MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 31, 2011

blanje BFF tengok cite sector 7

ceh belanje lah sangatt...belanja tap xkuar duit sesen pon haha...aku guna tiket wayang yang menang contest tu, dah tukar 6 keping belen ada lagi 8 keping mak aii...muntah ijo ko ngadap wayang je...tapi xpe..yang penting free kan?aku xjadi muntah hahaha...

oleh sebab tiket yang aku dapat ni under RAM entertainment, jadi tak seme movie yang bole tengok, wat masa ni sector 7 je yg bole tengok, layan je la..korea pon korea lah....kali ni amek tiket kul 7.30, nak balik cepat2 sebab??nak vote contest safi hahaha...kritikal...kritikal skang ni wat apa pon tak senang asik fikir pasla vote je.
 6 keping tiket pree
 si nana ayu2an nengok wayang pakai baju kurung hehe..kawan tu balik keje tros datang wangsa walk, tu la lenkali bawa baju spare dalam kete tu
 sape nak tiket wayang jom join group bff heheh...
 ok dah abes wayang..sejuk gilerzzz maybe orang tak ramai aritu naik beku aku


ok nak cite sket pasal sector 7, ok la cite ni pes time tengok cite korea yang lain dari lain..bese cite korea ni agak stereotype, kali ni lain skit, mengisahkan beberapa orang yg keje kat tempat minyak yang terletak di tengah lautan.pastu tempat keje diorang tu diserang raksasa.

sorang, sorang mati kena makan ngan raksasa, last2nye hero dalam cite ni pelakon pompuan dia yg satu2 nye pekerja pompuan atas pelantar tu, dia sorang je yang hidup kalahkan raksasa tu sampai mati, mmg banyak juga aksi2 heroin tu esp time bawa motor nampak mcm tak real.banyak juga part saspen2 & tekejut mcm nak terkucil, tapi ok la..tiket free lagi pun xyah nak komplen2 hahah...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang 2 preview passes shark night 3D

alhamdulillah..rezeki lagi....menang 2 preview pass cite shark night.aku masuk 3 nama, nama aku, amrul & nana BFF tapi yang sangkut nye nama nana.deah pun tak xde menang tp mcm bese dia pon wat banyak nama, yang naik nama kak long (kakak kak maria) haha..gile kuasa ktorg ni kan..

abes pakai seme nama adik badik jiran, orang kampung segala haha..kalau tak wat mcm tu susah gak nk menang, kalau nk harap nama kita je..lain la mcm wawa dia memang terer asal menang je sure ada nama wawa hehe....wa..mcm bese kita jumpe lg nanti ye..& mcm bese juga agk2 klw tak bole pegi pass kita kita hahaha...

aku mmg nk sgt tgk cite ni..sebab mamatisya kata bez kan, (dia dah tgk menang kt nuffnnag) lagipun cite2 gini mmg saspen, ala2 cite piranha juga ni..memandangkan cite ni 18 so damia mcm bese kena tinggal la jawabnye....kasi chance mama nak berpoya2 yea kekeke....

soalan dia kan, kalau korang diberi pilihan, antara kehilangan kaki & tangan mana lagi korang nak & kenapa?oleh sebab aku dah kering idea, aku ingt slogan yg aku buat atas nama nana ni mcm ni aku tulis:

aku rela kehilangan kaki sebab kalau aku kehilangan tangan mcm mana aku nak taip slogan best2 untuk menang contest ni.haha...serius aku dah kering idea jadi aku merapu meraban je...xsangka plak slogan merepek tu yg menang.
 
 aku guna nama nurafliana ehehe..
tahniah kat kwn2 yg lain,wawa,wan, & syima emi

 
kemenangan ke-13@cinemaonline
kemenangan ke-10 utk oct 2011
total 2011 : 160 kemenangan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

warni warna beday party yushua

lama gile baru nak update kisah beday yushua, minggu lepas ni time cuti deepavali, g beday yushua ngan mamatisya, ni pes time baru kesempatan g beday party anak2 waty, selalu je dapat jemputan tapi masa tu selalu tak free je, beday party yushua ni konsep dia kalerful, memang warna warni abes lah & sangat havoc bila mana geng2 blogger berkumpul

makanan seme sedap belaka,tq watie sebab invite ktorg

candy buffet
damia & tisya baru2 smpai org xramai lg
cuppies & apam polka dot
cheese cake meleleh nengok
kek ni nett yg wat cantek kan?
ni la rupa dalam kek, rainbow cake
 cam bese la..ini budak mmg takot clown, clown tu sampai je tros dia nyorok dalam baju aku hahaha...adoila damia..seb baik aku pakai baju beso ada la ruang nk nyorok, bukan damia je yg takot clown, tisya & aqeel pon takut, aqeel lg kesian melalak2 dia nengok clown tu, tp tu mula2 je la.dh lama memasing dah ok dah
 mmg warni warna abes lah meriah gile
 
clown ni jahat suka nyakat orang, dia plg suka nyakat inspektor sahab haha
geng2 blogger yg ada :
nett, e-car, suziey, mamatisya, mummy ayu, kak aty, ayu setot
bergambo ngan tuan umah watie
 
 

Sunday, October 30, 2011

menang barang kemas habib jewel!

yeahaaa....menang barang kemas habib jewel!! 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tipu je..kan bez kalau aku menang hehe...sape2 yang join peraduan jom balik kampung dengan mamy poko siap sedia la tunggu dia nye keputusan esok,(lama gile sebulan baru kuar result) ramai kawan2 yang join contest ni, ayu rafikah, naa mamaiqy, ayu setot, cutemum,shieha, wan, masrihati good luck untuk semua

aku tentu2 kalahnye hehe..sebab komik aku ntah hape2 main taram je langsung tak kreatip..ntah2 salah sorang geng blogger yg menang ni menang tak?ayu rafikah, cutemum maybe??undian diorang tinggi aritu

saje wat tajuk gempak2 baru ramai orang masuk hahaha..KEJI!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

defender pepper spray

khas utk kaum2 pompuan..murah jek menda ni ad oper kt mydeal, ada ke sape2 yang ada menda ni?rasa mcm nak bli je letak dalam henbeg..tapi damia ni kang bukan bole nengok spray2 ni kang dia g amek spray ingt minyak wangi hhehe...

murah je rupanya menda ni ek?dah lama aku terfikir nak beli, nak beli ke tak?nak beli ke tak?emm..
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, October 29, 2011

kami memerlukan bantuan anda

hai korang..morning dah bekpes blom?aku blom bekpes lagi ni celik mata buka laptop vote contest safi hahah....kritikal dah hidup aku skang ni ngan deah skali lah..dalam kepala xde menda lain balik keje tukor baju vote...kat opis time lunch hour ngadap pc vote....sampai malam tadi aku mimpi pasal contest ni ada peserta main tipu sehari masuk vote dia dah 200k hahaha...kritikal...kritikal sampai membawa ke mimpi

adeh..tarikh tutup sebulan lagi wei..lama lagi ktorg akan berkeadaan mcm ni, aku tau bukan senang nak menang kan?tapi xde yang musthail ktorg kena usaha gigih..tanpa bantuan dari korang pon xbermakna juga...so tq yea kepada kwn2 yang sudi like, stakat pagi ni vote dah 24K lebih...

aku ada ubah syarat contest yang mana korang klw nak vote, hanya vote gambar yang kat bawah ni je, semalam dah keluar kat wall safi pasal KLIQ 2INTIM8 punya vote dah lebih dari 5k.memandangkan gambar ni vote nye paling banyak antara 2 gambar lain tu, makanya aku rasa better kita fokus gambar ni je lah..

korang..tolong vote lagi...kalau korang malas nak klik banyak2 pon atleast sehari 10 klik ke ok juga..aku sgt2 hargai...

vote gambar ni ye korang..tq...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, October 28, 2011

in time - sgt menarik!


ok skang kita masuk kepada preview cite terbaru di pasaran, sila dapatkan di panggung2 wayang berdekatan anda.cite intime

aku rasa cite ni mmg menarik, kira tak tercapal akalmu...mcm mana ek pengarah dia bole fikir mcm tu punya jauh??tajuk pon time, cite ni mengisahkan pasal waktu, masa zaman tu.seme benda kita nak beli kena tukar dengan masa, segala urusan jual beli kena guna duit.mula2 aku nengok cite ni agak xbape nk faham almaklum la..aku ni slow pickup sket tak mcm deah haha..so klw aku xpaham aku refer org sebelah je dia je selalu xplain kt aku itu ini..

setiap manusia masa zaman tu ada masa kt tangan dia..kira dia bole tau bile dia mati, masa2 tu akan ditolak klw ada urusan jual beli, contoh nak beli kopi tolak 4 minit, nak wat loan kena deposit 2 bulan masa, bukan guna duit ye..masa yg ada dalam badan diorang tu akan ditolak dengan nilai harga barang2 yg nak dibeli..

sape2 orang kaya masa dia dalam badan tu ada berabad2 lamanye, tu pasal orang2 kaya dlm cite ni relax je..xde rush2 nak kejar masa..sebab diorang ada banyak masa, xmcm orang miskin nak buat apa seme kena kejar2 masa,berlari je kejenya nak jimat masa,ish aku nk xplain lebih2 kang korang blur plak kang..better korang g tengok sendiri

kesimpulan nye apa yg aku bole ckp cite ni bez & korang patut pegi tengok sebab lain dari lain

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

damia dapat hadiah

lepas abes makan sementara tunggu wayang start ktorg jenjalan la kt OU tu..sekali deah ternampak sweter damia, mmg aku ckp ngan deah nak carik sweter damia sehelai, bulan depan nk g oliday tmpt sejuk, damia lak sweter lama dah kecik, kang beku plak budak kecik tu..(ceh ober tau mcm nk g oliday obesea jek haha)

deah cakap lawa la na..kaler pink lagi(aah...mmg lawa nengok juga rege nye pon lawa juga hehe) deah ckp xpela..aku bayar 1/2 ko bayar 1/2, serius wei klw aku mmg tak bli la baju damia mahai2 gini..makaseh la deah kasi damia mrasa pakai sweter mahai keke..ni pon rege lepas less 50% before less kali la ngan 2, normal price RM139.90 SUMPAH aku xbeli hehe....(aku kasi boldkan sumpah tu sebab aku betol2 bersumpah hahaha..)

aku ni mmg jenis xbli baju anak mahai2 la..kecuali kalau raya, ok la setahun skali bli mahai skit..kalau tak bese2 baju damia tu seme kt jj je la..datangnye. bukan apa diorang ni cepat membesar kang pakai baru 2,3 kali dah xmuat bg aku cam membazir je nk bli mahai2..lain la klw orang banyak duit kan?duit aku ni xbape nak banyak...lagipun aku kan pengguna berhemah hahah...

homegrown xpenah plak aku dgr brand ni, ke sebab aku ni buta brand tu tak tau hehee..
sila abaikan tikar yg putih2 tu damia nye keje la tu main bedak
kasi pose khas utk deah hehehe
gedik nye mana blajo ntah amek gambo pesen2 ramaja masa kini jelir2 lidah segala haipp
sorry deah arini xde pantun hahah..xde idea eh nak gak ke?ok la 2 kerat je ek
deah mmg baik hati
lenkali beli yang mahai2 lagi 
hahahaa...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dinner :obriens sandwich + SR carrot & cheese cake

sesi menambah lemak bermula lagi..weeee....heheheh ari selasa lepas g one utama nengok wayang pree cite in time (tu nanti aku wat entry lain), tp mcm bese la..sementara nak nunggu wayang start kul 9 g carik dulu port2 terbaik nk tambah lemak heee...memandangkan aku xbape lapau aku pon g bli 2 biji kek SR alah..guna voucher free tu la ngeh2x...abes la aku..kolestrol la..asik melantak kek je kejenye..selagi tak abes bocer SR tu

diah lak ngajak lepak obriens, tmpt makan peberet dia tu, aku xbape gemor sgt sebab sandwich dia xletak sos kan..aku kan tekak org kampung nak makan pedas2 hahaha....tp dah deah yg bayo aku suke je la ngeh2x...seb baik juga xbawa damia..sebab lepas mkn ktorg ronda OU yg seantero dunia tau betapa besarnya soping complex ni..mmg xlrat nk tawaf wei..smpai skang ni aku lom tawaf abes OU tu..besar gile.

masa jalan2 tu kan..deah dengan baik hatinye banje damia sweater mahal, huhu terharu nye rasa...klw aku sendiri mmg xbeli la..sweter rege RM69.90 (tp ktorg share half2)hehe...aku kan suke berbelanje secara berhemah mmg tak bli la kt damia baju mahai2 kecuali ari raya heee..tq deah..jasamu tetap ku kenang ngeh2x..

ni baru pas solat magrib, muke xpakai bedak pon suci murni je asli tu psl muke xbape semenggah haha..deah ckp na! kejap aku nk amek gambo ko nampak kurus owh...vangganye...tipu je tu ilusi namanye pakai bj itam mmg bole sorokkan lemak hehe....
menu pojaan hati deah apa ke namanye ntah sandiwch ni nak sebut tak reti nyembur2 air liur juga la nak sebut nama dia..nama omputih kan..hehe
kwn baik kepada lemak2 dalam badan heheh cheese cake
opss blur skit carrot cake nk bw blk utk damia la konon..skali aku juga yg ngappp
dinner yg lite2 je..lite kata ko?cheese tu wei...kolestrol..kolestrol..

ni gegambo ehsan dari iphong deah.tq deah sudi temankan aku tgk wayang free haih..klw xde deah jawabnye burn la seme tiket2 wyg yg aku menang tu...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

perbezaan harga KR1M & pasaraya HERO

ok meh aku nak tunjukkan perbezaan rege antara KR1M & pasaraya hero, oleh sebab leceh kan nak turun naik tangga angkut barang kat kete, aku ajak mak aku g pasaraya hero je dekat area2 tu juga, sempat la juga aku amek beberapa contoh rege kt KR1M & pasaraya hero nak wat perbezaan harga..dah mcm wat tugasan wartawan kekdahnye kan?haha...

seme gambar yang atas tu aku amek dari KR1M yang bawah tu dari pasaraya hero, ok jom kita jadik pengguna yg bijak, anda yg menentukan mana nak pilih:

campbells soup KR1M - RM3.19
pasaraya hero : RM3.95 
murah RM0.76 kat KR1M
butter cup KR1M : RM 4.59
pasaraya hero : RM3.49 (giant pon xdapat harga 3hengget lebih, bese 4 lebih)
murah RM1.10 kat pasaraya hero

tiwster apple KR1M : RM5.79
pasaraya hero : RM5.99
murah RM0.20 kat KR1M
beras special tempatan KR1M : RM21.99
pasaraya hero : RM26.00
murah RM4.01 kt KR1M ( ni je yg aku nampak murah gile)
sos tomato cap 1 malaysia KR1M : RM1.79
sos tomato cap hilo Pasaraya hero : RM2.30
murah RM0.51 kt KR1M (sos tomato ni kalau xde brand bese tak sedap kan?)
jem KR1M : RM2.75
jem pasaray hero : RM3.40
murah RM0.65 kt KR1M
so far memang lah banyak barang yg lagi murah kt KR1M ni kan?tapi murah dia beza xbanyak sangat pon,mcm aku cakap semalam la..ada barang2 yang murah kt sini mahal kt tempat lain, ada yang murah kt tempat lain mahal kat sini.

apapun tepuk dada tanya selera...pesanan dari penaja, membeli lah dengan cara berhemah.ewah dah mcm laman web KPDNHEP dah kan?hahaha....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, October 27, 2011

kedai rakyat 1 malaysia @ wangsa maju

ari ahad lepas mak ajak g bli barang dapor..aku pon ajak la dia try g KR1M (kedai rakyat 1 malaysia) kat wangsa maju, dekat je ngan opis aku ni, baru je buka..mak aku pon dah lama tingin nak jejak KR1M ni sebab dia nak tgk murah sangat ke barang2 kat situ..

kedai dia xbesar mana pon ala2 mini supermarket je..tapi banyak barang tak lengkap, mungkin sebab dia baru buka kan..tapi yang aku agak tak berapa berkenan kedai ni tepi jalan, so xde parking, pandai2 ko lah nak parking tepi jalan ke apa..lagi satu mak aku ni klw membeli barang dapor bese mmg 2 troli dia sumbat barang2...KR1M ni plak..dia nye troli alahai comei je..kalau mak aku nak bli barang dapor utk sebulan mau 20 troli kot kena amek.

dah usha2 barang2 dalam kedai, ni pendapat aku ye..barang2 tu xde la MURAH mana pon...stakat beza  60-70 sen..(xseme juga da yg beza 20,30 sen je)tapi klw jenis orang yg berbelanja dengan berhemah tu mungkin dia akan kata murah, aku ni dalam kepada dok set mesti murah gile ni..hakikatnya tak pon..barang yg murah tu seme yang ada cap 1 malaysia..kalau barang2 lain mcm susu dumex ke, dutch lady ke sama je harganya mcm kt pasaraya lain.ada barang2 yang murah kt sini mahal kt tmpt lain, tapi ada juga murah kat tempat lain mahal kt sini

tapi dalam banyak2 barang kt situ barang yg aku bole ckp MURAH beras dia..sebab dia nye beza RM4-5 kalau nak dibandingkan dengan kt giant, beras super special tempatan tu klw kat giant RM25++, kt sini RM21.99 ok la nampak jurang perbezaan harga dia tu..ini yang baru dikatakan murah.

tapi lain kali untuk aku datang bawa mak aku soping barang dapor sini mungkin tak kot..sebab susah nak angkat barang pegi kat kete..nak kena turun2 tangga plak leceh, kalau stakat beras saje nak angkat xpe..barang2 mak nenek lain kang mau 20 kali ulang turun naik tangga mau ilang lemak aku barang sekilo, dua hahaha...


 



mak aku bli beras jek kat sini, lepas tu ktorg g pasaraya hero kt area2 situ bli barang dapor, nanti aku tunjukkan lebih jelas perbezaan harga KR1M & pasaraya hero, dah mcm reporter dah aku sambil nengok2 barang sambil amek gambo ahaha..mesti orang ingt aku ni press dari mana2 paper kan hehe..poyo je

landmark kedai ni dekat2 dengan hospital naluri, lepas traffic light tu ada nampak kawasan flet kt seksyen 4, kedai ni btol2 tepi jalan je

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

tingin nak bela menatang nih

astaga..entry ni auto shedule ni...tak sempat nak tulis hehe kena edit balik...

cam tingin nak bela menatang ni..nama dia sugar glider, aritu amrul da usha2 kat uptown tapi rege dia mak aii mahainye..RM300 lebey...xkose la plak..kot nanti ada duit jatuh dari langit bole la bli sekor..klw nak tangkap kat hutan mana ada kan?hehhe...

  geram aku nengok comei giler..ni klw damia dapat mau dia kenyek2 ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

deah blanje dinner @ taiwan house

weken lepas mmg aku bercinta je ngan deah dia g mana aku ikut je hahaha...ahad lepas teman deah g membeli stok stationary kt mydin selayang, pastu dia kalaparan..dah kul  6 lebey tu deah ajak ler singgah taiwan house (dianye tempat makan peberet) aku konon2 nye xmo makan la..sebab sebelum kaur tu dah mentekdarah nasi kt umah..sekali deah ajak juga makan teman deah...amek ko..dalam kenyang2 abes juga aku bedal fish & ciken ball noodle.

kepada sape2 yang nak rasa makanan yang lain dari makanan malaysia bole la try makan kt sini yea..kedai ni kat dalam ampang point tingkat 2, so far menu2 yg aku makan ni memang sedap, kalau dulu kan sebelum deah memperkenalkan aku ngan kedai ni masyallah..kalau lalu kedia ni aku tutup idong wei! tak sangka plak rupa2nya sedap menu2 dia hehe..
 
 xde keje hee
 tak sangka plak aku damia pandai makan pakai chopstick, aku pon makan pakai sudu hehe
Menu Aku : Glass Noodle Soup with Chicken Ball
Menu deah  : Glass Noodle with dumpling
ni dia nye sayur jeruk & cili sebagai pelengkap
deah aku ada pantun2 kerat utk ko..
bangun pagi tak gosok gigi
lenkali blanje la lagi
muahahahaaaaaaaaaa..lebiu darling..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...