MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, April 30, 2011

Gambar Perkahwinan Prince William dan Kate Middleton

semalam balik keje teros wat kek damia, sambil dok membaking sambil2 dok tengok ntv7 siaran langsung majlis perkahwinan Prince William dan Kate Middleton.beznye tengok.....sweet sangat kate tu kan..william tu kalau tak botak mmg ensem lah..sebab botak di tengah2 tu slack sket la...hehehe

suke nengok gaun pengantin kate, tak seksi & tak terdedah sangat..kurusnye kate ni kan nampak tulang temulang kat dada dia tu hehe...xmau bebel panjang2 layan je lah gambo2 kawen diorang ni.

sumber :katu.com

Britain Royal Wedding

sroyal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

royal wedding

arini agak bz...nak wat sebeday damia ptg kang..entry ni pon autpublish, aku tak kemana2 la kot cuti ni...minggu depan baru nak kemana2 hehe.. korang plak apa aktiviti cuti panjang ni?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, April 29, 2011

gatal nak pakai quitex

semalam...balik keje...buka je pintu umah mak aku..tercongok damia..dah setia menunggu mak dia blk koje...tiba2 dia cakap:

"mama jangan tengok...jangan tengok tau..."sambil tangan sorok belakang bontot
kenapa plak tak bole tengok???
"xpela..jangan tengok...."damia ckp hahah...muka mcm cuak la..orang buat salah bese la..mesti la takut kan..

pastu aku cakap ok lah..mama nak tengok..cepat mama tak marah..

nak tau tak apa yg dia buat?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ini lah menda nya yang dia cuba nak sorokkan dari aku...
mak aku kata dia kaler ngan maker pen..
wateber la damia...hehe (dia suke cakap wateber...)
balik keje kang nk wat kek damia, arap2 menjadi lah nombor 3 hahahha...
tetiba eksited plak nk celebrate beday damia lg... skali padahal dah lama lepas hehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hadiah dah di pos & damia mara setapak

perhatian kepada:
anje - pemenang FM sarawak
nanakimie pon bakal terima FM sarawak sebab baik hati hehe..
nor fatin - pemenang GA 11 siri 5 ( aku penaja hadiah)
hadiah anda dah selamat di pos baru je 1/2 jam tadi
semua nya pakai pos biasa saje..harap korang sabar menunggu hadiah masing2 yea..

alhamdulillah..damia mara setapak lagi..

TOP 6 - Cute Baby With HAT Contest ♥

wah makin berdebar2 plak tunggu result hehehe....
good luck utk seme...esp dania & ariff
moga ada rezeki damia


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

semperit tu kuih raya

semalam..tengah dok wat keje kan..boz panggil budak despatch....man (bukan nama sebenar)

dialog dia gini :

boz : man tolong separate kan Cheque tu nanti bagi saya...

man : ok boz...

man : boz..saya dah siap semperit kan Cheque tu boz saya letak atas meja yea..

tiba2 aku yang nyampuk:

aku : eh man ko cakap apa tadi??semperit???hahahahhaa...wei semperit tu kuih raya lah...SEPARATE..la wei..SEPARATE tu maksud dia asingkan...

man : senyum2 kamben..owh..yeke..salah la tu

moral of the story : kalau salah sama2 tegur..baru kita boleh belajar kan?walaupun saya idok la terer mana berbahasa inggeris..tapi saya tau apa makna seperate tu..bukan kuih semperit hahahha....

eh tetiba tingin plak nak makan kuih semperit

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

party heaven : kedai kelengkapan majlis hari jadi

semalam balik keje singgah baguss, kedai juai bahan2 utk wat kek kt taman melawati..tp banyak plak tak complete..lilin xde, topi xde, tulisan utk gantung kt dinding tulis epi beday tu xde..dah tu ingat nk g carik kedai lain..on the way nak keluar dari tmn melawati tu ternampak kedai jual kelengkapan majlis hari jadi..wah ni dah langkah kanan ni hehe...

kalau nak tu area2 keramat, wangsa maju, setiawangsa ni aku blom pernah jumpe lagi kedai yang jual kelengkapan utk majlis ari jadi mcm kedai ni...kalau ada pun tak berapa nak lengkap itu xde ini xde...tapi kedai ni semua ada..korang sebut je nak beli apa...tinggal sedia ongkos nye aje..

ni la kali pertama aku masuk kedia kelengkapan majlis hari jadi heheh caya tak?lagipun mmg susah nak jumpe la kedai mcm ni...memang bagus dia buka kat melawati ni..sebab setau aku kedai2 gini ada kat area bangsar, damansara..tp kawasan lain tu agak payah nak jumpe

masa nak bayar tu aku minta izin kat tuan punya kedai nak amek gambar kedai dia sebab ramai kawan2 aku pernah tanya..area2 keramat, wangsa maju & setiawangsa ni mana nak cari kedai mcm ni??so harap2 entry ni bole membantu korang la ek pasni nak carik kelengkapan beday anak2 korang...

kepada kak normi, tuan punya kedai..tq sebab kasi saya amek gambar...aku cakap nak promote kat blog..kemain suka kakak tu hahah..siap dia tanya tak yah bayar apa2 kan??heheh lawak la akk tu...

suka plak aku masuk kedai ni..lama aku dok belek satu2 barang padahal beli nye 4 jenis barang je pon hahaha...tp bez la kedai ni.. i like sejuta kali lah!


topi ala2 ahli sihir
belon mcm2 jenis kaler
banner
party bunting
goodies bag
topi utk budak2 yg mcm2 corak
mcm2 souvenir utk di isi dalam goodies bag
lilin bernombor
menda alah tiup2 tu

apa barang yang aku beli???idok la rambat beria pon kata wat kecik2 kan...
idok la beli goodies bag bagai..

ada la bli lilin no 3, topi utk damia, belon bentuk love & tulisan hepi beday tampal kt dinding tu
sebenarnya tujuan utama aku nak carik menda alah ni lah yang gantung kat dinding ada tulisan
HAPPY BIRTHDAY murah je rupanye RM6 je panjang juga

sape2 yang nak cari kedai ni, kedai ni terletak sebelah bank islam (kalau tak salah aku) berhadapan dengan tapak pasar malam taman melawati,dekat medan selera
ni ada address dia :

Party Heaven
No 316 Lorong Selangor
Pusat Bandar Melawati
53100 Kuala Lumpur

email : partyheaven@yahoo.com.my
nak tgk apa lg brg2 yg ada kt sini bole terjah FB Party Heaven :
http://www.facebook.com/pages/Party-Heaven/197195406981563


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, April 28, 2011

menang GA saya dan makanan

adeh..ya ampun..tak perasan result GA saya dan makanan dah diumumkan masa jumaat lepas...sorry ye puan penganjur...terima kasih kepada penganjur kak fazila sebab inform kemenangan ni

ni la nye akibat banyak sangat join GA/ contest..banyak ketinggalan entry keputusan..nasib baik la ramai kawan2 yang baik hati selalu tlg informkan.hadiah dia prencah mee bandung & FM sabah yeay..saya suke FM

kemenangan ke-21 utk april 2011
total 2011 : 83 kemenangan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mencari idea..plz datang lah idea

kengkonon nye nak wat sebeday damia weken ni..wat kecik2 sambut ngan family jek..walaupun dah lama lepas bseday damia..tapi damia kan blom tiup lilin sama2 amrul..tu kena repeat tu...belum bersedia lah nak wat sebeday besar2an maksud aku belum bersedia dari segi ongkosnya hahahhh...nak wat sebeday kecik2 pon mau kena RM500 keatas gak kan??nanti lah tunggu la sebeday tahun2 akan datang klw ada rejeki bole la wat besaran...

ni mokcik tgh pening...mencari idea..untuk mendeco kek anak mokcik ni...aku bukan ada acuan bentuk 3, hajat dihati nak wat kek yang bentuk 3...dah jenuh aku usha2 contoh gambo2 yg ada dalam tenet ni..seme style 3 pakai acuan ni...celah bedah mana plak aku nak pakai acuan..kalau nak potong kek tu kang..takut tak de rupa nombor 3 plak kang hahah..maklum tangan orang "berseni" ni...payah sket..

kalau dulu masa beday damia ke-2 gini je la kek yang termampu aku buat, masa tu blom pandai nak deco2 lagi main taram jek.skang ni xde la pandai mana stakat nk wat utk anak sendiri tu bole la..

haih..beznye kalau aku pandai wat mcm kek2 di bawah ni..




mcm mana lah agaknye rupa kek damia nanti ek?? heheh...tunggu lah minggu depan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

saya adalah pecinta OAT

ceh...dan2 suka oat kan..dulu tak suke pon hahaha...ni la nye bak pepatah melayu ada mengatakan..dah terhantuk baru nak terngadah...

gara2 kolestrol jahat yg tinggi dalam badan aku ni..aku telah mengambil langkah2 untuk menurunkan kadar kolestrol...dengan memulakan hari dengan OAT...start ari isnin lepas aku dah amalkan makan oat ni untuk bfast...so nanti lagi 30 hari kita tengok apa keputusan dia..adakah kadar kolestrol aku tu menurun?kita nantikan sesama..bese aku akan bancuh oat ni ngan air milo gunakan susu tepung ye..bukan susu pekat manis...lagi satu petang2 plak aku akan amalkan minum secawan teh panas..teh pon salah satu benda yg bole mengurangkan kolestrol



FAKTA: Oat

Oat mengandungi serat larut yang secara aktif menyerap dan membantu menghapuskan kolesterol berlebihan yang boleh menyumbat arteri dan mencegah penyakit jantung.

Emping oat bukan saja berkesan menurunkan tahap kolesterol darah, tetapi menjamin kesihatan usus dengan membekalkan sumber nutrien secara perlahan-lahan dan konsisten yang diperlukan untuk membaharui sel usus.

Oat mengandungi lebih banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink, kuprum (copper), mangan (manganese), tiamin dan vitamin E, berbanding makanan bijirin lain seperti gandum dan rai.

p/s : bersama menuju ke arah jantung yg lebih sihat :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang Pick a Dress 2nd GA

rezeki lagi..alhamdulillah...aku antara 5 yang bertuah menang Pick a Dress 2nd GA dapat discount voucher utk soping kat baju2 pickadress

tq kat cutemum sebab inform & tahniah juga sebab menang top referrer. tahniah juga buat kawan2 tegar contest lela farok, eb, ady shariz sebab antara yg lucky..

kemenangan ke-20 utk april 2011
total 2011 : 82 kemenangan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...