MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 11, 2012

projek hujung minggu

ari ahad pas bekpes, ajak amrul g bli buah ngaku sebab dia kata kat carefour RM1.88/kg,kalau kt giant RM4.46, JJ RM3.60 ni kalau dpt rege RM1.88 mmg murah la ni kan..harus la xleh lepaskan peluang..dah la buah ni jumpe stahun sekali je...aku sms si nana tanya dia nak bli tak?amek sekali 4kg dia suh aku blikan...
aku sendiri pon bli 4kg...

masa tengah pilih2 tu aku sorang je org melayu kt situ pastu ada sorang uncle cina ni tegor...wah u pandai makan ini ngaku??hehe aku jwb...saya suka...uncle sedap, uncle tu nyampuk lagi..memang banyak sedap....katanya..

tengah dok pilih tu ada orang melayu dalam 4 ,5 orang datang kat aku..tanya buah apa ni dik???mcm mana nak masak ni?hehe..aku pon dah mcm promoter k4 plak kan..aku explain la..nanti hiris2 mcm nak goreng kepek pisang..sedap...try la...ada sorang makcik tu teruja dengar dan2 tu dia amek pastik eh saya nak bli juga la..nak try kalau sedap esok bole bli lagi hahaha....lawak btol

tengah nak beratur timbang plak, ada 5 orang melayu dok tanya soklan sama...agaknye dia heran aku bli smpai 8kg 2 beg besar nak buat apa la ni kan?hahah jenuh skali lg aku explain kt deme...

murah woo nengok makcik pakai tudung grey tu dia terpedaya ngan aku suh try ahahaa

ni la hasilnye 2kg ngaku dah siap goreng dapat 5 bekas, bekas tin tu kasi amrul, 1 bg adik amrul, 1 bwa g opis, satu utk makan sendiri 1 lg damia punye hehee

 stok kt opis wat kunyah2

kalau sape yg tak tau camane nk goreng, sagat nipis2 mcm nak goreng kerepek pisang tu kan, pastu goreng, aku sagat teros dalam kuali sebab xmo melekat...sape tak cuba lagi tu baik lah korang try so far ramai yg dah try xde pon kata tak sedap heheheee...
kat umah tu ada 2kg lagi tak bergoreng adoiii malasnye hai....aritu goreng 2kg pon berpeluh2 hazab rasa hahaa

35 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

wah nanaaa! leh bt bisnes kepek ngaku ni..nkkena cri jgk wiken ni..

watyz said... [Reply to comment]

makan sedap. nak sagat pastu goreng yg lemah ckit. hahahha

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

saya sudah...hehehe

Mummy Princess said... [Reply to comment]

nana, buat bisness ler jual kepek ngaku ni.....jual kat akak yang malas buat cuma nak makan jer ni.....hehehee

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

kt hero murah sikit je..RM2.89..

watyz said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
kat tesco rm1.98 kalo x silap masa aku g bli...

amiey lee said... [Reply to comment]

hishhh aku tak buat lagi projek ngaku aku nih..

haslina said... [Reply to comment]

nana, saya hiris nipis2 dlm mangkuk pastu nk goreng azab..kene leraikan sekeping2...pyhnya la..by the time nk cukup satu kuali...yg dh msuk awal tu dh hangit..hiris tebal2 tk sedap la plak

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

nak try gaklah...dah ramai buat n3 pasal buah nie...

MRS. K said... [Reply to comment]

aku beli 4 bijik jer wei haitu,, muahahah..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

nana, jual sebalang kat me ..teringin ni...nak kata mengidam belum preggy :p nak goreng sendiri mcm M ajer hehheh

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

penah try...sedap tu....

odah said... [Reply to comment]

salam
nana, buah nia angin tak sakit urat ka...(ngalah org tua)

~ana~ said... [Reply to comment]

dah brp tahun dah aku asyik dok bc kisah buah ngaku kat blog ko ni..tp smpai skrg aku x try2 lg...hu3x...

br2 ni kat giant kat rumah tu, rm0.98/kg...tgk buah ni terus ingat kat nana..hah3x..

aanie said... [Reply to comment]

ni buah ke? ingatkan sayur...utk masak mcm cendawan tu....hehe....x penah try....
kulit tu kena buang ke tak? pas tu goreng camtu je?

Aziela said... [Reply to comment]

kulit tu kita buang mcm buang kulit ubi kentang ke...? Ada nampak kat giant, teringat kat nana, tapi nak memprojekkannya tu belum ada masa yg sesuai pula...

KSWSK said... [Reply to comment]

na..aku mkn kepek yg bebudak cina kat opis ni punya jer..lum rajin nak buat sendiri..hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
haha tu la
ada gak terfikir
kalau jual untung gak ni

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
tau xpe
makan sambil tgk tv
ngap2 kejap abes

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
bagus! hehheee

Nana said... [Reply to comment]

@Mummy Princess
ahahah ada ke org nk bli?hehee

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
still mhl lg tu
bli k4 je la

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
murah k4 lg la gitu

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
try la beb
sedap

Nana said... [Reply to comment]

@haslina
leceh klw dah siap2 sagat
saya sagat tros dalam kuali so dia tak melekat

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
hehe sila try ok

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
alamak cukup ke hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
alamak mz nak bli ke?hehee

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
sdp sgt kan?

Nana said... [Reply to comment]

@odah
alamak itu tak tau la plak
apa yg pasti makan buah ni asik kentot je hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
alamak rugi ana ko tak try
try la
murah tu klw 98 sen
bli banyak2

Nana said... [Reply to comment]

@aanie
kulit dia tu kalau ko rajin kopek la
aku tgk kerajinan klw banyak melampau aku tak kopek kulit
lgpon bile dah goreng sama je kopek ke tak kopek kulit
goreng gitu je
mcm ko wat kepek pisang

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
ahh kopek kulit dia
kalau akk nak kopek la
klw saya buat banyak2 saya tak kopek pon kulit dia
basuh bersih2 sagat

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
hahahah
sebenarnya xsusah mana
tp leceh nk mengadap minyak panas tu kan haha
aku pon mls gak sebenarnya
ada 2kg lg kt umah tu

Pinkjambu said... [Reply to comment]

nana, akak sajes ko buat juai je la na, senang bagi org2 pemalas macam ahkaq nih.. kehkehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...