MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 31, 2011

menang saguhati peraduan teka jumlah duit syiling

tq kat cutemum & penganjur sendiri yg inform pasal kemenangan ni...kurang tepat tekaan aku jawapan yang sebenar RM11.95 tapi aku teka hampir2 juga la..RM10.21, jadi dapat la hadiah saguhati...Iklan banner bersaiz 160x80 px selama sebulan - banner anda perlu sediakan, iklan bertempat di sidebar blog

tahniah kepada kawan2 lain yg menang, has menang hadiah utama, miza, ifa, myra,cutemum & nadratul pon sama ngan aku menang adiah saguhati...

kemenangan ke-20 utk 2011

em..plan nye ari kamis ni nak piknik2 sama kawan2 blogger fiza, cik mot (izan) kat pantai kat penang ni...ada sape2 mau join?heheheh...nebes plak aku tak penah lagi jumpe fiza & izan ni...si izan terutamanya..kenal dah 4 thn dah xpenah2 jumpe lg...

sabah : pasar kraftangan / pasar filipin

balik dari kundasang ktorg terus singgah pasar filipin nak beli souvenir utk kawan2 & family...oleh sebab kami xde GPS bagai kan..kami juga cara manual je..g amek map kat travel agent mana ntah pastu jalan ikut map je...hehe seb baik la kete auto xde sebok nk tukar2 gear..sambil drive sambil tgk map...tp aku xreti nk tgk map hahaha mmg fail...amrul la yg bawa kete sesambil tgk map

tapi aku xde la shopping apa sangat pon...seb baik la aku bukan peminat eksesori..heheh so xde la rambang mata aku tgk mutiara2 sabah tu....ada la juga beli kerongsang utk mak & MIL pastu beli gelang mutiara utk adik kembar amrul...aku sebok dok borong fridge magnet je...sampai RM50 heheh amrul tanya nk buat apa banyak2 ni???

dah tentu la aku nak kasi kat blogger2 yang bertuah aritu kan...ada 5 orang semenye pastu ada orang kirim lagi, fm nak tukar suka sama suka lagi..hehehe (orang tu mesti tgh sengeh2 baca entry ni) amrul plak borong fm& keychain utk kasi kawan2 dia.

pastu singgah sebelah pasar filipin tu ada mcm pasar juga jual kerepek2 & makanan..aku beli la 5 bungkus kuih cincin, wajib beli kuih ni tau klw datang KK...sepeket ada 25 keping RM4 saje..satu je la yang payah..parking memang susah nak jumpe..sini parking dia mmg terhad la



ni nama dia kuih cincin sabah aje ada menda ni tempat lain xde







sabah : kinabalu park

lepas g war memorial kami patah balik jalan menghala ke chalet, ni dah nak balik KK la...singgah sekejap kat kinabalu park. sini la tempat2 orang kena daftar sebelum panjat gunung kinabalu bayaran masuk RM3/person.

bila bayar je tiket masuk kat kaunter tu terus amek ke kanan, nanti ada mcm satu tempat khas utk korang amek gambar berlatar belakang gunung kinabalu...klw korang pegi pagi2 memang sure korang dapat tengok gunung dengan lebih jelas...tapi sebab aku g time ni dah kul 9.30 kabus je la nampak...gunung dah ilang..tapi aku xde la ralat sangat sebab aku dapat amek gmbr pemandangan gunung masa kt pekan kundasang.

aku rasa sure la klw korang datang kundasang ni nk tgk gunung kan...nasihat dari abang aku, memang kena tido semalam kat kundasang, esok pagi bangun awal2 pagi dpt la korang tgk gunung tu...kalau datang petang2..kim salam la..nampak kabus je....

mayb time aku pegi aritu cuaca agk mendung belah pagi tu pasal cepat je gunung tu hilang...waktu terbaik nak tgk gunung tu aku rasa dalam kul 7.30 pg - 9 ( ni waktu aku pegi aritu la..nampak gunung ni dlm beberapa jam je..) rugi kan dtg jauh2 tp xdpt tgk gunung..jadi sila rancang perjalanan anda...





menang Pra Giveaway Bangku Kosong 2011

tq cutemum yang inform menang ni..rezeki terakhir di bulan januari, menang Pra Giveaway Bangku Kosong 2011

hadiahnye dapat topup RM10..yea..suka...suka
nak tgk senarai pemenang :
http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/01/keputusan-pra-giveaway-bangku-kosong.html
kemenangan ke-19 utk 2011

bedak pixy

nila bedak yang aku pakai skang...aritu masa raya aku ada la test bedak kakak aku..sebab aku tgk dia pakai bedak mcm bedak mahal je..aku tanya la dia bedak apa dia pakai?sebab nampak cantik btol...pastu dia tunjuk la..PIXY nama dia..bedak dari indonesia...

bila aku try pakai serius la..memang cantik bedak ni..dah la murah RM10 je yang refill punya, klw bekas siap ada cermin tu belas2 je..harga dia.ni kali ke-2 la aku bli bedak ni, aritu beli kat semua house RM12 dah pecah damia kasi jahanamkan

minggu lepas g bli kat kedai yang jual jamu2 tu kat giant, harga kat kotak RM12 tp dia jual RM10, klw dulu aku amek yang biege, kali ni aku amek yang gelap sket tropical biege, lawa sket kaler dia..nampak je gelap tp bila pakai xde la gelap pon

kakak aku kata bedak ni ramai mak andam pakai utk makeup orang kawen, kira dia campo2 gak la bedak yang mahai tu ngan bedak ni, aku pakai style basahkan span dia ngan air pastu sapu kat bedak & sapu kat muke terus.dah mcm2 bedak dah aku try, tp seme murah2 la...maybeline, revlon, avon, silky girl, bedak miami yang cosway tu pon ok juga...ni saje nak try bedak ni plak tgk mcm ok je..

korang penah tengok tak bedak ni?
kecik comei je bekas dia
klw korang nak cari bedak ni bole carik kat kedai2 jamu ada jual..
kat farmasi pon ada juga kot..

autopublish

Sunday, January 30, 2011

entry pasal sabah??

ades..penat sungguh aku mengarang entry pasal sabah ni...dah bole jadi duta pelancongan gamaknye hahahaha....

tunggu ek korang..disebabkan ramai yg amek cuti direct smpai minggu depan kan...aku dah schedule kan entry pasal sabah tu minggu lagi satu...kang aku publish minggu ni sure ramai yang terlepas sebab seme tgh oliday kan...

ada banyak lagi entry pasal sabah ni..terpaksa aku wat pecahan2 sebab nak kasi details punye pasal...ni atas permintaan kawan2 la ni..aku pun gigih la mengarang satu entry ke satu entry...tadi tengah dok karang2 entry pasal seafood aku tertekan publish...lupe nak ejas dia nye date minggu depan autopublish..heheh sorry la ek kepada sape2 yang tanya kenapa tak boleh buka entry pasal seafood?sebabnye aku dah delete...hahaha tersalah tekan post...

kepada sape2 yang bercuti panjang tu selamat bercuti yea...


Saturday, January 29, 2011

sabah : kundasang war memorial

balik dari desa cattle, singgah la kedai makan kat dengan war memorial tu, aku oder mehun sup sedap...tapi mehun dia mcm gemok skit dari biasa hehe..bese mehun halus kan..ni besar sket...amrul plak oder roti telor..damia komplen " tak cedap la mama.." hahhah sebijik tiru aku..suka komplen2 pasal makan hehe....

lepas isi perut, terus naik war memorial tu, bayaran masuk sorang RM2, kat sini kira mcm tugu negara..tempat untuk memperingati mangsa2 perang jaman dulu..tak lama pon kitaorang kat sini...amek2 gambar pusing2 skejap je tak besar mana pon tempat ni..

bila dekat penghujung tu ada mcm beranda gitu kan...kalau la time tu bole nampak gunung kinabalu serius la cantik gile aku ckp..sebab tempat tu tinggi kan..pemandangan kat belakang tu hijau je....tp time aku g dah kul 9 lebeh gunung dah tak nampak
















terima kasih atas hadiah2 ni

adiah2 yang dikumpul...terima kasih kepada semua penganjur...


hadiah damia menang contest sinar raudah..beg anakku
ni plak adiah dari ejamaria..ekceli dia ad wat contest suh teka aidah beday anak dia..ntah mcm mana contest tu terpaksa di batalkan ats sebab2 tertentu..2 orang je yang sempat join contest tu...aku peserta pertama yang join...oleh sebab dia batalkan, dia kata nak kasi something la sebab aku dah join...heheh
dapat la tmpt letak pensil ni...
shawl adiah dari GA shawlsayucinta
beg liz clairborne adiah GA wish list by mummy yaeesh
ni xtau dari sape..towel kecik
adiah contest best moment siap ada skrol lagi
dalam skrol tu ada lukisan damia..hehe penganjur kasik seprise...
adiah GA Miakiddidles fm korea


Friday, January 28, 2011

menang teka2 ecatir

pes skali nk tq kat izan...dia inform aku menang ni.haih..bz la korang..balik dari holiday keje menimbun, mana nak wat entry pasal sabah lagi..mana nak join cgl lagi....dah gian aku nk join cgl ni dekat seminggu blog contest tak berupdate hehehe....

sorry yea kawan2 tak dan nk jalan blog korang...kat rumah internet tak de malas nk topup sebab mgu depan nak balik penang plak,kampung amrul..malas nk topup internet sebab nanti sure tak pakai nye seminggu kat kampung...

tak sangka plak aku main tibai je lokasi percutian eca & family...hehe btol rupanya depa nak g langkawi..eca aku nak FM langkawi tau kekeke..

kepada sape2 yang follow cite pasal sabah tu nanti aku update lagi yea..ramai plak tanya berapa bajet ke sana ek...xpe jangan risau last entry nanti aku akan buat satu entry berapa puluh ratus ringgit kah yang kami dah berhabes hehehe..tunggu ek...lepas cuti raya cina nanti...ada lagi cite pasal sabah


kemenangan ke-18 utk 2011


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...