MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 26, 2012

dinner @ perkampungan ikan bakar terapung umbai melaka

ok dah abes jelajah negeri johor..maka sampai lah kita ke negeri melaka.... time ni dah petang nak dekat kul 6 baru masuk melaka...perut dah lapar ni..amrul tanya nak makan apa??aku dok gigih google asam pedas melaka..tapi bila fikir balik eh kang kita sampai town sure ari dah gelap..xkan nk makan asam pedas kot...xpela...jalan lagi sambil berfikir nak makan apa.....

tiba je area mana ntah bawa skit jasin tu tiba2 aku tercakap eh jom kita makan ikan bakar kat UMBAI la..tingin nak pegi...2 tahun lepas masa cuti CNY g melaka gak konon2 nk makan kt UMBAI tapi terpegi makan kat ALAI...memang tingin nk g umbai..sebab selalu tgk klw orang g melaka sure g makan ikan bakar kat umbai...

dengan menggunakan map kt dalam tab tu..makanya kami pon sampai kat umbai dengan jayanya..kalau tak de map tu..aku rasa mana2 ntah ktorg sesat...mcm bese lah klw nk g makan sure carik kedai yg ramai orang dengan harapan kedai tu sedap hehe...ktorg makan kt shima cafe..menu aritu siakap bakar sekor & sotong bakar 3 ekor dua2 amek bakar...pastu xde sayur ke apa..sebab nk merasai original ikan bakar xmo makan menda lain...

harga siakap sekor RM38 xkira besar ke kecik..tu harga dah siap masak sekali, bagi aku murah lah..sebab aku pilih siakap yg paling besar...puasss makan...pastu amek sotong 3 ekor bakar juga RM12, air buah 3 total seme RM61.ok la kot..xmahal sgt...tapi klw nk komen dari segi rasa..aku rasa biasa2 aje...mungkin yg special ikan2 & hidupan laut dia segar...rasa dia pon maniss je...

tapi satu je la aku nak pesan..barang sape yg rasa nak g makan ikan bakar kat sini..anda haruslah mempunyai tahap kesabaran yang tinggi..pasal???makanan yang ktorg oder ni..2 jenis je pon tempoh menunggu nya ialah sejam stengah nak dapatkan makanan....haih jenuh...tu psl bila makanan sampai makan xpandang kiri kanan zass zass zasss dah abes haaha..mcm piranha 3 beranak ni

ok dah sampai melaka..
dengan bantuan map ini kami berjaya..
sampai ke umbai!
kawasan ikan bakar ni tepi laut..tapi air laut dia keruh tu pasal ada nama ayer keroh kt melaka heee
 
ni namanye dah bosan..seb baik ada game
 ni lah dinner kami siakap bakar sekor, sotong bakar 3 ekor sempoi je...
seb baik xoder ketam, udang..ini 2 lauk pon semput nak ngabeskan! ikan dia bapak besarrr
 
 dah abes makan damia nampak plan ada menan moto2 & kete kt luar kedai tu...dekat stengah jam gak la mia merempit
 besar tempat ni...mcm2 kedai ada..mana yang sedap aku tak tau hehe..sebab xplan pon nak makan sini kan
main terjah je


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

atty's said... [Reply to comment]

dekat dah dengan umah mertua kty,kalo blk kg,slalu lepak tepi2 ctu

SyaNa said... [Reply to comment]

nak sutun bakar!!!

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

umbai!! oh umbai!! aritu p melaka x smpt terjah sini.. rogiiiiii!! ;)

KSWSK said... [Reply to comment]

ralit betul bapak n anak main game..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

trebaikk tu...mmg best ...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

selalu dok dgr Umbai2.. tp tak penah pun sampai makan kt situ.. belum rezeki la Nana.. syiok tgk Nana merata2 makan erk..best!!

lia said... [Reply to comment]

popular umbai ni tp masih x berkesempatan nak p ;p

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

aku g ngn wan da cni..kitorg amik gamba kt atas tower die tu ha..tp mknan die xde la sedap sgt..

Echa said... [Reply to comment]

makkk aiii.. jauh perjalanan ko ni nana.. hehehee... nape tak g jasin.. aku kan duduk sana.. ehehehhee

amiey lee said... [Reply to comment]

alahaiii besttt nye makan ikan bakar

~ana~ said... [Reply to comment]

best nya mkn ikan bakar umbai..

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

Nana..yg ni Umbai baru .. lg sedap & murah ... fresh kat muara umbai .. kat stu mmg mebeles .. xrugi ... kalah ikan bakar istana .., kat UMBAI tu ade 3 ..yg nana gi tu, yg lamanya MUARA pastu atas lg MEDAN ..

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
owh yeke
bez kan makan tepi laut gini

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
blakang istana lg sedao sutun dia aku rasa

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
hehe xpe
nxt time
harus singgah

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
seb baik la ada menda alah tu
klw tak kebosanan tunggu

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
bez sebab fresh

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
heheh saya ni
mmg suke singgah2 makan
klw g berjalan
makan plg utama hehe

Nana said... [Reply to comment]

@lia
alah blk keje ni bole g
hahaa
2 jam je pon

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
maybe aku g kedai yg salah kot
biasa2 je rasa dia
tp klw stakat ikan bakar
gitu je la
nk rasa mcm mana lg hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
hahah jauh perjalanan
luas pemandangan
alah ko kt jasin ke
hehe
idok la aku tau

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
blakang istana juga aku suka hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
seksa lama nk tunggu makanan..huuhuh

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Khairan aka Rudy
alamak yeke
hehee
kita ni mana reti
mana tmpt yg sedap hehe
ni sebab main terjah
klw tanya2 orang dulu
sure dpt mkn kedai yg sedap kan

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

Merlimau kampung mak nory...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...