MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 6, 2012

pengaruh buah NGAKU

heheh..lawak btol la..meriah wall aku kt FB orang dok tag pasal buah NGAKU mula2 alkisahnye aku komen2 kt wall farra dhelina...pasai dia dok mention buah ngaku kt pasaraya lebam2....then ada kwn dia tanya amenda buah ngaku tu?aku tag la gmbr buah ngaku yg mmg ada dalam FB aku tu bg kakak tu nengok camane rupe buah tu..oleh sebab gambar tu..meriah plak wall aku ramai yg terpengaruh ngan buah ngaku hehehe....aku mula2 tau buah ni dari blog FIZA masa tahun lepas


  ni la gambar yg menjadi punca
 ni plak para pengikut2 hahahaa


aritu aku bawa yg dah siap goreng bagi deah rasa....sekali dia rasa..amek SEDAPPP nye na!! wahaha..cian xpernah makan rupenye...semalam kirim kt nana keding suh dia bli kt jj 3.60/kg beso2 dia beli 4kg bahagi2 sorang sikit kasi fasya & diah skali...tunggu komen fasya plak pasni apa kata sevey?sedap ke tak sedap?ehhee...

sape tak pernah makan??sila NGAKU cepat!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Falsya said... [Reply to comment]

weekend nie aku goreng pastu aku kasik tau result okayh..wahaha..

syanasaid said... [Reply to comment]

aku part goreng ok
nak menyagat tu la..ermmmm

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

xpayah la sya..mmg kompem sedap..skang je trus ko buat entry ckp sedap sebelum goreng..hahahahahaha

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra tak panggil buah ngaku, tp panggil buah lain..

Adoyaaaii tak ingat lak nama, tp memang sedap bila digoreng..
Rasa cam nak lagi je ;)

amiey lee said... [Reply to comment]

aduihhh ko ni saja je kan...aku rasa nak g cari gak la balik nnti sok petang leh buat...

hiris nipis n goreng je kan ???

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me lom pernah mkn..mcm teringin la plak..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

hahahah... mmg pengaruh kuat tol si nana neh....
akak dah jadik pengikut dah nih.... hahaha...

tp siyes mmg sedapla nana...
anak2 dan somi akak pon mmg suker sgt....
nnti hr mggu nih nak goreng lagik...
pastuh akak wat la entry.... hehehe....

watyz said... [Reply to comment]

nak try la...

atty's said... [Reply to comment]

kty memang suka kepek ngaku, biasa ler bos cina..selalu dia bawak

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

oo nk makan kena sagat pastu goreng ek.. tak tau pun camne nk makan, biasa tengok je la kat pasaraya tu hihihi

ieda said... [Reply to comment]

ermm pernah makan ..
oo x tahu nama dia buah ngakuu ekekke

hani@debumelukut said... [Reply to comment]

bukan ke ni berangan cina atau water chestnut? pencuci mulut kat hotel2 selalu guna buah ni kalau main course nya chinese style. ke saya silap?

eB ezrin said... [Reply to comment]

femes kan rayer cina. tapi mls nk siang. hik3

~ana~ said... [Reply to comment]

x pernah mkn lg..hu3x...

Nur-nba said... [Reply to comment]

Dah beberapa nampak kerepek ni di blog rakan2.. Pertama kali dengar namanya dan tak pernah merasanya lagi. Nampak macam sedap sangat.

deqlis said... [Reply to comment]

deqlis pernah makan....my mum laa dulux2x dia tgk ramai chinese yg beli buah ni time nk new yr...so my mum tye laa sedapker? masak macm mana? so lepas tu my mum pun beli...mmg sedap laa buat kerepek tue..:-)

Sue Andy's said... [Reply to comment]

suzy suka buah ni. tp susah nk cari. huhu. time nk chinese new year byk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...