MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, December 31, 2011

goodbye 2011


Selamat tinggal 2011 welcome to 2012.

Kami sedang menghabiskan sisa2 2011 disini. eh tak tau camne nk rotate gmbr ni heheh telengkan kepala tak pon terbalikkan laptop msg2 da....




Published with Blogger-droid v2.0.2

holiday 2011

sedar tak sedar banyak juga tempat aku merayap dalam tahun ni...syukur alhamdulillah.....atas rezeki yang dikurniakan..nak jalan2 luar negara memang belom ada kemampuan lagi la..jalan2 dalam malaysia je sudahlah..banyak lagi pon tempat2 menarik dalam malaysia ni aku tak sampai...mana tau kot satu ari nanti banyak duit bole la merasa g obesea plak hee..ntah bile ntahhh....

januari cuti pembukaan ni..trip ni plan dah lama..bli tix flight masa promo 0 sen
trip to sabah: kudasang & manukan
 feb balik penang tu pon kira oliday juga la kan haha..sebab nye kampung amrul kt penang tu bukan area pulau jauh nk sampai ke pulau..dah alang2 smpai kampung harus la jenjalan pulau
april - turun kluang ada hari terbuka skuad amrul ogos - langkawi pastu skali lagi bulan october terjah langkawi lagi sekali
ini mmg plan dah lama sebab bli tiket masa promo 10 sen
october - cameron highlands ini xde dalam plan tetiba dapat bilik hotel free kan terjah saja..
oct- trip mengejut ke pd...balik je cameron singgah kl amek baju tros g pd haha..ni mmg bengong
penghujung october - cherating & telok cempedak bersama BFF ni mmg plan juga bli kt groupon dapat diskaun otel
  nov- kuantan g kenduri kawen kawan amrul
dec- holiday ngan BFF percutian bersama safi balqis & shila amzah kat sepang gold coast
 dec- short trip to taiping kenduri kawan amrul
pastu tambah lagi 1jap lg nak g merayap..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, December 30, 2011

first time...

Ehem2 first time update blog via tabreti sgt tp buat2 reti je hehehe...tq kpdkwn blogger yg suh dload blogger.droid sian aku ada je tab tp xreti hahaha xpela slow2 blaja...

First time nk tgk maharajalawak...almaklumla umah xde astro kan ni dtg berumah kt umah deah tgu kemunculan abg eren wahahah....pehtu layan lcd 32" deah yg br dpt ni beso skit muka abg eren kang

Esok pg nk bgn awl nk pegi....

Dah tu je saje kasi tergantung hehehi



Published with Blogger-droid v2.0.2

daMIA amnan jumpe MIA sara

hajat di hati nk amek gmbau ngan lisa...tapi lisa datang lewat ktorg plak masuk cepat sebab free seat kan..xmo la dapat seat depan2 kalau masuk lewat...xpela xkisah pon xdpt amek gmbr ngan lisa..dah oenah bergambar ngan dia pon...sebelum tayangan tu adalah hero & mia dia je yg sampai dulu..jadi nye amek la kesempatan bergambau ngan mia sara...pelakon yg mia amnan minat tu hehehe....

ok la mls nk cite lebey2 nengok la betapa kiut nye mia sara nasuha ni..geram aku nengok cam nk cubit2 je anak orang ni..eh tapi mia amnan aku pon kiut gak sian dia kan org puji2 mia sara je haha...

sebenarnya nk amek gmbr ngan mia je tp si zalif ni dokong maka terpaksa la amek gmbr bersama walaupon aku tak rela haha...

mia sara kena intebiu
kemain ajak aku duk depan2 nk tgk kakak mia katanya
comei sgt mia ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

malam prantonton filem PAPA I LOVE YOU

ari selasa dapat jemputan ke preview filem papa i love you..ni menang kt dia nye website kot ntah xingat dah aku..tapi kena ada jawab soklan seme lah...ni pes time join MIG nye pratonton..& rasanya ni kali terakhir aku join kot..sebab?

1. jauh..dia wat preview biasanya kat MBO subang sana nun..kebetulan aku half day ari selasa ok la selamat xde tempuh jem..klw tak azab nak sampai MBO wei...jem sana sini lah nak ke arah subang tu

2. dia nye cite lambatttt sgt start kita esk nye nak keje...ada ucapan dari pengarah filem, penerbit bla..bla seme...pastu dia tunjuk plak dia nye gazet filem2 akan datang adoi lamanye nak tunggu start filem..

yang bestnya kan...klw g preview MIG ni dia ada sediakan makanan, sedap2 plak tu..tapi apa sgt la aku sumbat kan...rasa sikit2 je..tak cukup dia sedia makan, dia kasi lagi kupon utk tukar kan popcorn + soft drink adeh tak terlarat nak masuk dah..popcorn tu xmakan je sumbat dalam beg..

ok la nk cite pasal filem papa i love u..cite dia mengisahkan...mia yg kematian mama dia pastu papa dia jaga..hidup melarat..xde umah kete kena tarik...pastu.........aku & diah CABOT haha..sebab ktorg malas nak tgk cite ni boring...........lisa & mia tu ok la xboring tang hero dia tu alahai...bosan..serius aku ckp seb baik deah pandang aku, aku pandang diah pastu msg2 mcm tau je apa dalam hati nak blah hehe...

cite tak best tp makan yg best hehee
major david teo dapat major dah dia
dah la tiket free dapat popcorn ngan air free lg
mia di intebiu
ni gambo masa dalam wayang elok aku bersila panggung ni cilok kt fb MIG
 
barisan pelakon
mia & mak pak dia
yusry pon dtg sekali tau teman lisa...sweet kapel la diorang ni...aku tak amek gmbr diorang dalam wayang sebab aku msk awl diorang lak smpai lewat ni cilok kt fb MIG

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hari mengutip HADIAH

ari selasa lepas...aku amek half day..ajak la diah sekali amek half day..pasal nak g kolek hadiah hehe....memandangkan malam tu kami nk g tgk preview filem papa i love you sekali tu amek 1/2 day pasal takut jalan jem...nak g mbo subang tu pasal wat sekali harung keje2 yg bole di buat aku kutip adiah aku deah kutip adiah dia hehe..

hadiah pertama : aku menang hamper barang biore bernilai RM200, kena g kolek kt opis dia kat PJ nun...ni pes time aku kena g kolek adiah kt opis penganjur. bez gak barang2 dia tp aku rasa mcm xcecah RM100 je satu beg, xkisah la menda free kan bukan kuar modal pon..aku dapat 2 beg barang2 biore sebab 1 guna nama aku 1 guna nama akak aku, aku kasi deah makeup remover & wet tissue sebab dia tlg temankan aku amek adiah kan hehee

abes amek adiah biore g kelana jaya plak diah kolek hadiah dia kt cinemaonline..menang 4 keping tiket sherlock holmes, ini bukan preview dapat open tiket..deah kasi aku 1 sebab tlg teman dia plak muahaha....balas membalas nampak
 ini la hadiah2nya yg kami kolek....seronok je rasa kuar jalan2 mengolek hadiah hehe..

2 hamper dari biore sebab menang 2 nama kan
 ni lah barang2 ada dalam beg tu..makeup remover deah cilok satu
 barang yg ada dalam 1 beg agak2 sampai tak nilai RM100?aku rasa mcm xsampai je nilai RM100
tiket wayang sherlock holmes dapat 2, ni aku nye deah kasi 1

 owh ni lagi satu adiah aku dapat..sebelum gerak amek adiah kan..diah bawa blk lcd yg dia menang masa dinner opis dia tu..mula2 ingt nk tlg la dia angkat dari opis bw msk kete kan tp deah mcm bese la..dia kan badang versi pompuan haha..kuat dia angkat sorang2 naik umah dia tingkat 2
 oleh sebab deah dah ada tv baru tv lama dia tu dia kasi kt aku..sebab umah aku xde tv..haha..sian kan tv aku tu kakak aku nye sekali aritu umah dia kena rompak dia minta blk tv yg dia bg tu...sbulan gak la xde tv umah aku eheh...ni ada tv deah ni bole la wat tgk drama2 ari sabtu kt tv3 haha...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

goodbye apple, welcome samsung

ari isnin amrul cuti dia ajak cr casing kat low yatt pastu nak trade in ipad aku konon2 nak amek ipad yg ada 3g, kedai blom buka memasing dah tercongok haha...sungguh over xsaba2...sementara tunggu kedai buka lepak la kt sturbuck bli air 1 share bersama muahah..mahai kan..share je la...lagipon baru pas bekpes pon saje duduk situ nk on9 ipad aku wat kali terakhir....

mula dari satu kedai ke satu kedai tanya klw trade in ipad 2 wifi 16gb kepada wifi+3g 16gb berapa?rata2 amek murah....sampai la satu kedai ni dia amek tinggi sikit dari kedai lain (berapa tu biarlah rahsia) bila tanya2 bape kena tambah klw nk amek yg 3g?adoi jumlahnye lagi mahai dari rege cincin habib yg aku berkenan tu... huwa...xde duit la mokcik nk tambah banyak2...

dah tu tetiba aku terfikir eh klw aku tukar tab pon ok gak?application lebey kurang sama je mcm ipad...bole viber, free sms, free call ngan gefren & amrul..tros aku ckp kt amrul awak xjadi la saya amek ipad..sy nk amek tab mcm awk juga la..haha..mmg pendirian tak tetap aku ni..amrul tanya btol ni awk nk amek tab??tak menyesal ni?fikir elok2..

dah tu masa aku dok fikir2 tu org kedai tu pon hasut kak...ini tab oo..better than ipad i cakap u..wahaha...meracun nampak..ok la fikir nye fikir konfem lah...saya amek tab la mcm awk baru sehati sejiwa hahhaa.....xpela....biar la orang nak kata nape jual??sayang la..hadiah kemenangan tu tapi fikir la plak..wat apa ada ipad kalau xleh on9 kan?membara je aku....bole on9 kat tmpt ada wifi je..sgt la xbez...

nasib baik la amrul baik ati nak tambah half..so aku kuar half je la..tak la terasa sgt...yang pasti pasni kredit sgt la save...bole whatsapp, viber ngan amrul & gefren, kalau aku tak trade in ipad aku tu kan..mmg xla aku nak beli tab ni wei..xde duit nye aku ni...nak bli gajet2 seme ni...kalau tanya sebab musabab nape aku tukar tab?beg aku jadik lebey ringan hee..senang skit la nk bawa g mana2 seminggu aku usung ipad, kamera naik londeh bahu aku...ada tab ni ringan la skit

klw tanya aku pasal gadjet ni kan aku mmg xpandai..buat2 pandai je hehe..ada yg tanya nape tak amek samsung galaxy note?jawapan dia...aku xde duit amek mahai2 ..ini pon tambah bape ratus je..kalau nak kuar ribu2..mak serender hehe..

xsedap ni amenda ntah namanye sempena merry christmas
amrul nk amek casing kaler coklat aku ckp mcm org tua tak stylo haha..gelak je cina tu
last2 amrul terpedaya ngan aku amek kale merah
tara...ini la buah hati saya yg terbaru
samsung galaxy tab 7.0 plus
casing aku amek kaler pink pepel xde la...pink pon pink la..
casing pink tu beso skit dr merah sebab bole pusing2, bole stand seme
baru lah sehati sejiwa wahahah gedix
mahai nye la kasing dia ni pakai je la sampai lebam xkuasa nak tukar2
pasni aku bole online di mana saje aku berada.....tq encik amrul, tq banyak2...kisss skit muah...hahah..& yg pasti kredit aku sangat2 la save skang ni...sebab bole free call, free sms, free video call ngan amrul & gefren..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, December 29, 2011

abes sudah tentang dhia...

sedehhhhhhhhhhhhhhhh!!  bejejes2 air mata....hebat..memang hebat penangan cite tentang dhia...
aku yang mula nya tak tengok pon cite ni..start episod 11 baru aku tertengok...bila dah tgk cam best je aku catch up kat tonton dari episod 1-10....

pastu klw ada time kuar ke xdapat tgk esoknye cecepat buka tonton..mmg hantu lah cite ni..sama berhantu mcm hantu pak boon hahha....okla..cite ni best tapi still tak bole kalahkan cite nora elena...pasal aku lg minat eren ajis dari ady putra...ngeh2x...

gile babas..status fb malam ni seme pasal dhia...abes la sudah cite yg makin lama makin nyakitkan ati ni..esp mak nye zikir...alih2 xde balasan pon kat mak dia tu kan?kasi la balasan kena panah petir ke kena makan ngan hantu pak boon ke?cam gitu je sudahnye org yg menganiaya orang??xpuas ati sebab xde balasan kat mak dia yg jahat tu....ke ada sambungan plak cite tentang KUSALMI?wahahaha....

gambar selingan..mia & arwah zikir  hehee

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

keluarga pepel bekpes @ kg baru

ari isnin lepas masa cuti ganti krimas amrul cuti (mula nye dia keje tau) ye la askar ni mana ada istilah public oliday bg diorang..raya pon KEJE....haih...aku rasa ni la pes time amrul cuti time public oliday.....dah ada masa bersama tu.apa lagi harus la kita spent time sama2 kan...ari isnin tu plan nye nak g low yatt je...g carik gajet...tp sebelum tu g bekpes dulu kat kampung baru....aku konon2 nak makan nasi dagang la kan...singgah la kedai area pintu gerbang tu bekpes..

em...what do u expect kan?memang la nasi dagang tu rasanya xkan sama mcm kt ganu or klate...tp sebab tekak dah tingin nak makan...suap juga la..walaupon rasanya xberapa sedap...tp still bole masuk tekak la..cuma kuah nye tu cair lole (org kelantan kata) amrul lak tetiba tekak ke arah pantai timur bekpes makan laksam..

aku rasa kat kl ni nasi dagang yg sedap aku penah makan 1. mak aku masak hehe (opkoz la kan air tangan mak musti la sedap, 2. kat nasi dagang ulik mayang situ not bad nasi dagang dia...lagi sape tau mana nasi dagang sedap area KL ni?


nasi dagang RM4.50
ok la tp cair kuahnye
tgk la org kl makan laksa...amrul g amek solok ahaha..apa2 je la..org solok makan ngan nasi kerabu main hentam kromo je dia
serabai rambut mia angin kuat time ni
tutup perut kaver perut buncit ahaha...
tetiba plak gedik lebey nak sedondon kaler PEPEL hehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dinner @ MFM

balik dari penang terus singgah pertama..amrul nak carik casing utk tab dia..tapi xbanyak pilihan try juga sevey harga ipad2 wifi+3g pon tak banyak pilihan gak, ada 2,3 kedai yg juai ipad...pastu singgah plak sogo...saje nk kot nak cari enbeg sogo sale gile2 ni kan...ingt nak kenen2 amrul suh banje enbeg 1, tp amrul gtau saya ada spare sebanyak ini utk amek ipad2 3g yg awak nak tu..owh dh dgr gitu ok la kensel bli enbeg haha...xkisah la kan...xde enbeg baru..

pastu ingt nye nak g makan MFM tepi sogo tu sekali pegi2 MFM dah bertukarr jadik kedai bonia hehe..nampak sgt dah lama aku tak dtg sogo kan?ntah bile zaman kedai dah bertukar pon tak tau...udahnye berdesupp plak ke ampang park nak makan kt MFM

ni baru kali ke2 makan kt MFM so far mmg ok la..tekak aku bole terima tp aritukan kami terpaksa tunggu terlalu lama nk dapat makanan sampai dua2 jadik bosan dari lapar tros jadi xselera...tak abes pon makanan..siap tapau bawa balik bg adik2 aku makan...oleh sebab dia lambat anta makanan kan diorang kasi la sup free...sedap gile sup dia...ada lala ke menatang apa ntah dalam tu seafood nye...tp agak musykil aku amrul tak abes makan?hehe...xde mood katanya lama menunggu..mmg btol pon kan..klw tgh2 lapo oder lambat sampai putus sudah selera makan

jenjalan cuci mata kat sogo
berdesupp plak g ampang park nk makan kt sini
muke orang keletihan br smpai penang singgah pertama, sogo adoiii...
ice lemon tea & amrul nye apa ntah nama dia alabama ke apa ntah
sup free sedap gile
kita bako...kita bako
kali ni try amek seafood platter
muak udang tu cheese selambak
amrul menerai ipad aku wat kali terakhir....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...