak pindah ke bangi / bukit raja. semalam dengan rasminya di bagitau..menda tu bukan ura2 lgi atau bukan kura2 mmg btol pon...idaman dah dibeli pharmaniaga....jadinye kami seme diarahkan untuk berpindah ke office nye kat bangi or bukit raja , mana satu la yang kita nak...

aduyai..bangi???bukit raja??? memang dua2 tu aku tak kan accept la wei....gile ko?kemain jauhnye aku nak pegi keje...memang lah..gaji nanti sure naik + ada travel allowances, tapinye sanggup ke nak menempuh jalan jem pagi & petang?jarak perjalanan bole amek masa sejam ko...tau la KL ni jalan nye mcm mana..elok2 skang aku g keje 10mnt je sampai..nak kena tempuh perjalanan sejam plak?memang aku tak sanggup..

walaupun di bagi elaun, tapi cuba fikir pulak..kepenatan yg bakal aku tanggung nanti?blom kira ngan time hujan mcm mana jalan jadi double sesak?buatnya KL banjir kilat dah..mcm2 kena fikir..nak2 klw ari2 asik travel g keje yg jauh tu..xpela...aku rela berhenti aku cakap korang..xpe lah aku hilang segala benefit yang sangat2 la bagusnya kalau aku terima offer diorang, ikut pindah...nak wat mcm mana..aku anggap tu seme bukan rezeki aku lah..percaya pada rezekiNYA...insyallah mana tau ada lagi baik menanti aku kan?

kalau aku tak mau ikut pindah..ada la dia bagi pampasan kan...idok la sampai 10 bulan gaji..tapi kita orang bole try apply nak kat 2 syarikat adik beradik ni, kalau ada kekosongan insyallah lah..akan diserap...tapi itu klw ada kekosongan.kalau tak xde carik keje lain la jawabnye...harap2 la big bozz bole consider kan..sebab kt office KL ni tinggal 2 orang je aku & budak recep yg lom tentu lg nasibnya..staff yg lain2 seme nak ikut pindah..

yallah...semoga ada rezeki aku kat 2 syarikat ni...semoga kau bukalah pintu hati bos aku untuk serap aku kat mana2 syarikat ni yallah....

serabut wei fikir pasal nak carik keje lain ni...ingat senang ke nak carik keje lain skang ni???kakak aku sedap je cakap ko carik la rumah sewa kat bangi tu..ewah...ko bukan kat tempat aku..kalau ko duduk tempat aku kau tau la apa yg aku rasa...ko gile ke nak suh aku duduk bangi??aku dah la duduk jauh ngan amrul xkan aku nak menyewa duduk berdua ngan damia kat bangi sana?tak kuasa aku...kalau amrul ada lain la cite...bole la kot sama2 pindah duduk bangi ke apa...cakap tu lain kali fikir panjang la..jgn ikut sedap mulut je tetiba mcm bengang plak aku...bese la kan org tengah serabut mmg gitu menda kecik pon dia bole emo tiba2 rasa mcm nak jadik HULK

aku nak dapat keje kt sini pon makan masa 3 tahun tau...ke sana sini anta resume...carik keje mcm org gile...akhirnya dapat keje sini....dah keje setahun gatal plak benti masuk keje petronas, xtahan keje mcm bangang...2minggu je tahan, apply balik masuk sini...nasib baik bos terima aku lagi....aku mmg menyesal berhenti sekejap dulu...tak kan ada tmpt lain yg best mcm opis skang ni..dah la dekat, keje tak stress, bonus ada increment ada

ni ada masa 3 bulan nak carik keje lain standby..sempat ke wei??huwa.....harap2 ada rezeki aku nanti kat mana2....

tetiba kan xde mood nk keje ko...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me doakan yg terbaik utk nana...me paham sbb mr hubby pernah jobless selama 6 bln...memang sgt2 perit..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

semoga nana dapat keje lain atau diserapkan k, dipermudahkan segalanya...adei memang sedey nak cari keje lain ni, kita pun ari tu hubby soh cari area shah alam since dia akan berpindah ke shah alam, tapi bukan sennag nak cari keje k, nak2 kalo dapat company besaq.....jenuh gak la

Echa said... [Reply to comment]

insyaallah.. nana. dun wori.. kalau dah kata rezeki ko ada... memana pun ada keje tuk ko nanti.. memang skang susah nak cari keje kan wei.. tapi takpelah.. kalau mendatangkan masalah pada kita pun.. aku rasa elok ko tolak..aku doakan yang terbaik untuk ko.. aminnnn...

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

insyaallah Nana sagala urusan dipermudahkan. Nak cari keje zaman sekarang mmg susuah...apapun ayu doakan yang terbaek buat Nana...

amiey lee said... [Reply to comment]

nana - semoga segalanya dipermudahkan...kat tmpat aku ada kosong purchasing executive..ko nak try apply tak?

rahayu said... [Reply to comment]

Doakan yang terbaik utk nana..berat mata yg memandang berat lg bahu yg memikul

lia said... [Reply to comment]

Allah....

InsyaAllah d permudahkan ko cari keje laen.... kami doakan...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sedey je sue baca....sabar la nana ada rezei nana di mana2..sabar ye....cuba solat minta petunjuk...sabar ye....sedey jaaa

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

2 opis tu masuk opis kami eh??dapat tu,insyaAllah...rezeki ade..weeknd ni g cuti2,kasi release dl:)

azura samsuddin said... [Reply to comment]

sabar ye nana, ini dugaan buat nana, damia n hubby ... insyaAllah ada rezeki xkan ke mana, zura doakan yg terbaik utk nana :)

mama rifQy said... [Reply to comment]

sabar ye nana! ujian ni...nana xminat ke education line ?

seyes tanya ni!

mrs.ecam said... [Reply to comment]

insyaallah rezki ade d mne2..3 bln ni kne crik kje btol2 la kn...x pong klu nana mls nk drive naik la komuter...mmg struggle sket la...sye pong jarak perjalanan sye g opis sejam lebih...opis kt ampang...umh kt rawang nun hah...tp dh tertulis rezki sye kt area KL kot...dh bnyk kali try crik kje kt area umh x dpt2...so skang ni redhoo jela...memula dl rs jauhnyerrrrr...pnatnyerrr...tp dh lme2 alhamdulillah x rs jauh dh...heeeeee

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, try tgk website company kita nih..biasa bnyk keje kosong...dekat je kan dgn keramat...

KSWSK said... [Reply to comment]

wa berulang dr bangi keje kat hartamas..mmg penat bl jem..tp lama2 dah biasa..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

insyaa Alah Nana
jgn putus arap
besenya dlm 3 - 6 bulan jugak tuk dapat keje baru
apepun. putus harap..
aku doakan jugak yg terbaek tuk ko semoga ko cepat dapat keje baru..
insyaa Allah

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

Jgn risau..ade rezeki tu..ni Allah nk ganti yg berganda.. :)

watyz said... [Reply to comment]

sabo ye nana.. insyAllah ade rezeki ko keje tpt lain tu...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

Insyaallah aderla rzki tuh utk nana..
mana tau kali nih dpt ofer yg berganda baiknya kan???
sabo yer nana...

atty's said... [Reply to comment]

insyallah..kty doakan nana dapat keje lain..dan dipermudahkan segalanya.amin

apapun pharmaniaga sgt dkt ngn umah kty dan opis kty.ada keje jugak kat sana sesekali..

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan


huhuhu tu la..
harap2 ada rezeki saya nanti...amin2

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

tau xpe..mmg susah nak carik keje skang ni
seme berlumba nak cari keje
budak2 fresh graduate pon melambak xkeje

Nana said... [Reply to comment]

@Echa

tu la aku harap keputusan aku ni betul...
aku harap ada hikmah di sebalik semua ni

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh

tq ayu...insyallah saya akan try cari keje mula dari skang

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee

tq beb..alamak tu mmg bidang aku tu..

Nana said... [Reply to comment]

@rahayu

tq..harap2 semua nye dipermudahkan nanti

Nana said... [Reply to comment]

@lia

tq...sebak aku ramai tlg doakan...
harap2 ada rezeki aku kt mana2 nanti

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

tq sue..tu la...
xpe slow kena cari keje skang ni

Nana said... [Reply to comment]

@Ann@zanyra

ahh sama aada apply ipsb or ppsb
tgk mana satu ada kekosongan lah

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
aduh sebak saya..tq yea...
insyallah doakan yg terbaik

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy

kita tak kisah je na...
bidang apa pon janji keje

Nana said... [Reply to comment]

@mrs.ecam
itu lah yang terfikir tu
naik lrt, naik komuter then amek bas plak nak g opis baru huwaaa 3 kenderaan oo nak sampai opis sanggup kah???

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
ok tq ana..mmg nxt week nak start hantar application kat banyak tempat gak ni

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK

aduh....mmg jauh kan...
sakit woo nak tempuh jem

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
insyallah akan usaha sungguh dalam masa 3 bulan ni try cr keje lain

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
mudahan2 gitu la..insyallah

Nana said... [Reply to comment]

@watyz

tq beb
agak kerisauan aku ni

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

harap2 gitu la kak....
saya lepaskan peluang yg baik depan mata
harap2 ada lg peluang yg baik menanti

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

kan best kalau saya duduk bangi...hahah xyah fikir2 nak benti aihh

Nur-nba said... [Reply to comment]

Sabar ye Nana.. semoga semuanya dipermudahkan. Memang kadang2 orang suka cakap tanpa ambil kira perasaan orang lain. Hope everything ok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...