MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 9, 2012

dorayaki kuih peberet kami & doremon

kalau kt KL ni pasar keramat je aku jumpe ada jual kuih dorayaki ni..tapi ktorg xpanggil dorayaki tapi ktorg panggil kuih doremon hehe..mmg peberet la sejak kecik2 lagi asal mak g pasar sure kirim suh dia blikan kuih doremon..sampai mia pon skang klw aku g pasar keramat je sure dia suh singgah bli kuih doremon, tapi kuih doremon kt pasar tu xde inti kosong je tapi sedap..

penah g kat tesco semenyih ada satu kiosk tu jual kuih dorayaki mcm2 flavor..paling aku suke opkoz la yang ada inti cokat, blueberry dia pon sedap...aiseh..tiba2 ckp pasal dorayaki ni rasa nak g carik plak hehe...ok berbalik kepada dorayaki kt genting aritu masa masuk doraemon world 2012, sebijik dorayaki harga RM10 hoho bapak mahal gile...xpela nak rasa je kan.dia kata dorayaki ni spesel skit pasal dia nye filling tu aiskrim...

aku amek yang red bean, amrul amek durian,dorayaki ni frozen sebab ais krim inti dia kan..kena tunggu 20 minit baru bole makan sebab dorayaki dia tu keras lg..dah dok kat luar lembut skit, tapi aiskrim dia mmg beku lagi...sedappp....tak cukup seketol..nak bli lg mahal..hahah..xpe la rasa sektol je ckp la..baik aku bli kt pasar..5 biji RM2 pastu klw feeling nak red bean bli la inti kacang merah kasi celet kt kuih doremon tu sama je kaedahnye hehe...

ramai gile orang q
yang tinggal red bean & durian je

 ni la nye dorayaki yg cekik darah tu, sape suh bli haha...
oleh sebab sedap sgt kan lupe nak amek gambar dorayaki tp rupe dia mcm ni la..dalam inti aiskem kacang

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

aku pon sukeee weyh..sedap.

mama tisya said... [Reply to comment]

tk pernh mkn lg dorayaki..takoyaki pernah la...hehehe

syanasaid said... [Reply to comment]

bapak mahal
tp xpe sekali sekala kan

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said... [Reply to comment]

gebu je tgk.. mesti sedap..

Echa said... [Reply to comment]

tak penah makan.. kat jj cam ada jual kan.. kat bakery dia tu... kalau betul.. nak try la nanti.. cam sedap je

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

mcm apam ajer heheh

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
nnt klw g semenyih
ko singgah tesco semenyih
sedap dorayaki dia

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hehe tu takoa tau ke?
sedap dorayaki ni

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
tau xpe
mahai giler
nak rasa kan
pejam mata je bayar heheee

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku!
sedapp
suke klw inti coklat

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
tak banyak tempat ada jual
aku jumpe ada kat kiosk
mmg jual dorayaki je

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
sedap lg dari apam ehheee

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

rasa dia mcm yg kat mcd tu kan? sy nye tekak takleh terima, xsedap

mama rifQy said... [Reply to comment]

hohooooo..mmg tak pernah makan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...