MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 30, 2012

mandi manda di janda baik, pahang

ari sabtu lepas kami berempat g janda baik ( aku,mia,nana &deah falsya kena tinggal lagi hehee.) ni sebenarnya last mnt plan ni..ari jumaat baru gedik2 memasing whatsapp nak g janda baik.memandangkan memasing xde apa nak di buat sabtu tu kan..makanye kami seme on saje..

perjalanan amek masa dalam 40 minit je kot..xjauh pon lepas terowong karak tu lalu belakang hentian genting sempah dah sampai...memang dekat sangat2..memandangkan si nana ada ramai sedara mara nye kt janda baik ni..makanye kami semua pon bernaseb baik..sebab??mulanye ktorg plan nak bli durian kt kampung2 tu nk makan tepi sungai..sekali nana singgah umah mak andak dia..nengok2 ada durian sekotak...tak cukup dengan durian manggis sepastik dia kasi ktorg..wah murah rezeki tau..baik2 belaka orang janda baik ni hehee...

ktorg pon bli nasi lemak kt kedai2 tepi jalan tu, bawak g makan tepi sungai, bentang tikar...siap ada buahan2 tempatan wah...serius..aman damai rasa..aku sangat jatuh cinta dengan kampung dalam janda baik ni...tenang je rasa.ni lah kali pertama aku mandi kt janda baik ni..& kali ke-2 aku jejak janda baik..padahal dekat je pon bukan jauh

dulu masa pestime datang sini, aku pegi umah pelakon rosnani jamil (masa keje ngan finas dulu la) ada kena buat satu klip untuk malam finas..kena intebiu mak nani..tu la pes time datang janda baik..lama dah tahun 2005 dulu...7 tahun baru jejak balik janda baik..memang terbaikkk lah tempat ni

tujuan utama kami datang sini saje nak sevey tempat..sebab mcm ada plan nak datang wat BBQ kat sini ramai2..insyallah kalau xde aral la..ingat nak datang dok chalet sini semalam...bila tak tau lah lagi...bulan 2 ingat nye tapi aku plak xleh sebab hjg bln nak g oliday.

 selamat datang ke kampung janda baik2 belakadurian pemberian orang janda baik
 riang sungguh hati angkut durian orang haha..orang dah kasi kita amek la...xbaik tolak rezeki
 khas untuk falSYA yang kena tinggal..hehhehee
tengok la betapa ktorg xpernah melupakan kau SYA...walau di mana pon kami berada..wahahahahha
 seksi la konon?
 ni mia yg cadangkan wat pose gini
mama...mia bisik2 kat mama..suh deah amek gambar haha...
 terima kasih batu sungai tolong amekkan gambar kami hehee
air sungai ni memang tersangatlah sejuk..bahagian kepala aku xbasah pon...sampai tang dada je basah,ngelat xtahan wei..beku.aku ni pon turun masuk dlm air kejap2 je nk amek gmbr pastu dok atas tikar makan manggis haha..seme menda yg bole di makan lah aku makan......si nana kata baik xyah datang mandi sungai mentekdarah je keje hahaha....
 dah abes salin baju kitaorang terjah beberapa chalet yg ada kt sini mmg banyak gile chalet pilih je mana suke dari yg mahai kepada yg murah
 sangat cantik tau kt sini
 balik tu singgah ada satu port lawa....
port teratai layu di tasik madu heheh...
 next entry nanti aku tunjukkan beberapa tempat2 penginapan yg kami bole sajeskan kepada kamu2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Cute Mum said... [Reply to comment]

uyun pernah g janda baik sekali jer..
masa tahun 2009..
masatue g ramai-ramai..
diorang sewa chalet yang kat ada jambatan gantung tue..
ada kolam mancing kat dalam..
best..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ok fine tak ajak mak jemah.,.kakkakakakak..best jaa...teringat jaa zaman2 sekolah dolu buat camping kat sana...

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

tak penah la terlepas lagi ke sini. bes eh??

mama tisya said... [Reply to comment]

best tul korang..jln aje....baik2 ltk camera kt batu tu ye..kn masuk air mau nangis...hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

tak pernah jejak pun lagi...nanti jangan lupa kasi tahu tempat best kat sana..planing nak buat family day opis kat sana tahun nie...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

akak tak penah lagi sampai sana, tapi nampak macam best je. bestnye dpt mandi manda camtu

Falsya said... [Reply to comment]

mencikkkkk!!!..dislike dislike dislike!!!..

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Sejuk nyer!!! Grrrrrrr!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me time bujang2 selalu gak lepak2 kat janda baik --me ikut kakak +BIL :) sejak kawin tak pernah lagi ke situ...

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

mmg cantik dan lawa tempat nie......
krang nak pi sana angkup DSLR gak lah...

hhehe

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

seksi nye mia... >_< hehe~ cute girl.

amiey lee said... [Reply to comment]

wahhh nmpak menarik sgtt..nnti aku nk g terjah la huhuhu

mood laki aku dh ok nak terjah sunga nih :p

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

falsya tension weyh..

watyz said... [Reply to comment]

x sempat nak g hr tu sbb sume2 dh lapar. eh diah ade ajak aku tau. tanya dia.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...