MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 20, 2012

alhamdulillah...rezeki allah itu luas

terdetik kat dalam hati nak jual kerepek ngaku tu sebab...ada orang tanya xjual ke??ingat kan aritu bli 12kg kt tesco nak jual kt kawan2 je.....& nak jual dekat 4,5 orang yg tanya kat blog nak bli kerepek tu..antaranya mz, kak bulan, kak ieda & ada lg 2 orang yang tanya...

dah publish kt blog & fb tak sangka plak tiba2 berduyun2 dapat sms..ada dari kluang, ada dari perak, ada dari kl nak oder kerepek ngaku.....mula2 bli 10 botol je..tak cukup kena tambah lagi...hari isnin saje ada dapat oder 40 botol...sampai malam isnin tu xleh teman gefren g berubat..g carik stok buah ngaku kat carrefour..bli lagi 15kg...sebab nak siapkan tempahan orang...setakat semalam total seme 62 botol tempahan yang aku dapat...

tiba2 rasa yallah..tak sangka..ini lah di katakan rezeki, sumber nye bole datang dari mana2 saje..asalkan kita usaha...nak dapat duit bukan senang yea..kena ada pengorbanan...xde menda yang bole datang bergolek depan mata..apa2 pon seme kena usaha...dalam2 aku dok risau takut tak ada keje..tiba2 jual kerepek ni pon dah mcm kira side income kan?

ada satu lagi yang tiba2 datang bergolek...ada kawan nak tumpang iklan kt blog pasal business dia..dia tanya aku cas berapa?alahai..aku ni xreti la nak cas2 kat blog..kdg2 tu aku tolong kawan je..tumpang iklan kat blog...dah katanya dia nak bayar sejumlah amount untuk iklankan produk dia kt blog...allah..tiba2 aku rasa luas sungguh rezeki allah...aku tak cari rezeki tu...tapi rezeki tu sendiri yang datang kat aku...allahuakbar...

sebenarnya aku jual kerepek ni bukan aku buat sorang2..mak aku tolong sama..sebab dia jenis mcm aku suka nak cari duit lebih...yelah..aku ni bukan orang yang berduit..gaji pon bukan la besar pon..takat cukup2 makan je, bayar bil itu ini..nak dapatkan sesuatu yang aku nak...kena tunggu duit bonus (seb baik company ni ada bonus) pastu ni lah caranya nak cari duit lebih..jual semperit sambil2...seronok tau berniaga ni..Berniaga adalah Sunnah Nabi S.A.W.

andai kata satu hari nanti aku ni bakal jadi penganggur..aku rasa aku akan ikhtiarkan buat bisness online kecik2 kan?cewah berangan! haha...berangan itu perlu ye



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

rezeki tokey ngaku masyukkk...leh wt bisnes kek ke sementara tgu dpt kj..insya allah rezeki ada

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah makin maju nana la ni, tak pe rezeki anak2 tu namanya..moga jadi business women yang berjaya k

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me tumpang hepi :) 64 botol tu..siyes masyuk :) me doakan nana murah rezeki and cepat2 dpt keje baru..amiin

Em's Family said... [Reply to comment]

Alhamdulillah, betul rezeki Allah sangat luas, berniaga adaalh cabang rezeki yang paling best compared to makan gaji.. anyway, dah sampai dah ngaku i.. n.. dah nak dekat habis dah pun hehe

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Rezki ada dimana2 nana..semoga sukses dgn bisnes yg br diceburi dan semoga cepat dpt keje..

Ely Hasrul said... [Reply to comment]

alahmdulilah.. mmg rezeki Allah bagi kat org yg berusaha.. sbnrnye xpenah dgr kopok ngaku tuh.. next time bleh la cuba dgn nana.. teruskan bisnes jgn stop

nnti bile free sila lah buat survey kt sini.. ini utk letgo brg aje bukan utk profit.. tengkiu

http://lalalandsale.blogspot.com/2012/01/answer-get-lucky.html

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

itu la rezekinyer...baguih tu

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

amin..amin..amin..syuukur alhamdulilah..

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

i loike ur statement ... semoga berjaya, ya. Peace

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

alhamdulillah...
selama ni asek dgr je statement 'rezki di mana2, rezki di mana2'

skrg dh terbukti di depan mata
kalau ini yg ditunjukkan oleh-NYA
mmg ini la kot pilihan utk nana bile takde keje nnt ~ berniaga :)

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

alhamdulillahh.. all the best and I'm happy for you dear.. di mana ade usaha disitu ade jalan nye.. insyallah.. :)

etiey.com said... [Reply to comment]

betul sgt nna.. rezeki tuhan tu luas... yg penting usaha..

meh join ga saya nana http://www.etiey.com/2012/01/giveaway-lucky-follower-by.html

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki dr Allah...nyum nyum..saya nak kepek ngaku free..kite duduk dekat je kan , bangi :p

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

rezeki allah itu luas..
cayok nana..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

betol.. rezeki Allah tuh luas.. kita jek kena rajin usaha kan kak nana.. ehhh.. kerepek dah sampai tau.. hehehe.. tq~

IEMA said... [Reply to comment]

laku tul kepek ngaku nana..
akak doakan nana success dlm bisnes nana...chaiyok..chaiyok..

Ietams said... [Reply to comment]

syukur..
murah rezki

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

makin maju bizz ko ... aminnnnnnnnnnnn

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

alhamdulillah...syukur rezeki tu dtg dlm byk cara kan..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

alhamdulillah..murah rezeki Nana...kalu rajin berusaha...nie la hasilnya..caiyok! caiyok!

atty's said... [Reply to comment]

amin.amin ya rabbal alamain, insyallah ada je rezeki tu kat mana2..semoga nana dimurahkan rezeki selalu.amin

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... [Reply to comment]

betul tu nana..
aku sokong statement nko,
rezeki Nya sgt luas..
pucuk pangkal... usaha lebih!

amiey lee said... [Reply to comment]

setuju nana..aku setuju sgt..rezeki Allah tu luas.. mcm kes aku jugak...setipa hujung bulan terasa sempit aja gaji habis bayar itu ini..

pastu menang rempeyek kt Sya..bila budak2 opis suka.. setiap bulan mesti ada order..dri situ aku dptla duit sikit buat belanja2....tak pasal2 dh jadi pengedar rempeyek..

bulan ni punya dh 43 balang alhamdulillah

p/s; insyaAllah rzeki tuk org yang berusaha ni akan berganda2 aminnnn

Cute Mum said... [Reply to comment]

tahniah nana..
memang rezeki allah luas..
siapa sangka yang kita buat bisnes..
sama macam kami dululah..
dari minat main boling, sekarang dah jual piala boling..
alhamdulillah setiap bulan ada jer tempahan diterima..
tapi nak berbisnes kena ada pengorbanan kan..
bila dapat hasilnya, sangat berharga..
semoga bisnes nana terus maju..

FiZ said... [Reply to comment]

rezeki Allah tersgt luas.mmmg rzki akak la tu.tp sy plg admire time akak g dr 1 cmpny ke 1 cmpny nk hntr resume.xsmua org brsmngt mcm tu

shera haifa said... [Reply to comment]

alhamdullilah dimana ada usaha di situ ada rezekinya.. gud luck kak nana..

firahadifa said... [Reply to comment]

mcm menariks la kerepek ngaku nie... sure nk try balik nanti..

Lelord said... [Reply to comment]

alhamdulillah tetiba aku lak rasa nak nangis ni...sebak dan emo. xpe beb ntah2 mmg rezeki ko jd bisnes woman

Afne said... [Reply to comment]

Nana, insyaallah rezeki ada di mana2. tak kira apa keje & keadaan kita. aku maybe akan tukar 360 kehidupan aku skrg dlm masa 2-3 bln ni, insyaallah. moga Allah permudahkan urusan kita, amin.

Mummy Princess said... [Reply to comment]

Syukur Alhamdulilah....Moga rezeki Nana akan bertambah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...