MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 31, 2011

senyum..tak perlu kata apa-apa

suka tak lagu tu?lagu najwa anak timbalan PM bezkan?
tapi aku lagi suka ni....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
syukur..ALHAMDULILLAH.....
:)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

no more mcd 4 bfast

dah2 la tu kan..tak kan ari2 nak bekpes mekdi kot..cukup la ari selasa & rabu, 2 hari berturut bekpes mekdi mentang la..dapat free big bfast kan..manjang je mekdi hehhee...

semalam lagi gila..aku bli bfast tu satu set utk bfast satu lagi tuk lunch hahaha..gile la..ada gak yang muntah mekdi ni kang..

hari ni selera aku beralih ke negeri pantai timur...bawa bekal ma buat nasik dagang...owh sungguh heaven..

jemput makang...eh tetiba jadi lidah ganu hahaha..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, March 30, 2011

cara2 nak booking tiket air asia

entry khas untuk ms. x yang ingin nama dia dirahsiakan hehehe..dia kata dia tak pernah booking ticket flight so dia tak tau mcm mana caranya..dia minta aku buat satu entry untuk ajar dia mcm mana nk booking tiket ni...

ok la khas utk ms. x meh saya tunjuk kan cara2 nak booking yea..hehehe...ye la..kita kena fikir bukan semua orang pernah booking tiket flight kan...kang klw ada promo2 murah kang..sian plak kawan2 kita tu tak tau mcm mana cara nak booking tiket

ok, untuk langkah pertama tu..pilih destinasi anda, date & time...mcm ni contoh ek..penang-kl
pilih ka pukul berapa yang korang nak klik je dekat time tu
bila dah klik sila klik mcm di dalam kotak merah yang aku lukis tu..then baru klik continue
ok, lepas tu kena isi kan contact details..mcm aku tak yah nak isi sebab aku memang dah register ngan airasia..so stiap kali aku nak booking aku just proceed di bahagian guest saje...
isikan segala maklumat guest..mcm status, gender,nama,wargannegara, tarikh lahir

lepas tu di bahagian passport details tu
klw korang nak travel dalam malaysia je just bubuh ic number korang
xyah nk bubuh passport no...klw g oversea je buh passport no, ic xyah bubuh

di bahagian flight option plak
korang pilih la baggage korang berapa KG, mcm aku pilih no checked bag sebab aku bawa beg kecik je
klw nak pilih meal pon bole..save 20% harga dia dari beli masa hari flight.lagi satu kelebihan beli meal online ni..nanti xde la korang xdapat makanan kat dalam flight nanti..biasanye menu bez2 mesti cepat habis..paling2 tinggal magee je sudahnya

comfort kit tu tak yah amek pon...klik no je, bila dah siap isi klik next
pastu ada satu column pick a seat, klik je kat continue without picking a seat pastu click cancel
klw nk pilih seat kena bayar klw tak salah
akan keluar plak part add-ons
mcm bese lah aku klw bli tiket mmg xkan amek travel protection...so just klik je kat tempat aku tanda tu..di bahagian t&c klik cancel & continue
klw xnak amek travel protection tu just klik cancel & continue

masih dia bahagian add-ons klik je no & continue
add-ons skybus..klw nak amek skybus tros klik je la..lagipun harga dia lagi murah klw banding ngan kita bli masa nak naik tu..harga tiket bus RM9 tp klw bli online dapat RM6.99
kalau tak nak bli tiket bus ni xyah klik ape2 just klik continue
add-ons tune talk xyah klik apa2 just tekan continue
akhir sekali sampai la part payment...
kalau korang nak bayar pakai kad kredit just klik kat credit card
aku bese bayar pakai direct debit maybank2u je..
kalau pakai maybank2u nanti dia akan minta id & password m2u korang then dia akan minta tac number pastu bayar then settle

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dapat 2 tiket penerbangan ke london!!!

Air Asia introduces Fly-Thru service

wah.....syukur..alhamdulillah..........rezeki tak di sangka2....salah sorang pengerusi tempat keje lama aku dulu menghadiahkan 2 tiket penerbangan ke london bulan 6 ni...tq dato nasir....hanya allah mampu membalasnya....

dato ni mmg murah hati..sangat suka menderma kepada kakitangan dia..masalah nye aku bukan kakitangan lagi dah..tapi dia tetap juga bagi tiket ni dekat aku....

yallah seronoknye..mcm tak caya akhirnya aku dapat juga jejak kan kaki ke london..pada bulan 6 ni sempena ngan harijadi aku..dato kata ni hadiah hari jadi aku ke-28

tapi.................................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

aku mimpi rupanye...cesss!! potong stim btol...hahahha
sungguh aku rasa mcm real je,bukan mcm mimpi..
bila aku bangun pagi tadi
alahai..kenapa ni semua mimpi??kenapa tak betol2??
jangan brangan la nana sape nak kasi ko tiket pegi london??hahahaha...


rajin nye dia

Minggu lepas amrul cuti seminggu…seminggu juga la jadi suri rumah, jadik babysitter hehe…org suh anta damia kt nenek dia xmau nk jaga sendiri katanya..ok la…jaga la..sian kan dia kurang masa sama2 damia..xpe biar dia jaga..

Ari jumaat tu..aku balik keje je nengok penuh sidai atas bawah..kat bawah penuh ngan suar jeans, kt atas penuh ngan towel, cadar, sarung bantal..wah..kuar2 kete je aku nengok amrul tgh relaks2 depan beranda…tros aku puji wah………….rajin nye..sape la yang basuh baju banyak2 tu…heheh dia dok senyum2 kamben kena puji..

Rajin btol…abes dia kutip semua suar2 jeans aku & suar jeans dia sendiri di basuhnye..padahal ada antara suar jeans tu aku baru je basuh, baru pakai sekali abes dia kutip basuh..ni la dia…kalau orang suruh lambattt nye dia nak buat cube klw orang tak suruh..abes menda2 yang tak yah basuh pon dia basuh…Dah terlebey rajin..bilik air dia sental..bilik stor dia kemas, satu je dia malas..lipat baju hehe..sama la aku pon malas gak suke kumpul jadik gunung baru mula operasi

Agak2 la bang…tinggi bebenor sangkut hanger saya tau la saya ni kurang inchi tak pasal2 kena jolok hanger tu dengan penyapu hahaha…


Tq awak…sebagai ganjaran nye..tunggu weken ni .lalalala…..

penah ada kawan aku luah perasaan katanye laki dia mmg rajin tlg2 kt rumah tp klw jemur kain mmg dia xbuat sebab dia malu tgk orang tengok..ala apa salahnye...sama2 tolong menolong apa nak malu....dapat pahala apa tolong bini sama2 wat keje umah

haih alangkah bahagianya klw aku dapat duduk sekali ngan amrul...xla penat aku selalu nak buat buat keje rumah sorang2


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...