MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 4, 2012

nasi lemak sedap @ PD

1/1/2012 pagi tahun baru di port dickson...

entry ni khas di tujukan untuk mereka2 yang suka cari makanan sedap2 kalau datang PD, oleh sebab aku dah penah try & kedai ni sedap, makanya aku nak share la ngan mereka2 yg bakal g bercuti kt pd..pasni dah tau mana kedai makan sedap senang la nak carik makan kan...

bangun pagi kemas2 check out...time nak kuar dari hotel tu jalan ke arah telok kemang jemm time tu baru kul 10, dah banyak kete..seb baik ktorg dah nak balik, kalau baru nak datang memang jem la...sebelum nak balik tu ingat nak bekpes dulu...si nana la kata kwn dia suggest makan nasi lemak kat depan kubur sebelum sampai telok kemang tu.

sampai2 je ada 2 kedai opposite tanah perkuburan...last2 ktorg decide nak g makan kat kedai kak an family corner..sah ini la kot kedai yg kawan nana suggest kan tu SEDAP nasi lemak dia...seme makan sampai licin pinggan! oleh sebab kami bekpes dah agk lewat, jadi xbanyak la lauk2 yang tinggal..yg ada sambal udang, sambal ikan bilis petai, rendang ayam & daging..aku amek lauk rendang daging & sambal ikan bilis petai.aduh....sambal dia sgt2 lazatttt....rendang dia pon sedappp...haih terkenang2 aku kesedapan nasi lemak kedai ni

lokasi kedai ni, menghala ke telok kemang tu ada kawasan perkuburan islam belah kiri, kedai ni belah kanan, kedai yang pertama ye..bukan kedai ke-2 mmg btol2 tepi jalan je...tak susah nak cari
.
seme makan nasi lemak
ni aku nye lauk rendang daging & sambap ikan bilis petai
sebab sedap kan xdulik dah kat kamera hehehe
tara..LICIN itu maksudnya apa??SEDAP
singboard dia bukan mengadap jalan ye takut xpasan plak
wah aku dah pomot kedai akak ni..agk2 bole dapat nasik lemak pree tak?hehee

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 ribu orang memberikan idea bernas:

KhaiZa said... [Reply to comment]

huiiissshhh... kecur air liur dibuatnya
Jom lihat Koleksi Tudung Cantik dan Terkini disini

Aziela said... [Reply to comment]

Kedai tu memang sedapppp!!! Pagi2 lagi dah penuh org. Selain dari tu, dia banyak variasi juga. Pulut kuning pun ada kan... Tak termasuk kuih muih dan segala jenis mee.

Wah..advance Nana. Akak pun x sempat buat entry lagi pasal kedai nie..hahahha

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

sedap siot!

lia said... [Reply to comment]

x silap aku, cni gak la Mr Fallah ckp nasi lemak t'baekkkk kat PD...

syanasaid said... [Reply to comment]

aku pn mcm ade plan nk gi PD dlm bulan ni

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

bukti sedap tu ada disini. licin..hehehehe

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

kite kalau pi pd memang paling lemah cr tpt makan best. pasni leh jenguk2 port yg nana review nilah.hehe..

nway,sangat3x suka tgk gmbr nana n damia mandi laut tu. nampak enjoy sesangat. kite suka gak rendam laut ni tp part tertelan air masin tu lemahlah sket..:P

Falsya said... [Reply to comment]

ade button DISLIKE x kat sini?..

wahahahaha..

xpe la..aku wat sendri button tuh..

DISLIKE DISLIKE DISLIKE DISLIKE..

Cute MuM said... [Reply to comment]

nampak macam sedap..
nanti boleh try..

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

mesti sedap sbb licinnnn

Cik Bambam said... [Reply to comment]

@Aziela
alar kak zila tuh... tetiap minggu leh mkn kat sana.. kampung dia kannn~ ahhahahaha

Nana said... [Reply to comment]

@KhaiZa
hahahah mmg sodap

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
ktorg makan dah lmbt xde dah mehun ke kuih ke tgl ns lemak je lauk 2,3 jenis tp mmg sedap gile ns lemak dia

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
tkonang den ehhee

Nana said... [Reply to comment]

@lia
mmg terbaekkk sedap gile

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
jgn lupe dtg mkn sini tau

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
hahah tak tipu nye
mmg sedap

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
sama la malam tu nk dinner pon tanya kt fb mana tmpt makan bes hahaha
ni pon seb baik ada org gtau sini sedap

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
button dislike ada kt fb je aku dah buat hahahha

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
sgt2 sedap jgn lupe try tau

Nana said... [Reply to comment]

@wan nurul hezrina
rasa nak tambah lagi hahah

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
la..kampung kak aziela kt sana ke ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...