MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 31, 2011

bersiaran dari bilik 808

dah 3 malam berturut sejak ari ahad jadi penghuni bilik 808 hotel ***** kat dalam KL ni gak...teman amrul (outstation kt KL 3minggu woo lama heee) sian dia tido sensorang kan..tu la gedik2 balik keje je tros g sini

boring ni...update sikit2 pon jadi la...

baru pas tengok asmara last episod, aku suka ending dia..asmara tak bersama zalia yess!! memang ni yang aku harapkan hehehe..bukan apa sian tgk melati tu..btol kesian ngan watak dia...

budak ni dah tido dah pon..ni gambo kul 9 tadi...
ada ke dia g tekan no house keeping nak cakap ngan deah hahaha....aku dengar budak house keeping tu do hello..hello...
ok la nak g carik mana2 contest & ga yang bole di join lalalala...

akhirnya kami bertemu :)

setelah sekian lama kenal kat alam maya je...akhirnya berkesempatan jumpe 2 orang geng tegar contest secara live....nak tau sape??


ok jom kita tengok sapekah orangnye yang aku teringin nak jumpe tu..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





tada...
cutemum & dania...
pertama kali jumpe terus cakap eh...dania keciknye...tengok dalam gambar mcm besar...
cutemum pon mcm tu juga...kecik molek je orangnye..memang cute...
tapi serius la..tak caya dania halus je orangnye....comel!
sorry gambo xlawa..ngadap cahaya gini la hasilnye
tak caya tgk cutemum yang kecil molek kena berdiri baru nampak cutemum ni kecik molek je orangnye :)
mz! akhirnya kita berjumpe...mz sangat lemah lembut orangnye...persamaan antara kami?
cuber tgk dressing hehe...sama2 suka pakai dress
mz dah start bergaya dengan shawl skang hehe..lawa tau shawl tu mz
akhirnya...kami ber3 bersua muka..ni la geng tegar comper bak kata MZ hehe...
sangat seronok jumpe ngan kawan2 blogger...
sebenarnya ramai lg kawan2 blogger yg aku jumpe..tapi seme gambar2 sama2 ada dalam kamera mamtisya je yang banyak...aku xamek gmbr banyak sgt..
seronok jumpe ayu arjuna, mira (malaysia giveaway), kak ros,ezna,mummy ayu sape lagi ek?ehehe tu je la kot

cite2 selanjutnya di majlis perjumpaan blogger2 ni sambung nxt entry

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mengidam pulut mangga

malam sabtu lepas amrul beria2 ngajak g makan pulut mangga kat masjid keramat..katanya kawan2 dia ckp sedap...haih...pelik bebenor..beria2 ngajak makan mcm ngidam plak ehhehe...tp amrul ngidam xde makna ye..hahaha....ye la..bese org klw bini dia pregnant laki dia yg ngidam lebey2....riso gak aku..eh aku pregnant ke ni...hahaha...tp ternyata TIDAK sama sekali ye...heheh...

aku ni mmg kureng skit kalau menu berasaskan pulut2 ni...pulut durian pon aku tak makan apa tah lagi pulut mangga...tp sebab nk try rasa kan kawan2 dia kata SEDAP sangat tu...ntah xreti nk komen..sebab aku xsuka pulut kan hehe....ok la sedap juga sebab santan dia pekat kot...

oleh sebab aku tak berapa kelaparan, aku saje oder menu yg special kt kedai tu..
nak tau apa??
LIDAH bakar ehehe..sila jangan loya tekak yea...aku memang suka makan lidah..tp malangnye tak semua kedai ada jual menu ni....sedapp giler lidah bakar ni siap ada sos black pepper buatan sendiri...ratah gitu2 je, ada dia letak tomato & bawang ala2 daging kebab pon ada bahan2 perap dia tu
sape yang makan LIDAH korang bole geng ngan aku hahaha...tak semua orang makan LIDAH ni sebab rata2 orang geli, tapi serius aku cakap..kalau sekali korang dah try makan sure korang cakap SEDAP

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang tempat ke-2 mengapa 'si dia' sooo00o sweet?" CoNtest ^_^

alhamdulillah..rezeki penutup bulan may..menang tempat ke-2 mengapa 'si dia' sooo00o sweet?" CoNtest ^_^
tak sangka plak...entry ni main tulis on the spot...tanpa nk perah2 otak...aku just tulis je apa perkara2 yg sweet yg amrul pernah buat...hee..tu seme kisah2 benar belaka...kalau nk baca entry tu bole klik SINI

tq kepada einz & penganjur yang inform pasal kemenangan ni, tq....
hadiah yg bakal di menangi topup RM15 & blog akan di reviewkemenangan ke-24 utk may 2011
total 2011 : 107 kemenangan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 30, 2011

langkah kanan : terserempak dengan skuad Perodua Era

ari sabtu lepas...pagi2 dah kuar g office sebab tertinggal battery kamera...mana lengkap hidup kan..kalau xde kamera time weken hehe...dah la ari ahad beday anak MZ, xkan xnak amek gmbr kan..gagah la g opis amek battery kamera tertinggal dalam laci..seb baik la dari umah ke opis 10mnt je..xjauh pon

dah balik amek battery tu singgah la KFC wangsa maju kejap kenkonon nak bli egg tart..sekali masuk je KFC tgk ada 2 orang budak skuad ERA.fm pastu ada staff KFC tu promote sunriser kad, katanya utk ari sabtu tu special skit sebab 30 orang pertama yg datang bli kad tu akan dapat percuma lagi satu kad..hanya kena bayar RM5 saje...
kad ni melayakkan kita utk dapat diskaun 20% twister combo every Wednesday & 20% discount a.m platter combo every sunday valid sampai 31/12/2012 kad ni
kat dalam tu ada juga voucher discount meal2 yg terpilih to bez dapat FREE a.m riser combo sedap...ada telo+ayam mcm zinger bege
dah abes isi2 form utk bli kad tu datang 2 org budak SKUAD ERA ni..dia cakap nak hadiah tak?tapi kena jawab soklan
dia tanya kat mana mula2 KFC di buka?hehe aku tibai jawapan dia UK haha..dia ckp xpela...
saje je..jawab tak btol pon dapat juga...free breakfast...
time ni budak skud era tu amek gmbar pakai kamera diorang pastu aku pon suh dia tangkap juga gmbr pakai henpon aku
yang ni sape2 yang ada kt KFC time tu semua dapat
ni la dia isi dalam envelope tu, just tunjuk je surat ni kat kaunter KFC pastu dapat FREE
KFC a.m cheezy egg bun combo
damia bergambar kenangan ngan kerea skuad ERA fm


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pemenang teka2



jom kita tengok sape yang teka dengan tepat dalam entry NI
cik lynn jawab dengan tepat

betul..jawapan dia kumbang yang ada muka orang...
gambar kumbang ni aku amek masa kat dalam bilik pameran @ butterfly park
yang aku pernah pegi masa last year
kagum kan dengan ciptaan tuhan...kumbang ada muka orang

cik lynn, emailkan address awak yea... kat nanamrul@yahoo.com
tq

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang My 12th Anniversary Giveaway by fieda.....

adeh..sorry fida...tak perasan result dah keluar...tq sebab sudi inform saya yea..
aku salah sorang yang bertuah menang My 12th Anniversary Giveaway by fieda.....
tahniah utk kawan2 yang lain...
kemenangan ke-23 utk may 2011
total 2011 : 106 kemenangan


p/s : dah ada pemenang utk teka2 ari sabtu tu..jap lagi aku bagitau sape yg jawab dgn btol

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, May 28, 2011

ce teka...ce teka...klw btol ada hadiah

tak susah..senang je cara nye klw nak join
korang hanya perlu teka...
APAKAH YANG KORANG NAMPAK KAT GAMBAR DI BAWAH??
tinggalkan jawapan dalam kotak komen ni...
tulis la..korang nampak apa?
anak ayam ke..
hantu kak limah ke heheh
tu je..tulis dalam kotak komen ni saje ye...
sorang bole teka SEKALI SAHAJA
jawapan paling tepat akan dapat hadiah

CLUE : sila perhatikan betol2 :)
tarikh tutup?ntah la suka aku la bila nk tutup hehehe...
kot2 dah ada jawap btol aku tros tutup k

DAH TAK BOLE TEKA YEA..DAH DI TUTUP

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang best entry

tq dekat mamatisya yg bgtau pasal menang ni.dok kalut2 pasal salah booking airasia xdan nak semak result...ada nampak keputusan masa mula2 kak nida yg menang..tak sangka plak ada seprise....pemenang best entry kedua heheh...

menang best entry My Cute Little Diary 1st Anniversary Giveaway tq cutemum sebab kasi kita menang juga...hehe...panjang giler entry tu..ala copy paste je dari entry nana vs cutemum dulu..pastu tambah sket2 kasi penyedap rasa hehe..


kemenangan ke-22 utk may 2011
total 2o11 : 105 kemenangan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, May 27, 2011

yusry & lisa surihani : aku restu :)

alahai yusry...seme pompuan2 yang ko dekat seme nye cantik2....aku je yang tak cantik time ko cuba nak dekat2 ngan aku mcm entry NI yang aku cite dulu kekekek...


skang ni kecoh yusry nga ngan lisa plak....dua2 madu aku ni aku penah jumpe live...ngeh2x...

pe kes nak tepek lagi gambo2 ngan yusry ni?heheh saje xpuas ati sebab yusry ngan lisa skang..tapi apa2 pun aku restu diorang...kalau btol la diorang bercinta yusry mmg pandai pilih pasangan la wa cakap lu...si lisa ni dah la educated, cantik, bijak, berbudi bahasa, tak seksi..

cakap pasal yusry tak sabar plak nk g tgk cite KARAK tiket wayang dah ada tp 31 baru bole redeem nk bli kt mydeal itu ari la...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

saya dah kurus ke?

btol ke aku dah nampak kurus?ntah la...aku rasa berat aku still lagi 55KG tapi ramai yang dah tegur nampak mcm dah kurus la...





gambar masa lemak tgh banyak
gambar ni masa bulan Feb 2011
gambar terkini may 2011

tu perbezaan selepas 3 bulan, nampak beza ke?
rahsianye?

INI

aku kan dah cakap aku tak displin nak diet..malas nak senaman...
tu je la satu2 cara yg bole kurus wat takat ni aku nampak bagi diri aku


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mantera anjasmoro : ending yg HAMPEH!


kalau nak tau ni la cite hantu bersiri @ TV3 yang pertama aku layan...sebelum2 ni aku mmg xberani nak tgk cite2 hantu yang setiap ari kamis kat tv3 mcm cite seru la..& banyak lagi kan sebelum2 ni cite antu kat tv3...bukan nye apa..aku kan dok berdua je ngan damia..tu pasal aku xberani nk tgk cite2 antu kt tv ni..

ntah mcm mana aku bole tertengok 1st episod..jadi melekat sampai la ke last episod semalam...memang sekali pon xpernah miss cite ni...malam tadi amrul ajak keluar aku xmau sebab semata2 nak tgk last episod cite ni

kesudahannye....ending yang sangat HAMPEH!! buat penat je la aku follow sekali ending ntah hape2! sangat tak puas hati!! kalau ikut pemahaman aku..zahid tu mati juga akhirnya & sabrina pon sama...dah kena amek ngan ratu tu oleh sebabkan perjanjian nenek moyang dia

sape tengok cite sure korang pon tak puas hati ngan ending dia malam tadi kan?

damia suka tol ajuk dialog cite ni part yang mak sabrina kena kacau masa kt rumah sabrina gini dialog dia

"jangan buka pintu tu atau.................."

heheh...damia suka takut2kan mama dia cakap mcm tu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hadiah aromatherapy bear dah di pos

sorry kepada 4 orang pemenang bear wangi tu...oleh sebab tinggal sorang je lagi pemenang yg lambat bagi details so aku kena la tunggu seme complete dulu baru bole g pos...malas ler nak kuar g pejabat pos 2,3 kali..

hadiah korang dah selamat aku pos semalam, guna pos biasa je yea...tapi kan masa nak masuk dalam kotak surat tu..xmuat! hahah sebab bear tu gemok mcm tuan dia kekeke...dah tu kena la kasi kat kaunter nanti time kota tu dibuka dia campak la dalam guni bear ni seme....

harap korang sabar menanti ek..bartuah btol mana2 surat yg duduk seguni ngan bear ni sebab bau dia wangi hehe...korang nanti dah dapat hadiah ni sila la inform aku ye...
oh lupe semalam tuan punye blog sweetnpreety kata aku follower bertuah yang ke 301
ada dapat adiah misteri katanya..wah..kita kasik orang adiah..orang plak kasik kita adiah..selalu gitu kan..so kalau nak dapat adiah makanye kena rajin la kasi orang lain hadiah heheh....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 26, 2011

hadiah # 2


ni klip rambut ke klip tudung ek?hehe aku wat klip rambut damia sebab aku xsuke pakai tudung ngan eksesori2 rasanye utk klip tudung ni
xtau dari sape...xde note
vouher JJ RM10
fm PD
menang kreatif entry MamaZakwan's Birthday Giveawaylabel utk bag
tudung awning
menang GA CDNZ
oleh sebab aku xpakai tudung jenis ni so aku dah kasi mak aku
pyjama i love dad ni pon
adiah kemenangan GA CDNZcoklat cloud 9 & keychain singapore
menang JHPC (jumping high photo contest)
bookmark 1 je tau..ni amek dari blog nini d hehe lupe nk snap pic dapat kaler pepel
saguhati dari nini D i love my...contest

Linktq kepada semua penganjur..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

envelope terkoyak : salah siapa??

hangin!!

ari isnin lepas ada terima hadiah dari nad,menang GA dari NAD tapi kali ni mak aku terima dari tangan posmen tu sendiri..bila dapat je...sampul tu dah mmg terkoyak!


kalau nak tau aku rasa ni dah masuk kali ke-7 sampul tu terkoyak semasa mak aku terima dari tangan posmen tu sendiri...persoalan nye skang.

SIAPA yang koyak surat tu???
posmen ke?
atau orang yang tukang asing2kan surat ke?
hantu ke??


geram nye wei...ni tak amanah namanye...buatnye hadiah dalam tu ada voucher harga puluh2 ke...saje je....kang tiba2 sampai umah aku tinggal envelope kosong je...aku rasa pernah baca entry ifa pasal dia terima envelope kosong, xde isi dalam sampulnye, rasanye hadiah GA....
eii..kalau la aku yg terima surat tu..memang siap la posmen tu walaupun bukan dia yg buat!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

♩ ♪ ♫ nur kasih...nur kasih...♩ ♪ ♫

akhirnya.....baru kesempatan nengok cite nur kasih....xyah cakap apa la..memang BEZ sebabnye aku memang layan dia nye drama xpernah miss satu episod pon..ingat lagi masa last episod dia tu masa hari raya haji, aku g kuantan..amrul ajak g makan mcd kat teluk cempedak tp aku ajak g makan kedai2 melayu yg ada TV sebab nak tgk episod last nur kasih heheh...

aku xnak komen banyak nak cakap 2 je

1. aku sangat2 suka dengan sinematografi filem ni..sangat terbuai dengan keindahan suasana padang pasir..kehijauan sawah padi..sangat cantikk!!

2. cerita ni kita tak bole teka apa kesudahannya...memang tak bole agak apa yang akan jadi lepas ni...
sebelum wayang start g lepak kat Secret Recipe dulu
puan nana vs cik nana
ada lagi 4 org xmsk dlm gmbar
mereka bersama set popcorn yg dibeli dengan menggunakan voucher mydeal
tapi aku agak musykil ni..sebab setitik air mata pon xkeluar..walaupun cite ni sedih mungkin sebab aku dah biasa nanges kot time tgk drama nur kasih dulu hehehe...

off topic : balik tgk nurkasih tengok drama SAHARA last episod malam tadi meleleh2 air mata nanges time tina cakap mama maafkan tina

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 25, 2011

yeay dapat tiket 10 sen ke MEDAN!

yeay...berjaya lagi dapatkan tiket 10 sen..ni kali ke-3 berjaya lepas booking tiket airasia utk promo 1osen yg start ari isnin tu,kalau ari isnin aku dah book tiket utk aku & family ngan jue & family untuk ke tawau, kali ni luar malaysia plak, ke MEDAN, Indonesia...
aku tak pergi bertiga..tapi kali ni pergi berlima....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
caya la tu...aku g luar negara hehe...memang tak la kot dalam masa terdekat..amrul kata tunggu dia senior skit dalam 2013 tu maybe senang skit prosesnye nak keluar negara..almaklum la..abang askar kan..bukan leh keluar negara senang2..

sebenarnya bukan aku yg nak g medan..tapi kawan aku kak aishah..pagi tadi la dia msg kat FB suh aku tolong booking kan tiket utk 5 orang ke medan
dapat ko..tiket 10 sen tu....

aku booking pagi tadi kul 8 pagi..memang senang sekali booking je terus dapat..xde nak masuk waiting room pon...memang rezki kak aishah la..dapat tiket murah ni.aku ingatkan dah masuk hari ke-3 promo abes dah seme tiket 10 sen..ada rupanya sakit baki tiket murah ni...
tapi kul 10 pagi tadi aku try buka...dah abes dah tiket 10 sen ke medan...tarikh 18/4/12 tu
tak caya??
sila tengok kat bawah 5 guest RM1.00
Airport Tax RM125.00
so RM126.00 bahagi 5 orang
sorang kosnye pergi balik KL-MEDAN:
RM25.20/person!

gile wei..harga tiket kapal terbang utk sorang pergi balik dari KL-Medan bersamaan tiket bas amrul dari KL-Kluang hehehe...murah nak mati....

haih..jelesnye bila la turn aku nak g luar negara plak ni

p/s : fiza..skang dah caya kan?ada tiket ke Medan harga 10 sen kekeek...

p/s : kak aishah tq sebab kasi saya upah...ngeeeeeee.....kak aishah ni regular customer airasia stiap kali ada promo..aku plak mmg orangnye yg tlg booking ka tiket dia sebab katanya kt opis dia website airsia mmg hang manjang..
agaknye sebab line internet kt opis aku ni super duper laju la kot..tu pasal dapat book tiket murah ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

baru aku tau...

aku baru tau..kalau kita bli tiket wayang utk tengok ari rabu..kita dapat harga tiket tu mcm kita bli ari rabu...eh apa aku cakap ni ha??hehehe..

gini la senang...ari rabu kan tiket wayang murah..macam kat wangsa walk ni kalau ari rabu dapat RM8, ari biasa Rm13, so aku baru tau..kita bole bli tiket movie ni dengan harga RM8 pada hari apa pun..asalkan memang kita nak tgk cite tu ari rabu....

semalam aku cuba2 nasib je lunch hour g wangsa walk..nak bli tiket wayang nurkasih...tp sebelum aku q tu aku tanya dulu kat kaunter..dia kata bole..tros aku q...wangsa walk ni bukan ramai org pon..skejap je q nye...

ingat nak amek kul 9.40 tapi seat depan je tinggal..terpaksa la amek kul 7.30pm..time magrib lak tu..nk g tgk wayang hahaha..ala xpela..masuk lambat sket..surau dekat je..wayang pon bukan tros start kul 7.30 iklan sana sini 15 mnt gak kan....sempat la g semayang dulu.

7 keping tiket nur kasih the movie...ish..xsabar tunggu malam kang
sampai ke hari ni aku mmg tak baca mana2 review nur kasih yg kawan2 buat hehe...nak juga tgk sendiri

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bila airasia ada masalah teknikal & sedikit tips

ari isnin tu sampai ke petang aku tunggu travel itinerary dari ariasia...tunggu punye tunggu sampai kul 5 xdapat, masalahnye booking confirmation pun xdapat juga..padahal booking kali ke-2 utk jue selepas booking tuk aku sendiri dah dapat pon booking confirmation..

tak sedap hati..tros call air asia..dia minta email address...dia cek..sorry cik..nama cik xde dalam senarai booking dari KL-Tawau...pergh..tetiba rasa mcm muke pucat lesi xdek darah....maaf..dalam rekod kami hanya ada nama juliana, amirul adlee & rayyan.

aku ckp eh mcm mana plak...dalam m2u duit dah potong ni...dia tanya lagi..apa booking number cik??aku tgh gabra langsung lupe yang kat history m2u tu ada booking number..aku cakap mana saya tau..sebab tadi masa dah success wat payment saya tros kuar...

mcm mana ni cik??cik nak kami teruskan booking atau nak refund??pale otak ko nak refund punye susah payah aku nk booking hheheh...aku ckp xmo refund saya mmg nak booking tu!

pehtu staff airasia tu ckp cik..kat rekod pembayaran m2u ada no booking..cuba cik cek...hah! seb baik ko..aku cek kt m2u ada booking num ..dia cek lagi lepas aku kasi booking number..ok cik nama cik ada dalam senarai penumpang kami...mungkin di sebabkan masalah teknikal...kami tak dapat trace nama cik dengan menggunakan email address....hah! lega wei....nk terkencing aku rasa mula2 tu dia kata nama aku xde dalam senarai penumpang

so pengajaran utk diri sendiri kalau dah abes booking jangan lupa wat PRINT SCREEN ada la bukti seme kita dah confirm book.

eh ramai yg komplen..xdapat masuk website ariasia...sian korang...arini aku tgk dah banyak dentinasi promo tu seme dah abes....xpela...korang jgn sedey2 yea...akan ada lagi promo ni akan datang...

kepada bambam's yang tanya pasal tips utk booking airasia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 24, 2011

tiket movie murah @mydeal

adei...terjebak lagi aku kat mydeal..gaji lom masuk lagi ni..keje nak perabeh duit je la hehee....ala...menda murah kan..xkan nak pejam mata....lagipun aku mmg suke nengok wayang...harus la rembat kalau ada diskaun..

aku mmg bese nengok wayang kt wangsa walk..situ wayang dia memang mahai seat biasa RM13 sorang..so kalau 2 orang dah RM24 kan?dengan offer mydeal ni aku cuma bayar RM15 saje utk 2 orang...kira sorang RM7.50 jimat RM9 banyak save kan....

eh aku ni tiba2 nak jadi duta mydeal plak ke hahah..saje la share..kot2 korang nk tiket murah gak sila la terjah mydeal

ni la voucher nye..tak tau lagik nk tgk cite apa..KARAK mungkin?cam bez je...heeee

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...