MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 9, 2012

doraemon world 2012 @ genting highlands

sabtu lepas kami ke genting lagii...ahahhaa kejadah la kan baru 2minggu lepas g genting, ni naik lagi...ekceli bukan saje2 nak pegi..sebabnya nak g redeem tiket doraemon world 2012 yang menang kt FB Awana aritu...dia bagi 2 date je samada nak g 4hb or 5hb...amrul ajak g ari sabtu...

masa tukar tiket tu kat kaunter box office arena of star ingtkan xde la ramai orang nak q tau...sekali dah amek tiket amek kau...staff dia suh beratur dia tunjuk kat mana kena mula q..bapakkkkk panjangg.....ramai giler orang..ktorg start kena q dekat bukit yang nak sampai kat outdoor punye pintu masuk, masyallah bile aku nengok ramai nye orang yang tgh q rasa mcm xjadi je nak masuk haha..tapi ngenangkan dah datang jauh2 kan..q la juga...

dalam ramai2 orang yang beratur tu caya tak kalau aku cakap ktorg je orang melayu lain seme CINA. memang aku tak jumpe orang melayu yang gedik2 beratur nak masuk tgk doremon ni hehe...kebetulan ktorg g masa 2 ari sebelum show abes tu yang ramai tu kata staff dia..ktorg beratur SEJAM lebih baru dpt masuk pergh..btol2 menduga kesabaran
memandangkan aku dapat 2 keping tiket free utk 2 orang dewasa, tinggal bli utk damia je la..tiket budak rege RM30, dewasa sorang RM35.serius kata la kan...kalau kena bayar duit sendiri utk tiket amrul & aku, memang aku tak masuk la..hehe..sampai kan masa aku nak singgah solat kt surau arena of star tu aku ada sorang staff arena tu borak ngan amrul dia kata nape abang bli tiket ni bang..membazir je bukan ada apa pon..hehehe..amrul ckp la dapat tiket pree...owh dia kata klw tiket free xpe la..kalau bayar sendiri tak berbaloi..barang2 dia seme mahal...

ok la..xde apa yang best pon..aku rasa best sebab free je hahhaa...dalam arena of star tu dia buat mcm kota doramon..mcm mana kita tgk dalam tv cite doramon tu kan, mcm tu la dalam arena of star tu, ada bilik doreamon, ada kedai dorayaki nanti aku wat entry pasal dorayaki yg bapakk mahal tu.pastu ada la patung2 seme karakter dalam doremon, novita, shizuka, giant, suneo, mak & bapak nobita & mak giant. pastu ada la galeri ada barang2 yang doremon selalu kuarkan dari poket dia tu.

tiket free from Awana..rege nye RM70 utk 2 orang dewasa
 ni tiket saya
setiap tiket dewasa yang kita bli free 1 kad touch & go gambar doremon, dapat 2 kad touch & go tapi dalam tu xde isi la hehe..nak masuk dalam kota doreamon tu memang kena topup kad tu sebab seme transaction pakai kad touch & go sahaja...xde guna cash money
shizuka makwe nobita
damia dalam bilik doreamon & doralin
giant & suneo makan dorayaki
adik doraemon nama doralin
suneo mulut muncung
nobita nerd
shizuka comel
giant si pembuli
mama & papa nobita
 mak giant comel hahah sama x?
 hehehe mia.mia

32 ribu orang memberikan idea bernas:

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

Mia pandai posing ye nana..suuuuke sgt tgok dia.mcm2 gaya dia buat.bijak sungguh! Kagum la.

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said... [Reply to comment]

bestnya doremon world cam pi jepun plak hehehhe.. mia mmg pandai posing siap buat mimik muka tu..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..best tu...suka tgk Damia..pandai pose and nampak matang jer....

lia said... [Reply to comment]

Damia suka gak doraemon yer? elok jer layannn he3

Mummy Princess said... [Reply to comment]

Tomey tgk Mia.........leh jadik model

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

gedik miaaaaaaaaaaaaaa

juelee said... [Reply to comment]

wah kemain suke mia... ktorg g genting gak tapi ari senin

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

yg pastinya besh sbb FOC hehehhe

amiey lee said... [Reply to comment]

suka gambar mia yang last sekali sejibik cara nobita...

eT said... [Reply to comment]

hahaha...chumel jek sume posing...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

pose mia ngan nobita mmg sejibik..terbaik....

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said... [Reply to comment]

comel je gamba damia ngan doremon tu..

syanasaid said... [Reply to comment]

nasib free kan..kalo aku ntah2 dpt free pn xpegi kot
nak beratur tu yg paling hazab nye

atty's said... [Reply to comment]

untung mia dpttgk doraemon world.

kayyana said... [Reply to comment]

hehehe.. eh eh doraemon ade adik eyyh.. bru tau lor..

deela~ said... [Reply to comment]

bestnya pg umah doraemon, dah lar faveret doraemon dari kecik lagi ni... he3, pic ngan maskot tu takde ke?

Nana said... [Reply to comment]

@S.U.R.I.A.T.I
hahahah mia dah biasa amek gambar
so far xyah suruh dia bergaya
seme dia je yang rela buat aksi sendiri heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿
tu la xyah g jepun feling mcm kt jepun juga sejuk2 hahaa
mia mmg mcm tu dia elergik kamera haaaha

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe tu la ramai kata
damia nampak matang dari umur sebenar
dah tu asik kwn ngan si fasya, nana & deah tu dia pon jadi mcm org besar tu

Nana said... [Reply to comment]

@lia
sebenarnya kan damia xsuke tgk doremon
tp yang suka tgk mak dia hahaha
kantoi sudah

Nana said... [Reply to comment]

@Mummy Princess
heheh xlayak kot jadi model
kriteria jadi model kulit mesti bersih
putih
damia kan xbape nak putih xpela mia jadi model blog mama dia je la hehee

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
hahah well as ususal

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
heheh klw g ari sabtu
mia bole main ngan rayyan

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahah super best kan sebab foc

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehehe aku ingt nk join skali tp malu ramai org haha
suh mia je amek gmbr

Nana said... [Reply to comment]

@eT
heheheh seme2 gedik
pantang nengok kamera

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehehe
ramai yang wat aksi mcm nobita
damia tgk dia tiru heheee

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
klw anak kecik lagi
mmg tak sanggup juga wei
sebab mia dah besar
bole jalan sendiri kan
tu xkisah tunggu

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
heheh tu la..
dah abes dah pon ari ahad tu

Nana said... [Reply to comment]

@kayyana
hahahahha ni mesti bukan peminat tegar doremon ni kan
tu la adik dia nama doralin

Nana said... [Reply to comment]

@deela~
sama la..
suka tgk doremon masa kecik2
dah jadi mak org pon suke tgk
klw nk amek gmbr ngan masko kena bayar RM18 ehhee xmo la mahal

MiNaH LeTeR.... said... [Reply to comment]

nanaaa..kite g hari yg same la....uwaaa...klu x..leh jumpe kan...b'atur punyer la panjang..kat dalam b'atur lagi...pas tuh...kene gerak by group..semate2 nak tengok replika2 patung jer..waaaa..x b'baloiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...