MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 27, 2012

jalan lama ke genting highlands

kerja gile! memang keje gile...hehehe....ari isnin tu kan...ktorg konon nak lunch ikan bakar belakang istana..sekali sampai sana kedai tutup!, pegi plak ikan bakar jalan tanglin, tutup juga! haha..kesian...pastu g lunch kt kampung baru...dah abes makan aku ajak amrul tgk wayang..tengah dok tgk time tayangan cite yang nk di tengok...tetiba amrul ckp eh jom kita g genting nak???hah???genting...baju sejuk xde ni..aku ckp..amrul kata ala..jom la blk umah dulu amek sweter pastu kita gerak..hehehe..sokmo gini la perangai amrul...xde plan2 main terjah jek....

amek umah amek sweter seme..gerak genting..masa tu dah kul 2 petang dah...seb baik la genting tu dekat je..amrul kata kt kl cuaca panas sgt...mula2 dia nk ajak g cameron tau..memang gile btol haha..aku ckp xmo lah sebab baru je g cameron, tu dia kata jom la carik tempat2 sejuk nak lepak...mula2 aku ajak g bukit tinggi dia kata xde apa sgt..klw g genting damia bole main2

pastu ada lg satu keje gile..masa dah gerak tu kan..tgk smarttag dalam ada RM9 hengget jek..tak ckp singgit nak jadikan RM10 tol g balik ikut gombak tu..amrul ckp eh jom kita ikut jalan lama lah nak? aku ckp eh takot la...bahaya tak?amrul kata ala jom la..saya nak tunjuk awak jalan lama...amek udara segar katanya...hoho...seram plak aku kete dari arah kl tu kita orang sebijik je yg lalu dari arah genting tu ada la..satu...pastu lama skit satu..mmg sunyi gile lah jalan dia..

sampai satu port kat jambatan bole nampak highway sayup2 kt bawah, amrul benti kete...amek2 gambar dulu, akhirnya terjejak juga kaki aku kt atas ni..sebab apa tiap kali lalu highway karak tu aku selalu terperasan ada satu jalan atas nampak jambatan dari highway kt bawah..pernah terdetik eh..eh tingginye tempat tu..tingin nak pegi..nah! sampai pon sudah

tapi masa lalu jalan lama tu aku ada sms msg gefren..gtau aku g genting ikut jalan lama..ye la..mana la tau tiba2 jadi menda tak dingini...atleast aku ada inform diorang...penah tak dengar berita pasal ada orang meninggal eksiden ikut jalan lama ni sebulan baru jumpe mayat...kesian..dah tu jalan sunyi kan..sape pon xperasan...tau2 orang asli jumpe dah jadik rangka...minta dijauhkan...jadi kat kita sekeluarga lah kan

tu sebijik kete dari arah genting lama....nak tunggu kete lain
ni kat atas jambatan bole nampak highway karak kt bawah tu
cantik plak pemandangan hijau atas ni


dalam hati tu dok berdoa2 juga la..jangan la ada orang jahat tahan kete tengah2 jalan..ish..mcm2 fikir tau

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

34 ribu orang memberikan idea bernas:

Ya ALya said... [Reply to comment]

pernah lalu sini,time tu g 2 keta,g balik lalu situ,sb dekat kit,time tu dr umh nenek,tapi mcm2 lah sedara pesan,sb dorang cite mcm2 hal terjadi.....memang sunyi sepi jln tu....tapi best,dpt menikmati keindahan alam.....

Echa said... [Reply to comment]

matching dari atas sampai bawah ko... lawa kasut... aku jarang g genting.. baru 2 kali.. hehehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

kita tak pernah lalu, rindu nak pi genting tempat sejuk ni...nanti time ABP leh la pi

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

dah mcm jalan dlm citer misteri jln lama .. kalau siang ok ler nana .. kalau mlm seram gak haku ;-)

azura samsuddin said... [Reply to comment]

zura penah sekali lalu jalan lama masa balik dr genting mac lasyer, mmg sunyi ade sebuah 2 je kete lalu camtu lah hehehe

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Seram lah dear..
Alhamdulillah!! Tak jd benda2 yg x elok.. ;)
Uwaaaaaaa nak g genting gak.. ;)
Happy weekend dear & TC!! ;)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

tgk entry ni terus me teringat movie tajuk jalan lama..seram woo

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak penah la lagi lalu situ..tapi amrul mmg terbaikk la plan yang mengezutt kan jaa....best tu...

Falsya said... [Reply to comment]

aku penah ajak wan naik genting sbb time tuh balik kg kat temerloh..alih2 die ckp td kite kan dh gie..genting sempah!!!..mencik mak..

nape ko x lalu batang kali na..lagi rase selamat skit..sampai hati x inform aiii pong..uwaaaaa..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku selalu jer balik lalau situ klu balik pahang
so far blik mlm2 raya mgm ramai org sbb nak elak jammed
klu pagi2..
org jahat aku tak dgr kes lagi tpi adeorg bghtu tkut terserempak dgn harimau

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

jue pernah ikut jalan lama dulu sekali..best tapi takut sebab takde kertea yang lalu....

Dinda Iva said... [Reply to comment]

macam best pulak lalu jalan lama ni...sama je macam #kandajebat kita tu..suka ad-hoc...nasib bini dia ni faham dah perangai..huhuhu...mesti ramai org kat gentingkan..?

amiey lee said... [Reply to comment]

duluuuuuuuuuuuuuuuuu penah lalu dh lama dah..zaman bujang2 dulu..skrg tak berani..mcm2 cerita dgr lagi kalau lalu malam huhuhu

serammmm

wahh sempat ko g genting heee cayala...

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

bahaya dolah..tampa ko kang..buat la lg cmni slalu..

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

jalan lama? nana p genting ke?

CaDLyNN said... [Reply to comment]

dulu mase highway tak siap lg..jln ni la kot ayh jln anta lin ke skolah...

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
klw siang ok sikit kot
klw malam memang tak lalu la...
hehe
serammm

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
hahah aku baru perasan
ala ni sebab dekat je wei ngan umah
sejam pon xsampai..

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
wah g time abp dapat jumpe retis

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
haha yeke
aku tak tgk lg cite tu
tu la
klw siang ok xtakut sgt
klw malam tidak la

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
owh penah lalu ek
sunyi kan?
klw malam serender lah ehheee

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil

tu la
siang2 xseram sgt
ni klw mlm ni
tak tau la nk kata
tegak abes seme bulu kot hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hehehe
tu la pasal
amrul penah je
ikut sini
ngan kwn2 dia
g genting kul 2 pg

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
tu la nye
dia memang suke wat plan last mnt

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
weii aku msg kt whatsapp tau
ko je yg xbaca

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
pergh rimau?
takut nye

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
tu la nye
mmg seriau gak
sunyi sepi je

Nana said... [Reply to comment]

@Dinda Iva
hahahah
sama la kita
dah paham pangai dia tu

mmg ramai gile org

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahah gile tak gile la
semalam nye br smpai dari melaka
esk nye genting plak
adoi
amrul la ni

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
siang xpe wei ahha
tu psl aku msg korang
gtau

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
ahh g genting ikut jalan lama

Nana said... [Reply to comment]

@CaDLyNN
sama la..
dulu2 masa kecik blk kelantan jalan ini la lalu nye

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah..mmg keje gile kan? xdirancang!! yang x diplan mmg best kan? kalo kite pon akan terus pegi je kalo hubby yg cadangkan!!hehehehheh

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah..mmg keje gile kan? xdirancang!! yang x diplan mmg best kan? kalo kite pon akan terus pegi je kalo hubby yg cadangkan!!hehehehheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...