MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 30, 2011

alhamdulillah..duit RM100 menang dari mamypoko dah masyuk

seperti yang dijanjikan..orang mamypoko ada call aritu masa 11.11.11 dia kata duit RM100 yang menang contest mamypoko tu nanti akan di masukkan 30/11/11 pagi tadi terus cek, tengok2 dah ada dah duit RM100 mcm yang di janjikan

syukur alhamdulillah..RM100 bagi aku banyak juga..ye la..dapat free kan...sape nak kasi?simpan je la duit ni kot2 nanti nak topup g oliday tahun depan hehe..skang ni dah start menabung utk tabung holiday mabul aiseh..lambatnye bulan 2...tegedik2 nak g animum heehe animun la sangat


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

tiket wayang TGV diskaun RM2

dah lama tak beli tiket wayang..asik dapat free je kan..(ceh velagak gile statement haha..) xla2..xmo velagak2...ok serius la mmg dah lama kot tak kuar duit tgk wayang..memandangkan esok ombak rindu nak keluar..jadi harus la aku tergedik2 redeem voucher panasonic ni utk dapat diskaun RM2 bagi setiap tiket. lunch tadi dah g bli tiket ombak rindu, cam bese la nengok ngan deah & nana falsya bizi eh orang dah nak kawen. seb baik tak ramai org q tadi..seat plak yg belakang2 seme dah penuh ni dapat seat tengah2 ok la..jangan depan

sorang bole redeem sekali je cara2 nya sila lah register dekat club panasonic, isi details seme kang dia anta verification kat email kita, mcm bese la..pastu nanti sign in tros g kat myreward utk print voucher ni. dah selamat pon aku redeem siang tadi beli 3 utk gefren,tiga2 dapat diskaun RM2 aku tlg register utk deme..wayang kat wangsa walk ni kan RM12 mahai skit dr tempat lain..so dapat la sorang RM10..untung RM6 dah kat situ, lepas la bli set popcorn kan hehe...

kot2 korang nak redeem juga, voucher ni xleh redeem kalau kita bli tiket on9 yea..kena g beratur kat kaunter..bawa la copy ic korang...attach ngan voucher ni

cara2 meredeem
voucher ni kena print nanti akan ada nama & ic kita appear kat voucher ni
pastu kan kat voucher ni dia silap tulih 15 nov 2011 - 15 feb 2011 aku rasa 15 feb 2012 tu patutnya
 aih tak sesaba ni nak tengok ombak rindu
kat tiket tu mmg appear RM12, tapi aku bayo RM10 je utk satu tiket
tq tu mamatisya yang share pasal info ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

benteng port makan fav klw datang kuantan

ntah la ktorg ni kalau datang kuantan tak sah kalau tak g makan sini..mula2 sampai tu amrul kata xmo lah makan kat benteng mahai dia kata...tapi disebabkan masing2 dah lapar & masa tu plak baru abes letak barang kt otel sure la lauk makanan tengahri dah abes kan...ronda nye ronda xtau g makan mana sudahnye benteng juga jadi pilihan...

ekceli kedia makan kt benteng ni klw siang ada 1 je kedainye xde pilihan pon..kedai masakan panas2 & goreng2.cuaca kat kuantan petang tu masyallah..teriknye...nak terbako kulit rasanya..ktorg bab2 makan kat area kuantan ni memang tak pandai...kot sape2 orang kuantan bole tak suggest kan mana tempat makan yang bez? kot2 pasni ktorg nak g sana lagi senang la tau mana tempat makan bez.

makan sambil mengadap sungai angin bertiup sepoi2 bahasa hehe..
ni ktorg nye driver & wife nye bb diorang ada dlm perut heee
tom yam dia kaler putih mula2 ingt xsedap sebab warna tak menghairahkan je hehe..seb baik sedap gile
ayam paprik, yang beznye kedai ni dia tak kededut isi..dalam tomyam isi selambak, ayam paprik pon sama..klw kedai2 lain sure sayor je lebih kan? ni isi mmg banyak gile..harga sama je mcm KL
 nasi goreng daging merah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

greenleaf hotel @ kuantan

setelah puas meronda bandar kuantan sesambl mengoogle hotel2 yang ada akhirnyaaaaa...dapat pun hotel yang ada kosong....memang ada hotel yg ada kosong sebelum ni tapi yg free ada 1 bilik je..ktorg nak 3 bilik sebab ada 3 family, xmo la duduk hotel asing2 senang nak gerak sekali kan...last2 jumpe la juga hotel yg ada kosong tu pon tinggal bilik yang ada 2 katil queen, ahh..bole la dari xde kan...

ok la hotel dia not bad, rege semalam RM136, yang penting ekon sejukk hehe..hotel ni dekat ngan terminal bas kuantan, dekat juga la ngan shopping mall kuantan parade, east cost mall seme.kedai makan pon bawah hotel je ada kedai andaman tomyam dinner tak yah g jauh2 makan bawah hotel je






moral of the story :

lain kali prepare awal2 nak2 kalau time cuti sekolah..jangan nak main terjah je sure hotel penuh..ok pengajaran untuk diri sendiri...seb baik dapat hotel..kalau tak?tido la dalam kete hehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menuju ke kuantan

ktorg memang rajin g kenduri kawen..bak kata mamatisya la...ktorg couple yg mmg rajin g kenduri kawen, jauh2 plak tu kdg2...so far paling jauh ktorg pegi terengganu.. tu seme kawan2 amrul la yg kawen...aku xde kawan2 yang kawen jauh2 seme ada kt kl je..tapi amrul kan kawan2 askar dia satu malaysia...jadi time kawan2 dia kawen ni la time utk bawa anak bini berjalan juga sebenarnya

ktorg gerak dari kl kul 10 pagi, sepanjang karak tu cuaca cerah tapi sebelum nak masuk selesa hill tu tiba2 jalan jem..aduh aku ingtkan sebab ramai org2 pantai timur nak blk kampung sebab cuti awl muharam kan...kemain panjang kete..dalam ati abes la..ntah kul bape kita sampai kuantan ni..rupa2nya lori terbalik da..kat depan seb baik dia tak terbalik menghalang jalan klw tak lagi la dok bercinta dalam kete agaknye

kali ni ktorg xbawa kete sendiri, tumpang kete kawan amrul, save skit tong2 duit minyak & tol jimat dah kat situ, kurang skit pencemaran udara hehe...bez je dok kt bakang mcm dato & datin..hik2..kemain selesa naik kete alza.

sepatutnya kami ni kena stay kat pekan, dah ada homestay dah kawan amrul booking dekat dengan ngan umah pengantin, tapi bila sampai kuantan dalam kul 1 gitu kan, amrul tiba2 tukar fikiran xmo duduk homestay kt pekan, dia kata baik dok kat bandar kuantan,bole jalan2. ok la ktorg pon singgah la satu2 hotel yg ada tepi jalan tu..seme full!! adeh..tak tau aku nak cakap bape banyak hotel dah ktorg call tanya seme kata xde kosong..

nasib baik juga time tu aku bawa laptop, cecepat on laptop & google hotel2 yg ada kat kuantan, seri malaysia, grand con, mega view, sie view cakap je la apa je hotel melainkan hyatt haha..(mahai woo hyatt xmampu aii) seme kata dah penuh...(orang xde enpon canggih kan...gini la usung la laptop gedabak tu..klw ada smartphone kan senang?hee...ekceli bawa latpop ni bukan apa..amrul dia suke main game kt fb tu..bukan aku nak update blog pon..time oliday mmg tak de la nak update blog, buka blog tapi setakat nengok je komen2 orang

adeh..dah fening dah mana mau tido ni..seme penuh...ni la akibatnya wat keputusan last mnt, kena plak ktorg g tu time cuti skolah..mmg seme hotel full la..jadi dapatkah ktorg hotel?bersambung episod seterusnya...

terowong karak
 kuantan 220 km jauhnye
 jemm
 mesti ada org amek nombor ni kan hehe
 gigih mengoogle hotel2 kt kuantan smpai pening kepala aku dok on9 sambil kete bergerak, mcm baca buku kan pening klw baca dalam kete

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, November 29, 2011

tiket wayang + perfume

serius sejak dah slow masuk contest kg blog mmg dah lama gile xdapat hadiah dah..xmeriah mcm dulu dah post box umah mak aku tu..klw tak tiap2 mgu ada je surat, ni ada la belen2 lg adiah yg organizer baru anta.

ni menang complimentary pass cite abuya, ram complimentary pass (dah ada 4 masuk yang ni, 1 pas utk 2 orang) cd artis cina mana ntah pastu voucher jelly aku geram pasal complimentary pass abuya tu..nanti la aku luah perasaan
ni adiah ga klasik kita kot keypochee kasi dah lama dah aku pon dah lupe hik2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

cash out kali ke-3

pagi jumaat lepas nengok amount dah cukup RM50, telebey skit RM56.71 so aku tros cashkan je..sebab pernah baca komen kawan2 diorang kata klw nak cepat dapat BE kena rajin cashkan betol ke ek??selalunye aku suke kumpul jadi RM100 lebey baru cash kan, mcm 1st cash dulu tunggu RM100 lebey, 2nd cash RM300 lebey, kali ke-3 ni ngam2 je dia dah cecah RM50 tros aku cashkan, jadi la RM56 pon sape nak kasi kan?

be yang tengah dok mengumpul duit ni pon ada satu BE tu dah bole cashkan tros dah kalau ME, tunggu hujung bulan depan la plak, klw dah metered cashkan je...malas nak kumpul2 dah

 ni rekod yang dah di cashkan setakat ni
3rd cash RM56.71
total RM540.56
dengan hanya berblog je pon bole dapat duit..bebel2 skit tepek gambar skit..settle haha...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

kawan baru damia

minggu lepas aku ajak amrul g uptown danau kota saje jalan2 nak cari baju..lepas tu amrul dengan baik hatinye banje damia 2 ekor kura2 untuk jadi kawan damia kat umah..aku xde bantahan ok je...jangan nak bli sugar glider tu udah..mahai..kang tak reti jaga mati kang membazir je bli ratus2 kura2 xpe nak bli 10 ekor pon xpe sebab satu 6 hengget jek.hik2

tapi kan..xpanjang hayat kura-kura damia ni..ari isnin lepas, 3 hari lepas di beli doh mampuh kerah! (mati la dalam bahasa senang nye heee) tak tau la apa punca nye mati si kura2 tu..aku bg je makan kat dia, air tukar tiap2 ari...last2 balik keje ari isnin tu aku masuk blk bau busuk..amenda la busuk2 ni..sekali cek kura2 tu keras je tak gerak2..sah dah arwah..tak sempat nak kasi nama..dah mati cian...

nampak gaya kena bli pengganti la lagi sekor..damia dah tanya dah tu mana kura2 lagi satu?aku cakap dah campak dalam longkang sebab dah mati, lepas tu kan aku fikir eh kejamnye aku..main campak je haha..aritu aku nak cepat nak kuar lepas balik keje..xde dah fikir nak tanam ke apa aku buang je..harap2 kura2 tu xdatang dalam mimpi aku suh kebumi dia elok2 hehe...


 tgk saje bole nak bli no way ok..mahai!


 ni la kura2 yg dah arwah tu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dinner @ subway

sebelum ktorg g nengok twilight tu singgah makan kt subway kejap..gile kebuluq aku...dari tengahari xmakan apa2..diet la kunun....so dinner tu ktorg makan lite2 je sandwich yang bapak beso..haaa..kemain nak makan mulut kena ngaga luas2 tidak dibenarkan utk kaver2 cun klw makan subway ni untuk orang2 baru bercinta tak digalakkan makan subway ni..takut korang segan nak buka mulut seluas mulut buaya hehehe....tu blom tambah ngan sos +mayo tercomot2 tepi mulut..

makan tak pandang kiri kanan dah...kali ni aku date berdua jek ngan falsya..eh silap 2 stengah..lupe kat damia aahaha...dah tu deah outstation kan..falsya amek gmbr aku, aku amek gmbr falsya..hik2 klw ada deah mmg ktorg keje tadah muke je...pastu gambar seme terbaekk...

ni baru 2nd time aku try makan subway, deah la yg ajar pon..aku ni kan jenis xsuke mencube..tp dah deah suh try masa dia bli aritu sedap la plak...mmg sehat makanan ni.penuh ngan sayuran sesuai utk orang diet

ni aku nye nama dia jgn tanya aku tak tau hehe yg aku tau inti dia ciken
falsya nye BMT kot klw xsalah
nxt time bole try yg lain plak


sya, ko mmg nampak slim! good joob 2 weeks tu go..jeng2..11.12.11 kepak kebung kepak kebung..darah maneh ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 28, 2011

uv tertinggi

sebelum ni uv paling tinggi 600 lebeh je, ari isnin lepas uv dah cecah 702, maybe sebab ada 5 entry dalam sehari kan..pastu entry cameron baru start publish tu ramai orang masuk kot..kalau tak sape la sudi nak jengah blog ni kan..asik2 cite pasal g tengok wayang free je orang pon nyampah nak komen hahaha...(yeke? nyampah tak)

jadi la kan..blog picisan mcm ni la..dapat 702 uv pon nak kecoh hik2..orang lain tu 7riban uv relek je xde nak wat entry2 haha..........ada aku kesah?


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, November 27, 2011

Aku Maafkan Kamu - Malique & Jamal Abdillah pelik nye lirik dia

mula2 dengar lagu ni  dalam opis memang best tp tak dengar dengan jelas dia nye lirik..sekali bila naik kete dengar eh apa pelik btol lagu ni???katak2 seme ada haha.....esok2nye lagu ni asik di mainkan2 kat radio budak opis ramai yang tegor..apa ni lagu katak, kotak ni haha..mmg ntah hape2 klw dgr lirik dia..
serius aku tak paham..tp aku layan melodi dia je..lirik mampos aku tak paham hehe..




Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil

Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku
Timbul tenggelam timbul tenggelam
Acapkali terpendam acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Ku ditimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati
Atas kepala murai sekawan
Baling kurambit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku
Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi mari tafsir alif ba ta
Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku
Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

tak paham btol aku ayat2 yang dboldkan tu..mmg pening nak baca lirik lagu ni
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, November 26, 2011

makan besarr

ari ahad lepas nak anto amrul balik kluang kat TBS, oleh sebab aku takut sesat time nak balik tu..aku ajak la deah teman...tapi sebelum tu ktorg singgah makan dulu kat kedai peberet ktorg laki bini, mana lg klw bukan hawina seafood kat ampang.

mcm bese juga la..menu tak reti2 nak tukar..ktorg oder siakap 3 rasa, sup ekor, kailan, telor bungkus, keropok ikan.deah diet la kononye..makan telor bungkus je..orang dah banje dia makan telor je..ceh rugi haha..amrul dah nak payung tu oder la memahal...muahaha.....total seme makanan ni RM52 saje murah kan?

aku klw makan sini sure oder air bandung cincau dia memang kaww
 bbsiter damia hehehe
tuan tanah kedaung
sup ekor
kailan ikan masin
telor bungkus
siakap 3 rasa
senang idop aku nak makan klw bawa deah haha..dapat aku makan dengan tenang & penuh khusyuk, deah mmg rajin layan damia...kemain gelap la damia almaklum la.baru balik mandi laut

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, November 25, 2011

dinner @ saba restaurant

sabtu lepas kawan sekolah belanje dinner kat restoran saba, dekat je ngan umah, tak pernah terjah pon sebelum ni...kawan aku ni dia baru balik dari dubai, nak kata baru tu idok ler..dalam bulam 3 lepas dia balik malaysia lepas dekat 2 tahun dia keje kat sana...oleh sebab sebelum dia berlepas ktorg ada buat party sikit untuk dia..tu agaknye dia banje ktorg dinner ni kot ye la orang baru balik keje kat dubai masyukkk tuh hik2...

klw ikutkan ada la 5 orang insan terpilih yang hida nak belanje..tapi 2 orang lagi kawan masing2 ada hal..aku klw ikut kan ada hal juga tapi aku cuba untuk xde hal sebab orang nak banje nye pasal kan hehe rezeki kata orang jangan ditolak....orang nak banje kita ok je..siap aku angkut amrul sekali...hehe dah orang suh bawa laki tak kan nak tinggal kan sian plak amrul kang dok sensorang kt umah

pestime makan restoran arab..wah...sangat sedappp makanan kat sini bole la pasni ajak amrul makan sini lagi..sebenarnya dah lama dah tingin nak makan restoran arab sebab asik nengok entry ana g makan kat restoran arab manjang...tp aku klw bab2 nasi ni aku kureng..aku suke dia nye kebab je.

ingatkan mahal sangat harga ok la..bole terima akal lagi
 nasi mandhi kot yang ni kamben nye
chicken kebab aku nye sedapp
amrul nye chicken shish tawouk haihs...nyembur nak sebut haha
  yana nye beef kebab paling sedap ni
orang yang banje ktorg yang dok tepi dinding tu cik hida
ni seme kawan2 satu kelas form 4 & form 5 tq hida..banje ktorg 
damia hangus skit mukanye time ni almaklum la..baru blk mandi laut
hida kasi souvenir dari dubai damia dapat tshirt, aku dapat FM dubai

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...