MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 22, 2012

bukan tak nak masak, bukan malas...

Amrul ada kt kl nak masuk 2 mgu dah...malam asal nak dinner je start ke g carik pasar malam.bese la klw area keramat ni setiap ari ada je pasar malam, lain2 tempat la...dah tau dah mana pasar malam arini sampai aku ni jadi direktori la..sape2 yg duk area keramat mest call tanya mana pasar malam arini?hahahh esp si deah klw nk tau psr mlm arini kt mana xyah susah2 dia call aku je


Isnin kat area keramat permai

Selasa kelumpuk nuri au2

Rabu kat flat columbia

Khamis kat melawati

Jumaaat kat umah lrt jelatek

Sabtu kat depan jj au2

Ahad kat au3 ngan jalan padang tembak


Ekceli dari ari senin aku dah oper diri nak masak utk dinner...nak makan apa?amrul kata apa2 jela..ok la ajak g giant bli brg nk masak dia tanya plak bape kos brg nk msk?aku ckp dlm rm15...amrul kata xyah la masak g pasar malam je bli..hahah slamat aku...tp kdg2 tu tingin nak masak tau asik2 mkn luar je kan sesekali nak juga masak utk suami dah ler ktorg ni bukan selalu dpt dok sesama mcm ni.besar pahalanye kan msk uk somi...air tangan isteri kan bole pikat ati suami cewah heheh....


Arini aku xkira...apa nak jadi, jadi la..aku nak masak juga utk dinner...ada ke aku call amrul ajk g bli brg nk msk dia ajk g psr mlm je..bosan la pasar malam menda yg sama jek..dah la mlm ni org tiba2 tekak itali nak makan spageti hahaha...


Eh ok la...nak g kopek bawang nak buat spageti je la mlm ni, nk msk nasi beras memang xpernah ada kat umah aku hahaha..bese la org dekat ngan mak kan...bese blk keje mkn umah mak je..


Published with Blogger-droid v2.0.4

12 ribu orang memberikan idea bernas:

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

kuang asam...br je call ko td tnye arini ktne psr malam..bazir bil tepon..bek tgk kt cni je..hahahahaha aku mmg xhengat sbb da bertaun2 bergantung kt ko..wakakakakak

fazilzura said... [Reply to comment]

oo ni kire diah wat ko jd kamus pasar mlm dia ye .. hihihi mintk upah kt diah ..

betui weh , kalau dok makan luor je muak beb .. aku kdng2 tingin nk rs air tgn , harus aku suh laki aku masak, aku masak nasi .. walau telur masak kicap pun aku dh puas .. kyg nye lain mcm ..

dilazfamily said... [Reply to comment]

seronok gak ada pasar malam hari2 tak pening nak makan apa. tapi kekadang makan luar nie naik pening gak nak pk menu apa nak makan. kekadang tu makan telur goreng, dan bawang campur ikan bilis goreng pun lagi sedap.wah masak spageti nak sikit boleh?

ieda said... [Reply to comment]

pasar malam tuu advantage utk kita skip masak kan dik
tmpt akak punn ada je setiap malam .. tapi berlainan kawasan lahh ..
sib baikkk dekat2 ;)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

hehhe me pun tak msk...mr hubby tapau ajer utk mkn mlm

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Ala Nana..ank kck lg..sorg kot..xyah msk..mcm sata ni kenala msk..klu x maunya poket kosong..akhir bln mkn pasir..hehe..

amiey lee said... [Reply to comment]

heeee samala..aku kekadang tgk pukul berapa smpai umah... kalau awal masak la..alau lewat tapau aja...kekadang kalau rajin laki aku masuk dapur... :p

amiey lee said... [Reply to comment]

heeee samala..aku kekadang tgk pukul berapa smpai umah... kalau awal masak la..alau lewat tapau aja...kekadang kalau rajin laki aku masuk dapur... :p

mama rifQy said... [Reply to comment]

hehehhe..kite mmg dah kurangkan sesi msk memasak utk malam2...hehehe

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

ala nana, klu kat rumah tak yah msk yg belas2 ringgit punya. goreng telur matakerbau, hiris2 bwg besar, letak kicap. sudah siap! ngeh.ngeh.ngeh.

* anyway..i like pasar mlm very much!!!

watyz said... [Reply to comment]

dulu aku pon slalu gak ke pasar malam. lama2 muak rasa nye sbb makanan yg sama jer...

syaqirin said... [Reply to comment]

waa,ade upenye list psr mlm yg kucari2..tq ye..nti jmput join sye
http://sophiepariskiosk.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...