MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 28, 2011

dinner saya : keropok ikan terengganu

ari sabtu lepas mengagau carik kopok ikan ni...g pasar kedai tutup...g giant kopok abes..g kedai juai yg ada juai kopok ni kat area2 umah kedai tutup!! masyalah....dugaan btol nak carik kopok ni...kalau lah aku pregnant majuk bb dalam perut kan...xdapat makan kopok hehehe. korang mesti penah kena mcm aku kan..kalau time kita mencarik tu susah gile nak jumpe...cuba kalau kita tak cari bersepah je...

udah nye ari ahad tu misi mencarik kopok bermula...huh! naseb baik la kedai kt area2 umah tu buka...gini la...pangai burok aku..kalau time peod mesti tekak tu jadi mengada2 ngalahkan org mengandung! kalau rasa tingin nak makan mesti aku akan cari dan2 tu juga

kopok ikan ni aku paling suka yang teregganu punye..mmg sedapp...kalau nak beli tu tengok dulu kaler kopok tu gelap tak..kalau gelap tu tanda banyak ikan & sure sedap..kalau tgk kopok tu kaler putih je sure tak sedap sebab banyak tepung.

kopok ikan tamban
sekilo RM7
makan plak ngan sos pencicah cap Kak Wan..terangkat..
oghe klate / ganu kate colek...heheh
ni lah dinner aku malam ni jemput makan..
wah..btol2 berusaha untuk kurus nih hahah..makan kopok je...bole kenyang ke?hehe...bole..baca bismillah dulu musti kenyang


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

GEMOK : perkataaan aku paling benci dengar

nana...GEMOK nye ko skang...makin lebar nampak....senang hati ye??

grrr..rasa nak kasi penampor je kan..kalau ada orang cakap kita gemok.....
lantaklah aku gemok pon aku minta duit ko ke??

xpe2...tunggu la....aku tengah dalam proses utk menyingkirkan lemak2 berlebihan ni....kita tunggu & lihat hasilnye nanti...aku gemok ke ko yang gemok??yg aku heran tu...bese kan org yg ckp kita gemok tu bukan la badan dia tu kurus sangat pon..kalau nak banding badan aku ngan dia jauh lagi kecik badan aku dari dia..perasan btol la..mcm dia tu kurus sangat nak ngata2 aku kan...

aku ni mmg cukup jaga MULUT...aku mmg xsuka nak cakap gitu kt kawan2...sebab aku xmau perkataan GEMOK tu bole mengecikkan hati kawan kita..rasanye xpernah lagi aku saun direct kawan2 aku yg comei2 tu dengan perkataan yg tak sedap di dengar mcm perkataan GEMOK tu..benci la aku dgr..

wahai lemak2 ku yang tersayang..bersabar yea..tak lama lagi aku akan nyah ko dari badan aku hehehe...eii..tak sabar nak tunggu hasil nye nanti...apakah??heee...rahsia..tunggu dulu nanti dah berjaya baru bole reveal..

kalau berjaya...harap2 berjaya lah lalalala...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

WARUNG SOTO BERLADA

cite lama ni..dah 2minggu lepas..peram lupe nak publish hehehe...

ni la kali ke-4 dah kot makan kt sini...tapi ni la kali pertama aku singgah kedai ni lepas dia berpindah..dulu masa kedai ni blom pindah..mmg dekat ngan umah tp skang bila dah pindah lagi lah tersangat2 dekat ngan umah aku....

sape2 yang mencarik soto yang sedap mmg tersangat2 tepat lah korang datang sini..bukan stakat soto..semua yang ada kat kedai ni semuanya sedap..semua aku dah try, mee kari, mehun sup, laksa, nasi lemak, sate, otak2 & nasi ayam semenya sedapp!

kedai baru warung soto berlada besar la skit dari kedai lama dia..mcm dalam entry warung soto berlada yang aku penah post dulu kedai dia kecik je...xberapa selesa..tapi kedai yang baru ni ok la..selesa sikit nak parking pon senang..kedai ni dulu pernah masuk JJCM @ tv3 masa kedai ni kat tapak lama




nasi lemak sedapp
mehun sup sedapp
anak & ayah
warung soto berlada ni menantu mak mah punye ala maknye adlin aman ramli..kot sape2 yang minat ngan adlin tu bole le singgah makan kt sini..sebab kata owner dia adlin mmg biasa lepak kat situ petang2...

ni gambo anak buah aku...singgah g bli soto..jumpe plak ngan adlin kat situ..
ni la rupa warung dia yang baru berpindah..aku snap time siang hehe..mmg laluan pegi & balik keje tiap2 hari..jarak antara warung ni & umah aku dalam 50 meter je..sangat dekat..
kot sape2 nak try makan sini kedai ni letaknye kat

Lorong Enggang 1, dekat dengan sekolah rendah Al-amin, dibuka setiap hari bermula pukul 5 petang...hari jumaat tutup..

pst...cuba korang search Warung Soto Berlada..tengok blog aku nombor berapa?hehe...
SEO...SEO..penting tu...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, February 27, 2011

gambar kawen siti sarah & shuib sepah

dah kawen pon sara ni...
tahniah kt sarah & shuib

nak juga tu nyelit gambo ngan sti sara dulu..
gambar pakai enpon mmg ler xlawa hehe...
suke nengok baju sara lawa..
eh muke diorang mcm ada iras je kan..
org kata jodoh panjang..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Hikarimoji Lights Graffiti.

sape tengok majalah 3 malam tadi??topik dia pasal Hikarimoji Lights Graffiti.
apa ke benda Hikarimoji Lights Graffiti tu?? dia bukan adik beradik ajinomoto ke spesis loji ke bukan...hehhee

Hikarimoji Lights Graffiti ni grafiti yg gunakan kaedah cahaya, dia guna api & cahaya lampu dengan menggunakan teknik fotografi. ntah la aku nak terangkan lebih2 pon aku xreti..tapi yg pasti aku suke giler nengok gambar2 Hikarimoji Lights Graffiti ni. nak tau details korang bole tgk kt blog http://hikarimoji.blogspot.com/

patut la aku penah nampak budak2 remaja pegang torchlight pastu dia gerak2kan torchlight tu sambil tu ada kawan2 amekkan gambar..masa tu aku tgh lepak2 kat bukit langat.ingatkan diorang buat apa...baru la aku tau nama dia Hikarimoji Lights Graffiti. yg pasti HLG ni kena buat kat tempat yang btol2 gelap & time malam

cantik kan gambar2 ni
sumber dari fb Hikarimoji Lights Graffiti.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, February 26, 2011

kami bukan kebulur..

tengahari tadi...jiran kasi kuih bahulu...tapi tak boleh makan dah sebab berkulat, dah lama dah agaknye bahulu tu kat umah dia...dah berkulat baru nak kasi orang..

ok..kita berterima kasih la..sebab dia baik hati nak kasi makanan kat kita...masalahnye...kuih tu dah berkulat...adoi la...bole la dia kasi kat kita??? dah sah2 tak boleh makan....kalau dah tak bole makan buang je la..ngape nak kasi kita??ingat kita ni tak cukup makan agaknye....

kalau aku tak tergamak la nak kasi orang menda yang tak boleh makan...boleh la dia...dengan muka tak bersalah kasi kuih yang dah berkulat...eiii sakit plak hati aku..umpama kita ni mcm org miskin plak dia anggapnye..

yg aku geram...jiran tu mmg pangai mcm gitu la...masa ari raya dulu bole lah dia kasi kuah lodeh yang dah basi???dah berbuih2 tu dia anta kat rumah....bukan boleh makan pon..kasi kucing pon kucing xnak makan!

kot yea pon nak sedekah agak2 la makcik...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Blog Ungu


nak join KLIK SINI

Untuk menyertai segmen ini, anda perlu buat satu entri yang mengandungi:
  • Tajuk entri "Blog Ungu "
  • Link blog ini
  • Ceritakan dengan menarik, kenapa anda memilih warna tersebut dalam blog anda?
  • Sila tag 2 blog rakan anda yang mempunyai tema warna yang sama dengan anda. pastikan mereka tahu. (wajib kena tag 2 rakan, kalau lebih lagi bagus..)
aku memang peminat kaler UNGU...mmg suka sangat UNGU.!
gambar ni diambil masa hari perkahwinan aku,
yang memang bertemakan UNGU..memang dari zaman2 sekolah lagi aku mmg berangan2 nak pakai baju UNGU. masa ari kawen..tercapai juga hasrat tu...
Purple atau ungu adalah warna yang ....
mendamaikan & aku ingin berkongsi rahsia warna ungu dan perwatakan wanita: Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.



ni la buktinye yang menunjukkan kegilaan aku terhadap kaler
UNGU...masa aku kawen, habis semuanya kaler UNGU. baju, ayeshadow,air, alas hantaran,bekas air, kek , bilik , pelamin ,bunga telor , door gift ..sampai naik UNGU. mata hitamku hahahaha....
masa majlis kawen tu ada orang tegur yang 1st time dia datang orang kawen minum air
UNGU.
family aku xyah cakap la..seme aku dah paksa & pesan awal2 suh pakai kaler UNGU..hehehehbukan tu saje..aku sangat suka dengan bau-bauan LAVENDER sebab menenangkan bagi aku...
jadi kat rumah mmg aku beli apa2 saje yang ada kaitan ngan bauan LAVENDER..mcm softlan, pencuci lantai ajax fabuloso, glade perfume utk kereta & shower gel, semunya bau LAVENDER...tak tau la ek..mmg aku pantang nampak menda2 UNGU. kat rak2 pasaraya tu hahaha....nasib baik mmg aku suka bau LAVENDER
ok itu saje la cite UNGU ku..harap2 mata hitam korang xjadi UNGU gambo2UNGU aku nih hahahaha...



adeh..baru perasan tarikh dah ttp kul 8 pg tadi..padahal dah 2 hari entry ni dok dalam draft..dah siap cuma tak publish je lagi..hrp2 masih di terima lah..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bob lokman masuk PAS

sian..agk ketinggalan zaman aku...selalu mana ada masa nak godek2 blog2 hiburan cite pasal artis2 ni..masa aku slalu bz join contest je hahaha....ni baru tau kisah bob lokman & imej baru dia ni...dah bersara berlakon ke?

gambo2 masa bob lokman join PAS...wah dah jadik orang hijau putih skang ni hehe..




sumber :


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, February 25, 2011

menang Ian's 5th Birthday Giveaway

tadi masa cek pemenang entry kreatif Ian's 5th Birthday Giveaway dah agk sure mz menang..tahniah mz...
tq dekat nad inform pasal aku menang ni kt fb tahniah juga kt nad menang entry kreatif..elok je aku kuar blog mummy ayu tros nad gtau kat wall..menang Ian's 5th Birthday Giveaway aku mmg xwat entry kreatif sebab aku tak kreatif hehe..so saje je la join mana tau ada luck...

fuh...mmg ada luck la..sekali ensem boy ian udah cabut nama aunty..tq ian...
nak tgk result klik sini
http://mummyayucontest.blogspot.com/2011/02/3-lucky-winner-for-ians-5th-birthday.html



hadiah???
satu mini roller perfume..Nutri Metics
satu keychain love tu
and satu FM..yg tecik tu

kemenangan ke-25 utk feb 2011
total 2011 : 45 kemenangan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pemenang nye ialah..

ok dah sedia nk tengok jawapan kepada soalan semalam??
berapa haribulan aku start keje kt opis skang...
jawapannye ialah
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

03/02
print screen dari attendance record

so sape yang jawab dengan betul???
mommy jue...yg berbaju merah..mcm tau2 je nk dpt gelang warna merah hehe..
sila emailkan address ke nanamrul@yahoo.com
hadiah yg dijanjikan..gelang kristal diterbangkan khas dari negeri bawah bayu
tq kepada lain2 yg sudi meneka..ada juga yang teka 01/02 hehe salah ye awak..01/02 tu adalah public holiday bagi KL untuk setiap tahun hehehe....
tapi di sebabkan 01/02/09 tu hari ahad...maka public holiday untuk hari wilayah di anjakkan kepada 02/02/09 so sape2 yg jawab 02/02 pon salah..heee...



sekali lagi tq sebab sudi meneka...pada yg tak tepat tu xpe lenkali ada lagi ok...
da....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

sape nak gelang kristal free je..meh la sini

ok..baru sempat nak wat teka2 ni..seperti yg dijanjikan semalam
aku nak wat teka2...tak susah...
bulan February masuk 2 tahun aku keje kt opis skang ni

soalan dia...berapa haribulan aku mula join kt opis skang ni??
sorang hanya boleh jawab sekali saje....
klw xde sape jawab btol aku amek jawapan terdekat
clue? bantai je la dari 1-28 february kasi satu tarikh..
format tarikh mcm gini : 30/2
hahha..sengal february mana ada smpai 3o ari..contoh je..
tak yah bubuh tahun pon xpe...jawab berapa haribulan februari saje.
komen je dalam entry ni
selamat meneka...

hadiah dia gelang kristal yg tengah2 tu..warna putih+merah
malas la nk snap gambo lain..
gelang ni bli masa kat sabah aritu..
bukan beli pon..aku pau budak kedai souvenir tu...hahaha.. soping fridge magnet smpai 50 hengget dapat free gelang...oleh sebab aku xpakai eksesori so mmg saje je aku minta nak kasi adiah ni kt korang baik kan?kekeke...

eh lupe lak nak kasi tau..
tadi aku ada tanya sape nak voucher dominos ni??
aku kasi kat echa..sebab dia orang pertama yang komen
sian plak..mak yong ni kang ngidam plak xdapat voucher haha...
beb email address ko ye
p/s : aku dah edit..bukan 3 tahun aku keje sini baru masuk 2 tahun haha..camne bole xingat ni bape lama dah keje sini, klw ada org terawal yg jawab tahun 2008 tu tadi aku terima ek...silap..sorry! hhehe

~~edit lagi~~
haih 3x edit dah entry ni heheh nyanyok mak damia ni
lupe nak bubuh tarikh tutup
tarikh tutup esok 25 February 2011 kul 4.59 ptg...
ngam2 soi kul 5ptg
aku kasitau sape menang ok

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pinggan zaman purba

aku ni bukan la mcm wanita sejati suka kumpul pinggan mangkuk, beli pinggan seme...tak minat hehehe...pinggan yg ada kt umah ni pon aku rembat pinggan mak aku & adiah masa kawen...masa mula2 kawen dulu duduk rumah sewa selongkar almari mak carik pinggan..sekali tgh2 selongkar tu aku terjumpa pinggan2 lama..yang aku rasa tinggi nilai dia kan? ada 4 biji semenye

mak aku simpan je dalam almari balut ngan paper, dah tu dari tak berjaga dengan elok kan, aku pun amek la simpan kat umah aku..sayang plak tgk pinggan2 ni...mak aku kata umur pinggan ni lagi tua dari aku..kalau umur aku 28 tahun ni pinggan ni mau dah 30 tahun kot..atau lebih...antik tu...muzium kalau nampak ni sure geget jari..ekekkekee...


ni pinggan antik yg paling2 aku suka sweet sgt color dia
yang ni pon lawa juga..kaler biru
ni agak xberapa lawa kaler purple tapi aku suke purpe hehe cuma corak bunga dia tu xbape lawa
yang ni aku rasa paling nampak sangat2 antik ni kalau kat kampung tok nenek kita sure ada lagi ni kan?
kadang tu aku makan juga pakai pinggan ni sebab lawa...so bila makan dok tenung pinggan jadik cpt kenyang jadik makan sket je...ceh..cayalah tu hahaha tips auta!
ingat lagi dulu2 masa kecik2 asal g bli sabun cap trojan je dapat adiah pinggan xtau la dah berapa pulu ratus pinggan adiah2 beli sabun mak aku simpan hehehe....skang ni pon ada kan?beli ubt gigi darlie dapat cawan, mangkuk...aku suke gak kumpul..

sebelum korang tanya soalan2 yg aku rasa bakal korang tanya baik aku jawab dulu..hahaha

1. kenapa tiba2 aku letak watermark?
-ala..kira ni mcm hakcipta terpelihara lah...eeheh....sebab pinggan2 ni susah dah nak cari...kot klw ada orang google amek gambar ni ada la bukti ni pinggan aku..eleh...mcm orang xbole erase gak kan watermark aku tu heheheh.....

2. ngape pinggan tu nampak ada air mcm baru basuh?
-aku snap gambo ni sebab..nak join contest koleksi pinggan mangkuk lama kekekke....sanggup! tp sebelum nk amek gambo tu kena la cuci dulu pinggan ni kaisi ilang habuk..carik2 kain burok xjumpe plak..xkan nk lap pakai baju haha..biar je la basah2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

entiti?

aku penah baca dalam satu forum..katanya klw kita amek gambar..pastu ada tompok bulat2 tu maknanya ada kewujudan entiti kat situ...

mcm contoh gambar ni..(aku goggle je)
nampak tak bulat2 putih tu, katanya ada la "sesuatu" kt situ yg kita xleh nampak
eii tgk gmbo ni pon cam seram je tmpt ni
ni gambo masa kat telok cempedak..
nampak tak bulat2 putih penuh kt gambar ni,
1 pic ni je kat telok cempedak yg ada imej mcm tu

kalau ada sape penah tgk rancangan misteri nusantara..pasal kisah histeria kat sekolah tanjung lumpur..ingat lagi wartawan tv3 tu ada amek gmbr kat sekitar sekolah...gambar2 tu semua penuh dengan bintik2 putih mcm contoh gmbr kat atas tu...btol ke bintik2 tu tanda ada nye entiti kat situ?wallhualam...

tapi aku ada satu kisah...masa tu dh lama dah blom kawen lagi..ada la pegi naik kuda kat kandang kuda abang angkat aku kat sungai congkak...memang aku banyak amek gambar masa tu...aku ada perasan..lepas gmbr siap dicuci..ada satu gambar aku tu nampak mcm ada asap kat sebelah..aku xde la heran sgt...tgk mcm tu je la..

tapi yg herannye mmg tak sape yg merokok time tu, tak de sape yang bakar sampah..cuaca agak panas..tak mungkin kabus...ok xpela..abaikan..malas nk fikir

nampak tak ada mcm asap putih kt tepi tu tp gambo ni xde la seram
p/s abaikan gambo zaman jahiliah ni xpakai tudung hehe..

selang sebulan lepas tu..abang angkat aku call..dia kata gambar kt sungai congkak dari kamera2 dia dah siap...tapi mcm ada imej misteri...dia pun kasi kt aku suh tengok...sangat seram! gambar2 dalam kamera dia semua ada mcm objek asap warna putih..paling2 jelas gambar aku atas kuda imej asap putih tu besar gila..btol2 belakang aku time aku tgh naik kuda..

sayangnye aku tak simpan gambar tu..sebab aku takut nak tengok! tu pasal aku xminta gambar tu..tp btol ke..tanda asap & imej bulat2 tu bukti kewujudan entiti kat situ?



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, February 24, 2011

tq nuffnang kasi saya 2 BE

rasanya dah 2 ari xleh bukak nuff..problem manjang pehal ek?
arini pon sikit punye seksa nak buka...dah tengahari baru bole buka...
sekali tgk BE dah bertambah lagi 2...

tq nuffnang..xpe sikit2 lama2 jadi duit hahaha....
eh bila nk smpai cek aku ni
tangan kanan dah gatal2 ni hehe

be ke5 & 6 utk 2011

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang My 1st GA ~ 1st Year Adam Firdaus

mekaseh kepada lelafarouk yg inform pasal menang ni..bz sket arini xdan nk cek result ga ke contest ke...pastu dashboard plak kosong je....

tahniah juga dekat ifa & akma nak tgk full result meh tgk sini
http://ytelife.blogspot.com/2011/02/pemenang-my-1st-ga-1st-year-adam.html



kemenangan ke-24 utk feb 2011
total 2011 : 44 kemenangan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

buy 3 free 3 : makan sampai lebam

aritu kan aku ada bli voucher dominos ni..yang aku dah wat GA pizza tu ingat?ada la 2 keping lg tinggal utk kegunaan sendiri....

kebetulan plak semalam wat sebeday budak2 opis..so aku order pizza je la..amek 3 large pizza free 3 regular pizza pakai kupon aku ni..banyak save woo...total 3 large pizza RM98.20. kalau kena bayor 3 regular pizza harga dia RM71.40 so aku dah save RM71.40 kt situ..semenya ada 6 kotak pizza...makan la sampai lebam...aku amek campo2 saje nak merasa seme sedap ke tak..seb bek seme yg aku pilih sedap hehehe...

sebeday ni gabung dari bulan 12-2..aku amek campo2 saje nak merasa seme sedap ke tak..seb bek seme yg aku pilih sedap hehehe...la kebizian melanda..aku mmg xdan nak arrange sebeday depa ni...baru semalam free sket wat la simple2 je...



aku ada 1 lagi kupon mcm ni sape nak?tinggal je komen kt sini
large pizza dari kiri extravaganza (plg sedap) vegie fiesta & classic chicken
free 3 regular pizza beef peperoni, chicken peperoni & bbq chicken
kek secret recipe baru ni blackforest cheese. lemak berkrim sedapp
alah seme pon kek SR sedap..dah tu 85 hengget sebijik mau tak sedap hehe...
sempoi je..menu seme pizza hehe pentu kek dah..
mereka yg dirai ada lg 2 org xmsk dlm gambo..malu2 meow nk bergambo
tlg pasangkan lilin satu je ckp
gambar aku?malas...xde mood nk amek gambo muke naik jerawat sana sini hahah..nak peod la ni..muke mcm bulan jadiknye..bencik!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, February 23, 2011

tolong..nape blog jadi camni?

korang..nak minta tulun...aku ni mmg xreti la bab2 gini..aku tau wat entry 3,4 kali je sehari hahaha...nak godek2 coding seme aku tak reti...

ni ha...aku ejast la bloglist aku..nak kasi groupkan dia...bila klik kat simbol ala2 spanar tu..
nak buang banner2 contest yg lama2 pon xleh..kalau nk buang kena g kat dashboard pehtu baru bole delete, leceh la plak hai

sekali dia kuar camni...
haa...pesal ni??
apa nak buat nisape2 bole kasi tau tak apa aku kena buat?

p/s : masalah ni bukan baru arini..
dah masuk 2minggu jadi..
dah try wat banyak kali pon xleh gak


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...