MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 29, 2011

30Jul-14Aug 2011 : Hytex Warehouse Sale

ni antara warehouse yang bez aku pernah pegi..gile memang berbaloi2 aku pernah bli jeans disney & suar slack disney harga RM15 sehelai....sape2 nak soping baju raya anak...bole la ni...weken ni sebelum puasa reramai kita terjah


30July – 14August 2011 (Every Weekend only)

Hytex Hari Raya Warehouse Sale

Brands Offered

Tenderly

Disney

Issue

Looney Tunes

Winnie the Pooh

Time : 10am to 6pm

Dates : 30-31 Jul, 6-7 Aug, 13-14 Aug

Location (Tel 603 6273 2323)

Hytex

Lot 25 Jalan E1/5

Kawasan Perindustrian Taman Ehsan

Kepong, Kuala Lumpur

www.hytex.com.my



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

becerai talak 1 dengan ASTRO

semalam dengan secara rasminya...ASTRO dah dipotong...amek masa sebulan gak la..sejak aku call kasi notice nak terminate bulan lepas..

so pasni kena anta dia nye kad tu ke astro..pos je la senang..kalau tak anto kena denda plak kang..jadi nye skang ni aku akan back to normal..mcm dulu2 xde astro..layan la segala tb percuma yang ada...


sebelum astro ni dipotong aku dah belajar2 tengok drama2 bersiri kat tv3 antaranya :


ari ahad kul 10mlm @ tv3 - no ordinary family ( cite omputih 1 family ada kuasa ala2 cite superman)

ari senin kul 9mlm @ tv3 - supermak (baru senin lepas start so aku akan follow la smpai abes nampaknye comei gile si nasha berlakon kan)

arini selasa-kamis 10.30mlm @ tv2 - ramadhan terakhir (baru semalam start layan mcm bez je cite ni)

agak2 apa aku nak buat dengan remote astro ni ek?ada 2 plak tu..
wat sendal pintu je la kot kan muahahahah.....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

makan2 terakhir sebelum puasa

semalam celebrate birthday staff bulan 7..aku malas nak arrange makan kat luar...oder mcd je senang...seme pakat oder set GCB. pastu kek plak oder choc banana cake secret recipe.bulan 7 ada 2 staff nye birthday sorang bozz & sorang makcik cleaner...ni last la...senin dah puasa..nanti pas raya plak wat makan2 sempena raya.

save duit banje semalam..hehe...sonok kan klw opis wat makan2 gini event bukan tiap bulan pon..tapi sonok la...celebrate beday seme..rasa di hargai gitu

bozz potong kek
turn makcik cleaner plak tiup lilin bagai hehee
abaikan la sos yang comot tu ek..lapo tahan gaban haha
lilin wat cukup syarat je..3 je cukup
kek yg paling aku suke choc banana from secret recipe
eh gambo aku xde kan?sebok amek gambar orang je..diri sendiri lupe nak amek gambo

arini aku cuti...seme entry arini auto publish belaka

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 28, 2011

yes jumpe pon akhirnya buttercup murah

dari minggu lepas aku dok belek2 paper carik kot2 ada buttercup murah2..hampeh..xde..sekali tadi belek berita harian tengok2 ada buttercup murah.....
wah ini sudah bagus...aku buat kuih sarang semut yang orang tempah tu pakai buttercup...
harga sebelum diskaun ni bese aku tengok kalau kat JJ RM4.30 kat giant RM4.20

tahun lepas pon sebelum puasa ada sale buttercup RM2.55 kat tesco aku rembat 40 ketol

balik keje ni nak singgah JJ la..bli stok buttercup utk wat kuih raya.aku memang suka pakai buttercup sebab biskut jadi lebih sedap rasa dia.jom...sape nak bli buttercup murah dari arini sampai 31/7/2011 je promo ni...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

lepas satu...satu

orang patutnya epi sebab arini ari gaji..tapi aku xepi la sebab gaji ni mcm2 nak kena beli

2minggu lepas....laptop rosak..xbole nak on...adik aku cek dia kata motherboard yang rosak katanya....dah aku xleh on9 kat umah...
selang seminggu pas laptop rosak...henpon plak rosak...kawan tolong cek katanya ada part yang patah..mana taknye asik2 terjatuh je...
alah..nset cabok je..aku ni bukan reti nak pakai tipon canggih2 hehe janji dpt sms & call udah..

ari selasa lepas...bag makeup tertinggal kat surau JJ kepong masa g tengok wayang ...adeh...abes seme barang2 makeup aku dalam beg tu huwa..dah start kena bli sikit2

haih..ni seme memerlukan duit ni...nak bli enpon baru..nak bli barang makeup baru...nak beli laptop baru ( ntah rasa dah malas nak pakai laptop dah)xpela...aku anggap ni seme ujian dari allah...

"Sesungguhnya bagi setiap umat ada ujian dan ujian bagi umatku ialah harta kekayaan."

(Hadis Riwayat Tirmidzi)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

kita hanya mampu merancang..tuhan yang menentukan


sepatutnya..esok kami seme terbang ke langkawi....tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan...holiday kami terpaksa di kensel kan......aku tak mau amek risiko..tu je..xperlu la aku nak explain kenapa...kang aku explain panjang lebar orang tak paham kang hehe....

xpela..aku redho je..mungkin ada hikmah di sebaliknya kan??mana kita tau..nasib baik la harga tiket ni murah je..beli masa promo singgit last year harga tiket pergi balik ke langkawi RM51 je untuk 3 beranak so xde la ralat sangat pon kalau burn

mungkin juga bukan rezeki aku nak jejakkan kaki ke pulau langkawi buat kali ke-3...xpela...kalau panjang umur tahun2 akan datang la plak g langkawi....walaupon holiday kensel...aku xla frust sangat..sebab esok ada aktiviti yang bez menggantikan holiday yang di kensel kan..heheh..apa la agak2nye kan?

sape nak tiket aku ni?amek la..tukar nama kena cas RM50 kan klw xsalah?hehe
sepatutnya percutian ni jadi percutian bersama sorang blogger pemes iaitu IZAN, izan..selamat bercuti....sorry xdapat nak holiday sama2 ngan ko...nanti tolong belikan aku FM langkawi ek....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

ketaq lutut kena tahan ngan abang polis

kejadian yg terjadi masa selepasa lepas...time nak tgk wayang FREE, dari umah g amek deah & falsya nak g TGV kepong aku drive sampai je JJ kepong....sekali sampai kat trafict light depan JJ kepong tu....aku tengok lampu dah ijau so aku pon jalan la....sekali deah jerit alamak na!! polis kat depan pakai seat belt cepat! sudah..aku, deah, falsya kat belakang ngan damia xpakai seatbelt nsb baik aku cepat2 tarik & pakai sebelum sampai kt abang polis..

dia tahan kete suh benti tepi, masa ni btol2 depan JJ kepong dia tanya
"cik nak g mana ni??
kitaorang pon ramai2 tunjuk ni..nak g JJ...
cik nampak tak lampu merah tadi????
aku: ha??lampu merah??tapi saya nampak hijau...serius..saya nampak hijau....lagipon kete depan saya jalan saya pon jalan la..
pastu deah backup..
eh encik...btol la saya nampak hijau..merah ke encik??alamak sorry la..xperasan

sebenarnya ktorg memang tak perasan ada 2 trafict light yang hijau tu untuk terus yang untuk belok kanan lampunye merah mmg konpius...

polis tu tanya ni dari mana ni??
deah jawab dari keramat encik...tak familiar ngan jalan ni (haha tipu sunat padahal kepong tu umah tunang dia hehe)
skali polis tu cakap...ni kena saman yea...tak mahal pon..RM300 je....
sekali lagi deah bersuara
"ala encik..mahai tu..xde duit ni encik blom gaji" (tipu lagi padahal dah gaji hahaha)
polis tu pon minta la ic & lesen....dia tulis2 seme
ok...tak saman ni warning je...

fuuhhhhhhh slamat!!!aku ni dah gigil2 dah lutut adoi..sepanjang aku ada lesen ni kali ke-2 aku kena tahan ngan polis..pertama dulu masa seminggu baru dpt lesen & aku blom pernah lagi kena saman ngan polis..kalau ada saman tu seme keje amrul hehe....seriusla...jadi kelu lidah bile berdepan ngan abang polis..deah je banyak cakap & goreng hahah... pasai dia selalu dah kena tahan ngan polis sebab bawa kete mcm hantu


gambar hiasan heheh..
pesanan kepada kawan: lenkali bawa kete mata kena peka ye..hehe aku bukan rabun warna xreti beza kaler merah & hijau tapi sebab leka dok borak tak sudah2 dalam kete tu yang tak perasan

apa2pon slamat duit aku RM300...dari aku bayar saman baik aku bli tipon baru..tipon dah jahanam nih

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 27, 2011

wordless wednesday

buat pertama kalinye nak wat entry wordless wednesday hehe...

alhamdulillah..ada be baru lagi kat blog contestTHANK YOU NUFFNANG



(。◕‿◕。)

be ke-21 utk tahun 2011



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

lepak2, Makan2, tengok wayang FREE

semalam g tengok wayang cite hangover2 menang 2 keping pass dr cinemaonline, mula2 ada 2 keping pass je, pastu jiran sebelah opis WAN pon menang juga tapi dia xdapat pegi..jadik dia kasi la pass dia kat aku..makanya dapat la ajak girlpren sekalian tengok wayang free..

lagipun memang kitaorang ada plan nak lepak2 sebelum puasa..yela kang dah puasa masing2 bizi nak g semayang terawikh, bizi wat kuih (tu ditujukan kat aku & deah hehehe) rezeki girlpren la..dapat tengok wayang sama2 secara percuma....

pas g redeem pass movie singgah KFC lepak gosip2
gambar yg damia amek
memasing eksyen ngan pass movie
xsah klw xbuat muke kan damia ni
dia ckp nak amek gambar mcm model hehehee
4 keping pass hangover

tq cinemaonline!
staff cinemaonline ada amek gmbr aku pegang bear kecik & pass movie tu nk msk dalam website katanya
sumpah aku tak tau cite ni 18, kalau aku tau xde la aku bawa damia...nyaris2 aku xleh masuk...pastu aku ckp sorry la saya tak tau cite ni 18 mmg salah aku tak cek dulu sebelum datang..seb baik manager dia kata ok bole bawa budak dengan syarat jgn buat bising..alah..damia bukan jenis yg memekak dalam wayang pon..

cite ni xde la kotor or ada adegan sex ke apa..cuma ayat2 dia banyak lucah sket ehhe.. tapi sangat kelakar nak mati...seb baik damia tido pas 15 mnt masuk wayang

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

discount 70%

ari sabtu lepas saje jenjalan JJ bawa mak & adik ipar seme...tak tau plak JJ ada sale aihhh..langkah kanan nampak...tapi xberapa nak kanan juga..sebab gaji blom kuar hehe..jadi mana yg tinggal dalam wallet tu je la yg mampu aku habeskan hahaha....

masa g kat TZ factory tu ternampak la dia tulis 50% discount ada additional plak 20% jadinye 70% la..wah..ini sudah bagus...tak sedar diri duit awak pon xberapa banyak dalam wallet nak juga tu soping....hehee....nsb baik juga la xberapa banyak pilihan klw tak aku rasa abes dah seme duit dalam wallet :)

jadi dengan duit yang tak berapa banyak tu la...maknye damia terpaksa berbelanja secara berhemah....dah hasilnye.....meh kita tengok camane gaya orang berhemah berbelanja, rembat baju damia je..baju mak xde choice sgt la

kan bez kalau ari2 ada sale 70%
gambo ni damia yg suh amek heheh xabes2 suh amek gmbr dia..menurun la kan..tgk la mak dia pon hehee
harga sehelai baju ni before less RM19.00
pas less 70% dapat la sehelai RM5.70
before less RM25.00
pas less 70% dapatla RM7.50 saje amek 2 helai kaler lain2
before less RM29.00
pas les 70% dapatla RM8.70
baju ni aku suke sangat mcm orang besar xmcm baju budak
before less RM39.00
pas les 70% dapatla RM11.70
ni satu2nya baju mak budak
before less RM59.00
pas less 70% dapatla RM17.70
kalau ikut harga sebenar dekat tag rege tu sepapatutnya total yg perlu aku bayo RM215.00
tapi lepas dapat rege less jumlah penyopingan ni hanya berjumlah RM64.50
dan aku save sebanyak RM150.50
haih..seb baik bukan time gaji..kalau tak abes satu JJ tu aku borong hehehe....bez kan dapat soping time sale 70% gini dah sama mcm sale time Jcard day je murahnye

aku ni jenis xkisah..baju anak singgit selai pon aku beli..janji cantik...wat apa nak ajar anak pakai mahai2...(klw dapat bonus ok la bli mahai hehehe..)yela..awok sedar awok bukan gaji besar...bak kata pepatah ukur baju di badan sendiri....xkan aku nak ukur baju aku kan badan damia plak kan hehehe....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 26, 2011

Great Chicken Burger yum2

sejak GCB ni kuar baru sekali aku try makan, minggu lepas masa g pos hadiah GA singgah MCD nak bli GCB...adeh...dah lama tak makan..dah lupe camane rasa dia...

sekali ngapp pergh..menangkap di jiwa....
tapi sesedap mana GCB ni pon tetap xleh lawan prosperity bege kan?lambatnye nak kuor bege peberet aku ni..

dalam dilema....pergi...tak pergi?pergi....tak pergi?


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hadiah dah di pos

perhatian kepada pemenang NANA Giveaway hadiah korang dah di pos ari jumaat lepas...ada 3 FM sabah & 1 kad sunriser KFC..harap korang bersabar tunggu hadiah masing2 yea..sorry lambat pos..sebab tunggu seme hantar details baru bole pos...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, July 25, 2011

korang vote saya, saya kasi hadiah

hee...dah terjebak lagi ngan contest2 kat FB...nak minta tlg korang vote..& kalau xmenang pon ada hadiah juga utk korang yg sudi vote...antara hadiah2 nye ada shawl & kain pasang 4 meter.kalau ramai yg join ada lagi hadiah tambahan insyallah...


caranya :
1. wat simple entry bertujuan untuk war2kan kepada kengkawan.pilih salah satu gambar di bawah utk dijadikan banner

2. like SINI then vote gambar INI
then g kat gallery carik gambar aku tu ek cari nama FAUZANA ISMAIL..nak senang sort by name tak pon pegi ke page 3,4

gambar ni bole vote setiap hari, kalau korang vote tiap2 hari maka komen la setiap hari yg korang vote tu yea aku nak kira nama kira bape kali vote lagi banyak vote lagi besar peluang nak menang
3. like SINI then like gambar INI
yang ni bole vote sekali sahaja
4. hantarkan link entry berserta id FB korang dalam entry ni tu saje..
tarikh tutup 30/8/2011


dan...kalau kata menang hadiah UTAMA kan?kalau la kata menang...hehehe..hadiah istimewa nye ialah sebijik kek coklat air tangan aku berharga RM55..dengan syarat korang kena datang amek sendiri kek ni kat aku hee.....kalau korang tak bole datang amek nanti kita diskass camane ek.ni kalau menang adiah UTAMA la..hehe...klw tak menang xde la..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1001

diam tak diam arini follower dah 1001 orang.cam xcaya je dah ada seribu followers...heee kalau mula2 dulu kan jenuh nak ada 100 follower...

tq kepada sesiapa yang sudi follow..aku tau blog aku bukan blog glamer...tapi tetap juga ada orang sudi follow & baca...tq..kepada silent2 reader juga..tq yea...hehe..tak sangka ramai rupanya kwn2 aku tergolong dalam kumpulan silent reader ni..antaranya : aina, hani, ryn, ell, huda ni yang aku tau..yang aku tak tau tu...tak tau la plak kan



entry santai di petang hari...arini last ganti puasa..nak buka puasa apa la petang kang ek?hehe..gini la...memang dah jadik habit dekat2 nak ramadhan baru hegeh2 nak ganti puasa..tapi xpela..lambat2 pon aku ganti juga...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1st time buat apam polka dot

petang semalam bosan2 kat umah saje la try wat apam polka dot...kan skang ni glemer apam ni..kalau g beday sure ada apam ni...amek resepi dalam internet je, 1st time buat alhamdulillah menjadi...pasni klw beday damia ke, ada open house ke, kenduri ke nak buat apam ni je la..senang giler...sekejap je dah siap.

aku pakai cup yang size s utk wat cupcake tu, kalau satu adunan ni dapat la dalam 30 biji.kalau pakai cup utk muffin size kecik tu aku rasa bole dapat banyak lagi.ok pade sape2 yg blom tau lg resepi & cara2 nak buat meh kita share kat korang

Bahan2:
3 biji telur
1 cwn gula
ovellete 1 sudu teh
2 cwn tepung gandum
1 1/2 sudu baking powder
1 cwn susu cair/uht/segar ( aku pakai susu cair sebab dia lemak)
1 sudu esen vanilla

kalau tak tau camane rupa ovelette tu mcm gini rupa dia, fungsi ovelette ni untuk memekatkan adunan dan ini yang dapat menolong supaya apam kita gebu
cara2 masukkan semua bahan tu pastu pukul sampai kembang.dah tu bahagikan kepada kaler2 yang korang nak..oleh sebab aku malas nak basuh banyak2 bekas aku wat 1 kaler je..base dia biru pastu dot2 kaler pink..tapi biru aku ni bila dah campo ngan adunan jadi kaler ijau plak kan hehe..

tuangkan adunan dalam suku cup pastu masukkan jem stoberi ke bluebery ke, coklat ke ikut la suka hati memasing..
bile dah letak jem tu masukkan adunan agak2 separuh cup
pastu dot2 kan dia..aku boh dalam pipping bag & pakai nozzle paling kecik sekali
kalau xde nozzle korang amek je pastik bag warna putih tu pastu ikut la nak tebuk ngan jarum je, nak gunting ke janji lubang dia kecik..sebab bile kita titik memang kecik..tapi bile dah masak dot2 tu akan kembang
kukus selama 10 minit...
tara..hasilnye..comei kan nak makan pon sayang hehehe
em..nampak nye pasni dah bole amek tempahan la kot..hehe senang je nak buat dia rupanya...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang tempat ke-2

alhamdulillah..rezeki...menang tempat ke-2 Contest 'AKU SAYANG DIA' tq dekat penganjur honey amour & adibdaddy sebab inform pasal kemenangan ni & tahniah juga kepada pemenang yang lain esp kak nida



2nd Prize
Nana

hadiah tempat ke-2 RM40

kemenangan ke-7 utk july 2011

total 2011 : 130 kemenangan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...