MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 25, 2012

bfast @ kluang rail coffee

hari ke-3 @ kluang...
memang jadual pack la..ari jumaat tu sampai relax je kat umah xde g mana2 ari sabtu setengah hari g piknik kt bekok, balik tu singgah ayer hitam, malam baru sampai umah...aku kan..asal turun kluang, adalah menjadi satu kewajipan singgah makan kt kluang rail coffee...walaupon aritu kecoh kejap pasal isu kopi dia tu kan..amrul kata kedai tu dia dah samak...jabatan agama islam dah pantau & dah disahkan bersih dari sebarang "menda" yang tak diingini...

mula2 kan...amrul cam tak bagi aku nk makan sini...dia kata diorang sendiri pon dah lama tak pegi sejak kes haritu....tapi dia kata klw nak makan ok je..sebab dah clean pon...so far aku tak de rasa ragu2 kan..so xde la rasa takut nak makan sini...lagipon aku memang tak minum kopi kan...aku datang sini semata2 nak makan roti bakar dia yg sedap tu..rugi rasa datang jauh2 tp xmakan roti bakar dia

masa makan tu tengok ramai je orang melayu kita makan situ...pekerja dia pon ramai juga orang melayu, pelanggan pon still ramai TAPI tak mcm dulu lah terpaksa beratur nak dapatkan tempat duduk...


 baca doa makan...
ni bukan eksyen tau mia btol2 baca doa makan
allhuma barikana...fimarojaktana..wakitna azakanar ( tu doa versi mia la..biarpon ada xbetul skit tapi kira ok la...kan lom skolah dah tau bc doa makan esok2 dh skolah senang xyah cikgu ajar heheh)
 roti bakar 5 bijik, aku sorang makan 3 bijik hahah burok lantak kan?
 aku memang suke roti bulat
 tanda halal di situ
xcaya lagi ni bukti

 papan tanda tu btol2 menarik perhatian
tiada duit pertukaran di sini 
ayoyoyo.....pusing baca hahahah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sejak kes aritu pon dah lama tak makan kat sana...tp sue pon mmg suke sgt ngan roti bulat...tu..yummy....next week blk kluang...mmmm...nak ajak akob g la lagi

Zana Nordin said... [Reply to comment]

yup....
ikutkan dah lama tak b/fast kat railway coffee...tp dlm minggu lepas pergi....bila tengok tanda HALAL tu baru ler confident sikit...rindu ngan nasi lemak n roti bakar dia...

Alycia said... [Reply to comment]

ohhhh, rindu dgn roti bakar kluang tu..

lia said... [Reply to comment]

mencik ha3....

aku x pernah dpt mkn kat cni walhal 4tahun bertapa sana

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

dari kebulatan roti tu blh bygkn sedapnye ..he2

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Belum penah cuba roti bakar kt sini...

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Tu la kita ni mmg dah lam tk g tu psl dh lm xmakan
Ni pon skang dh ok sue.xde apa nk risau dh..
dijamin halal..

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Nordin
Tu la tapi org melayu dh xrmai mcm dulu lagi mkn kt sini.
Tp xde apalah...dh ok kan

Nana said... [Reply to comment]

@Alycia
Heheyeh sedap kan...

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Hehe...rugi beb xtry
Sedap gile roti bakar dia

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Hahaha.. Kt kl poh ada kan.
Tp sini murah la dr kl hee

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Klw tingin bole je mkn kt kl ni banyak je kan kluang station

Lelord said... [Reply to comment]

hhehehe aku pun suka bun bakar

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

Hi Nana...ehh apsal gambar2 kat sini semer ilang?...cakap pasal Kluang RailCoffee nih, saya baru je upload pics kat blog masa gi jalan2 sana jumpa member. Femes giler tempat nih ramai nyerr org.
Anyway kalu senang2 tu jenguk2 la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik seratus peratusssss pasal makan, makan dan makan hehe takde topik lain tau!
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ bebanyak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...