MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, September 30, 2011

tetamu 29 syawal

sebabkan memasing bizi weken kan..memasing ada je open house sana sini..sudahnye syawal ke-29 bersamaan ari selasa baru la aku bole jemput BFF datang beraya..tu pon kebetulan sebab pagi tu mak aku masak banyak untuk jamuan opis, dah alang2 mak aku masak tu aku suh dia masak lebey skit nak panggil BFF datang beraya..ye la..aritu dah raya umah deah, umah nana, umah aku diorang lom raya lagi..saje la panggil diorang dtg umah...bukan wat open house pon..sesambil tu ktorg meeting la..pasal ktorgnye nxt vacation

menu2 nye sama juga la yg ada kat jamuan opis hehehe...berselera sungguh diorang makan, nana cakap rendang mak den sodap, deah plak makan laksa tambah 2x ( mmg gitu sejak azali..asal mak aku masak menu laksa sure dia tambah 2x hahaha..)

aku ni memang jenis tak buat open house..kalau ada orang nak datang rumah baru la aku masak2..bukan apa..memang tak pernah sempat nak buat open house..asal weken je dah bersusun jemputan open house kawan2..dah tu mcm mana aku nak wat open house?ajak BFF datang raya ni pon ari keje sebab tau weken masing2 ada hal...

berselera sungguh diorang makan nak2 orang demam pakai baju biru tu hahaa
 oleh sebab nk amek gambo boh dlm blog aku capai je tudung indon mak aku haha...aku kan xpakai tudung jenis ni..xkan nk amek gambo tak kai tudung kot..no..no..no
 menu of the day
 laksa penang
rendang ayam & nasi impit
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

jamuan raya kecik2 @ office

ari selasa lepas baru kesempatan aku nak arrange jamuan raya untuk office.ala..mcm bese la...buat jamuan kecik2 je..dah tu kami opis kl ada 16 orang staff je tak ramai...pesen kat sini plak xde nye masing2 bawa seme main oder saje...

kali ni pes time aku suh mak aku yang masakkan makanan utk jamuan opis.sebelum ni kitaorang oder kat catering2 mana ntah mcm2 tempat dah penah oder tapi rasanya tak pernah memuaskan hati..bayar je mahal, tapi makanan tak sedap.tu aku suh mak aku masakkan, kira opis bayar la kat mak aku penat2 lelah dia masak tu

menu jamuan raya kitaorang nasi impit,rendang ayam, lodeh,sambal ikan bilis & laksa.alhamdulillah..seme pakat puji kata masakan seme sedap.hehe..air tangan mak aku mesti la sedap ngeh2x...pastu tak di lupa kek secret recipe

cheese blackforest pes time oder ni sedap
laksa & sate
rendang& lodeh





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang duit raya

tq lagi sekali dekat cutemum yang inform pasal kemenangan ni...menang  DUIT RAYA GIVEAWAY BY SYAN PUNYA BELOG

hadiahnye duit raya diganti dengan topup RM10 & satu hadiah misteri dari eygpt


kemenangan ke-10 utk sep 2011
total 2011 : 150 kemenangan

p/s : arini aku cuti..nak g oliday ngan BFF doakan kami selamat pegi & selamat balik yea..aku dah sediakan 2 entry arini utk tatapan korang kot2 klw rindu ngan aku ahhaha....babai...
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, September 29, 2011

white & jeans : edisi kawan2

ni antara gambo2  kawan2 yang aku suke..captured by deah ramai kata dah mcm pro hehe...tp mmg pon deah dia mmg terer amek gambo.agak2 ni kan klw ktorg buat btol2 bole wat pakej kan?heheheh..over tau kamera pon lom khatam lagi dia nye manual ada ati nak jadik poyographer tak bertauliah.

lepas siapnye gegambo ni seme di edit sikit oleh deah, falsya request nak wat pre-wed PS hehe...kan jimat...untuk kawan2 xde halnye..janji muke aku harus ada menempek di situ haha...aih..tak sabar plak nak berkesperimen seterusnya nak wat ps utk falsya nye pre wed
ni la dia bakal panten yg nak wat ps pre-wed dia tu theme blom ditetapkan lagi
tengah cari idea
gambo ni aku amek

ni hasil tangan deah
ni pon aku amek juga kira klw ada je muke deah tu aku la yg amek heee
 deah ckp dia suke gambo ni..aku amek hehe
hanim anak dara kak faez kemain pandai bergaya ni
fasya & hanim (anak kak faez) dh mcm adik beradik dah sama2 gedik hahaa
kak faez & warid

menang top up RM10

alhamdullillah..walaupon skang dah malas nak join contest ada juga menang saki baki dari contest yang dolu2...tq cutemum yg inform pasal kemenangan ni kt FB

menang tempat pertama giveaway kali pertama abazilah adiahnye topup RM10.
kemenangan ke- 9 utk sep 2011
total 2011 : 149 kemenangan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bila nuffnang bermurah hati

makanya..dapat la aku lagi seketol BE baru...nuffnang memang tengah murah hati ek skang ni?semalam cutemum dapat 5 BE serentak, pagi tadi nett dapat 9 BE serentak! gile la..masyuk ko nett..9 BE tu..xpenah2 dalam idop aku dapat sebanyak itu sekali dapat

paling2 banyak pon 3BE sekaligus.seb baik juga BE baru ni kat blog ni..sebab nye aku dah slow kat blog contest..cam malas hahaha..tunggu la nanti2 mood mengontest datang balik buleh la aktip balik.

papepon mekaseh la nuffnang ek..ni kira duit raya terakhir dari nuffnang la ni..eheh arini 30 syawal kan?abes dah open2 house segala..pasni misi untuk mengempeskan perot plak asik sumbat..sumbat dah sumbat kan hehe..



semenjak memenjak pc aku ni pakai window vista jadi slow plak! bencinye...

be ke-26 utk 2011

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, September 28, 2011

ady putra pelok damia :)

ari sabtu lepas eryn aka mamatisya ajak g open house kawan dia...pastu ajak la sekali singgah k4 wangsa maju sebab dia nak sgt jumpe ngan pelakon pojaan hatinye ady putra hehe...aku pon ok je..kebetulan sabtu xde projek kan..dari dok umah baik g jumpe ady putra hehe...

ady datang k4 sebab nak promote sabun breeze dia kan duta breeze, dah abes demo2 segala bagai tiba lah masa yg dinanti2kan sesi bergambo bersama peminat...kebetulan masa ari sabtu tu mmg orang tak ramai..so xde la nak berebut2 amek gambo sesama..nak ulang 20x amek gambo pon bole..hee..jadi peluang jangan di lepaskan..bukan senang nk jumpe pelakon ni kan..nak2 dia ni antara pelakon yg aku minat juga selain abang aaron aziz hee....

masa dah amek gambo sesama..eryn suh tisya & damia amek gambo ngan ady putra tapi tisya xmo...jadinye aku suh la damia amek gambo ngan ady..ady siap dokong damia lagi...pehtu aku pon apa lagi snap2 5,6 keping gambo damia ngan ady

abes je amek gambo damia cakap "damia tak takut uncle sabun..." hahaha...gelak aku kt situ...esoknye ada iklan sbaun breeze ni kat tv damia ckp ha ni uncle sabun yg mia jumpe hahaha...lawak..lawak..sian ady uncle sabun jadinye...





 


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bile mak & anak berpoyoshoot

ok kita masuk part ke-2 kali ni kasi chance gambo ibu & anak yang gumbira mengambek gambo tanpa suami disisi hehehe..naseb la awak encik amrul...lenkali la kita amek gambo sama2 suh deah amekkan as usual hahaa...deah pon dah berikrar akan jadi PG seumur idop tanpa bayaran kasi cium ke sekali cukup la kan deah?

ramai yg cakap gambo2 ni lawa..tq seme...banyak kekurangan nye..mcm aku cakap aku blom study lagi kamera ni..tp apa yg pasti masa amek gambo ni aku tak pakai manual ejas2 sesuka hati.ni klw ada speedlite lagi cantik kot?tapi serius la..aku sgt puas ati...nak2 deah yg amek gambo2 ni..deah mmg ada seni skit bab2 amek gambo ni...

tapi kan kali ni damia agk kurang memberi kerjasama yg memuaskan..sebabnye??mata dia dok aim taman menan yang dekat ngan port ktorg amek gambo..nak photoshoot pon xsenang dia dok ajak main kt playground..sian damia..banyak plak gambo dia selebet2 hehe..nak2 bile dia buka topi serabai abes rambutnya..maknye pon bukan reti nak betulkan haha..sebok nk bergambo je kejenya

adeh..lebau sungguh mama damia ni kan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

terima kasih wahai kamera

ni la dia kamera cabuk aku yg aku pakai ke hulu ke hilir wat amek gambo..lama juga dia berjasa dalam idop aku...banyak tempat dah aku bawa dia g beruti sama2...kamera ni pon aku beli masa dapat bonus keje tempat lama dulu time tu blom kawen lagi...

terima kasihla wahai kamera..jasamu akan ku kenang...walaupon aku dah ada kamera baru..aku tetap akan simpan ko utk wat kenangan..tak pon kalau aku tak pakai aku kasi je la kat adik aku..dari dia dok diam2 dalam lemari baik aku bagi adik aku pakai biar la dia berjasa kat orang lain plak kan
nengok la..cover usb tu dah patah pon nampok seme lubang2 huduh bebenor
 terima kasih cik sony
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, September 27, 2011

white & jeans part 1

adeh sedar tak sedar dok snap2 ada 500 keping seme gambo2 masa kat taman metropolitan ahad lepas...main shoot je sesedap rasa kendian pilih mana yg lawo..tp seme lawo bagi aku hehe...ni kali pertama kami seme berphotoshoot, mmg amatur abes la..aku sendiri pon blom study lagi kamera tu..so gambo2 dibawah ni ktorg main tibai je...mmg xde skill, xde ilmu ikut sesedap rasa je..

sebenarnya dah lama aku tingin nak wat ps dengan bertemakan white & jeans ni..tgk dalam fb mcm cantik je kan...tu yg aku set ngan budak2 ni seme pakai white & jeans n seme pon bagi komitmen yg sgt bagus...hehe...sian deah gambo2 dia sikit je..sebab dia kata dia lg suke amek gambo dari bergambo

tang edit2 gambo ni seme deah yang buat..aku amek gambo2 yg dia dah siap2 edit je..sebab aku malas lagipun xde masa kt umah xde laptop kt opis plak pc wat hal plak 1,2 arini..tq la kepada kawan2 yang komen pasal gambo ni, ada yg komen props terlalu banyak, gambar tak sharp hee...terima kasih sebab bagi komen yang membina..bole la pasni aku perbaiki mana yg kurang

skali lagi di ulang kami seme amatur...tak de upah photog kebanyakan gambo2 ni seme deah yang amek...xpe..komen2 korang tu akan kami guna untuk photoshoot yg akan datang...ada juga yang tanya pakai lense apa?gambo2 ni seme aku pakai lense kegemaran aku 50mm.ktorg shoot ni xde pakai speedlite hape pon..almaklum la..speedlite blom bli lg..so guna apa yg ada je

ok la selamat mencuci mata dengan gambo2 kami di taman metropolitan









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang voucher RM700 @ nestle jom makan

syukur alhamdulillah...tak sangka sungguh...aku join ni pon sebab cutemum yang ajak...aku register under nama cutemum & aku punya table yang penuh ada 1 je..syarat dia kena cukupkan satu table under nama kita ada 5 orang, so nanti kita berpeluang menang voucher makan RM200 & 5 orang kwn2 yang register under nama kita juga akan berpeluang menang RM100 setiap sorang, jadi hadiah keseluruhan bernilai RM700

tq dekat cutemum yang mention pasal kemenangan ni kat fb, aku memang tak pernah buka pon fb nestle tu sejak aku join sebelum puasa aritu, dah dah lama dah pon contest ni, aku pon dah lupa..

ni la semua 17 peserta yang bertuah menang voucher RM200,nama aku yang pertama plak tu hehe...
dan ini lah mereka2 yang bertuah yang menang RM100, mereka ni register bawah aku
wan suhaini - kwn opis seblah
nurhanani- kakak aku
siti rodhiah - deah my bff
mohamamd amrul fazlee - somi tersayang
muhammad burhanuddin - adik aku

kemenangan ke-8 utk sep 2011
total 2011 : 148 kemenangan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...