MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 25, 2012

picnic @ hutan lipur sungai bantang, bekok johor

ari sabtu pagi2 tu seme berkumpul kt petronas area kluang tu, ntah apa nama tempatnye tah aku xtau seme nye ada 7 bijik kete konvoi dari kluang ke hutan lipur sungai bantang bekok.klw tak salah area segamat kot, xmasuk segamat la..tapi dari kluang amek masa dekat dalam sejam stengah....adalah dalam 20 orang semuanya...ni seme kawan2 keje amrul la ni...masing ada anak...jadik meriah la..damia pon ramai kawan2 dia aritu...

masing kolek duit sorang seploh kot amrul kata...pastu masing2 masak la..ada bawa mehun, ada bawa hotdog, sosej,rojak..aku jek bawa badan hahaha..aku di maafkan lah sebab aku kan datang dari jauh..nak bawa apa lagi kan?bawa badan jela..hehehe...dah tu umah sewa amrul mana ada dapor...camane nk masak..aku klw trn kluang memang makan luar je..xde masak2 heee..bukan malas tp dah amrul kata ahh..kita makan luar je la..nak masak kang sama je kosnye takat kita berdua..haha tu dia yg kata ye bukan aku kata

ktorg seme mandi2 dari kul 9.30 pagi sampai kul 2 petang je..tu pon naik sebab hari dah hujan..dengar kata tempat ni bahaya skit nak2 klw ari ujan sebab ada pernah jadi fonemena kepala air tu kan..risau juga...tapi sumpah la..pagi2 tu damia nak mandi dalam kul 10 aku baru celup sebelah kaki dah menggelupur!! sejuk....grrrrrr aku mandi beria pon dah kul 12 gitu baru la rasa tahan skit nak mandi..tu pon air sejuk mcm air batu...

serius lama dah aku xmandi2 sungai ni..klw tak dulu asal amrul balik je sure ktorg terjah kemensah belakang zoo negara je g berendam.....tp sonok kan sekali sekala wat aktiviti gini..ramai2..siok ooo....

 
 damia & kwn2 dia...yg mana dia jumpe klw dia trn kluang je..tak pon g kenduri kawen
 xmo naik makan..terpaksa la mak dia bawa makanan dalam air
 bibir tu dah biru xmo naik
 bbq time..sedap gile woo kamben...aku makan tak hengat dunia
ni abang yg membakar ni la yg tukang perap, siap buat black paper sos sendirik..ada bakat jadik masterchef hahaha...
dari dok mencangkung sampai dok gini lah aku nak hiris2 daging kamben....sumpah ni daging kamben plg banyak aku penah makan dalam hidup..sebab dia xde bau tapi bahana nye sakit kepala!
  anak dara seksi ngan daddynye
sape2 yg dalam air melayan anak2 mandi
sape2 yg atas darat sesi memenuhkan perut dengan segala mcm makanan yg ada
 kebetulan ada salah sorang anak kwn amrul beday dia sehari sebelum piknik, jadi dia celebrate skali
klw tak dia nk oder kek kt aku..tp aku bz gile kan siapkan oder kepek ngaku..jadik xleh wat kan kek utk dia
 kul 3 seme gerak ke destinasi lain....
clue : tempat sopping!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

amiey lee said... [Reply to comment]

aduyaiii bestt nye mandi manda kt sungai..baru nak plan ngan ipar duai aku nak ke pangsun minggu dpan..tak taula jadi ke idak... huhuhu

wahhh nak g shopping kat mana tu...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

comey la mia duduk ngan daddy dier...sweet je....

tau dah kat mana sopping tu dekat ngan segamat...tangkak la tu...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said... [Reply to comment]

hahhaha kita harap org sana tp x pernah mandi kat sana lagi setakat gunung ledang je la hehhe

CLUE- soping haaa pi tangkak erkk borong kain hihihi

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

Beshnya pi ramai2 piknik mandi sungai..meriah gitu!! ..:-D

eB ezrin said... [Reply to comment]

lamer dh x gi picnic waterfall lps byk sgt citer psl kpala air msm ujan. hu3. ps: eB pernah lemas. ;p

lia said... [Reply to comment]

x ramai lak org kat c2 ek.... aku bajet smua tmpt mandi penuh org coti2 nih

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

bestnya picnic ditepian sungai camgini..

p/s: dear.. gambar2 kat blog I semuanya guna flickr.. so gambar adelah agak berattt for a good quality of pictures.. so kalau internet slow.. memang dia tak boleh nak download pictures properly... unless internet power sikit.. insyallah you akan berjaya view all pictures accordingly.. uhuhu.. so sorry for that yea!

syanasaid said... [Reply to comment]

best gile
part makan2 tu yg paling aku suke
hehee yup feveret aku pun kambing
tp so far alhamdulillah aku xde la plak sakit pale even mkn byk2

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Cuaca kl tgh panas skang ni mmg sesuai sgt lah aktiviti mandi sungai ni kan heheh lma dah aku xg langat sana

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hehehe salah tekaan tu

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿
Hehehe bese mmg gitu
Org tmpt dia sendiri dia xheran sebab bila2 bole g
Ktorg ni dh sah2 dtg stahun skali je kan harus lah terjah

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Hehehe tula g ramai2 gini mmg, meriah
Nak2 part bbq kita plg sukee

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
Itu la apa2 pon kena hati2la
Klw dh gelap tu elak dr mandi
Kita xtau air kt atas laju ke kan

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Tu la mmg xramai
Ke sebab tmpt nu xpemes kot hehe
Ktorg nl blk pon org xramai

Nana said... [Reply to comment]

@NeenaAnuar
Owh ok..
Sy dh try td
Mmg kena tuunggu lama br bole view gmbr

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Aku bese mkn skit je tau sebab bau
Tp ni mmg xde bau langsung

Nur-nba said... [Reply to comment]

Tak pernah sampai lagi ke sini. Seronoknya dapat mandi-manda.. Banyaknya entri Nana yang kita miss.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...