MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 29, 2012

dragon inn floating resort, semporna

ni la dia tempat penginapan kami kat semporna, dragon inn floating hotel.sebelum smapai sini, aku dah bayar siap2 booking untuk satu malam, amek bilik paling murah RM66 per nite hehe...bese la..aku kan suke amek murah2 je..save bajet la katakan..memandangkan kami sampai semporna kan dah malam...jadi rasa cam rugi lak amek mahai2 ..RM66 pon dah selesa dah...

memandangkan si botak pemandu pelancong kami pon sama menginap kat sini, makanya kami berpakat untuk sponser dia satu bilik, tapi masa check in ingat nak amek bilik yang harga RM66 tu dah abes..tinggal RM77, so ktorg tukar la..ktorg amek bilik RM77 botak amek bilik RM66, xde beza mana pon keluasan bilik dia..cuma beza dia dekat ngan jauh je...dari luar nak masuk dalam hotel ni jauh tau..kena lalu atas jambatan sebab hotel ni kan atas air...kalau sape yg ada bajet lebey skit bole amek blik rege RM99 tu memang dekat je ngan reception area.

oleh sebab kami sampai dah malam kan..so xnampak la keindahan kawasan chalet ni..esok bangun pagi aduh damai nye rasa resort atas air...air dia hijau tak mcm kat sepang gold coast mcm air teh tarik haha...tapi nye..sampah merata2 tu je aku tak suke..tercemar!

untuk setiap bilik tak kira lah berapa harga sekali pon..dia sediakan simple breakfast, ada roti bakar & goreng pisang air plak samada nak teh or kopi..lepas tu ada juga dia bagi tiket aquarium, botak kata ikan kat aquarium dia besar2..malangnye kami tak sempat masuk aquarium sebab esok pagi kami rush nak g mabul...kalau sape yang tak menginap sini tiket masuk aquarium dia cas RM2

walaupun air dia jernih kan..tapi xde sape pon yang mandi kat area resort ni hehe..satu nye sebab air dia dalam, walaupon ada la dia buat tangga khas nak turun kalau nak mandi, lagi satu nye air mandian kita memang jatuh terus dalam air laut tu...ada lubang kat dalam bilik air lubang kecik bole nampak air laut warna hijau tu dari dalam toilet risau je..kalau la reput ke kayu tu gedebushh masuk dalam laut hahaha...

ni bilik kami yang harga RM77/nite cantik juga dalam dia seme kayu

satu je slack nye..bole dengar jelas orang sebelah cakap ke borak ke..yang tak tahan tu malam tu nak tido kan..dengar bilik orang sebelah tengah ehem2 hahahaha.....vongok tak kaver2 kot yea pon..kuat kemain puiii
toilet nye..air mandian jatuh kat dalam laut
ni la aku kata ada lubang dalam bilik air dia..air mandi, air kencing seme masuk dalam laut hehehe
 bole tahan luas
ha..ni dah pagi baru nampak view dia yg cantik bole tahan besar juga chalet ni, murah pon murah


breakfast free yang dia bagi air teh tawar hebiaq
roti bakar ngan goreng pisang
pintu masuk dragon inn jauhhhhh nak g reception area dia tau

ni kawasan blok yang harga RM99 dekat kawasan receptionst
klw sape nak bajet lagi bole duduk long house
ni view btol2 dari depan bilik kami cess ada sampah disitu
 bilik kami no G6, palang tu muat je kalau budak nak masuk jadi sape ada anak kecik kena careful la ye...sekali dia masuk gedebush masuk dalam laut
untuk keterangan lebih details ni websit dia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

40 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

akakkakakak...sengal nana siap dengar tu..alahai mesti tak tenang tido kan...tapi view tempat ni sangat la menarik...

Mama Rizq said... [Reply to comment]

part org bilik sebelah tu yg x menahan..hehe..sgt x sesuai utk tmpat berbulan madu..hehe..tapi cntik chalet ni..utk cuti2 best gak kan..

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

hahahah..terbaek la wok..dpt dgr wyg free....hahahaha

mama rifQy said... [Reply to comment]

hahhahhaa..tak malu betoi la dorang kan....haiiyaaaaaa!!!!!

leh tahan besar jugak bilik tuh kan>? kalo na pon mcm nana jugak.pilih yg paling murah..hahahhahaa

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

best nye dia nye chalet.......mahal tak?

Cute Mum said... [Reply to comment]

nana.. aquariumnya macam biasa jer.. kami dah masuk bayar rm2.. bosan jer.. huhuhu..

MRS. K said... [Reply to comment]

bilik ayaq ada bawah tu ada lubang kecik2.. kot ada orang gila mengendap dari bawah nampak tak? huhuuh

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg best dok sini..kita mkn roti kapit pisang..hehehe

SyaNa said... [Reply to comment]

aiyoo siap bleh dgr audio free
hahaaa
wei best la..update laju2 ek

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

kah3! bunyik tu potong stim ka kasik stim? hahahaha
tang sampah ni aku mmg xblh tolerate btollah..xjage kan..xper2,xsabar nk tgk crystal water pulau mabul!!

kayrul-shah said... [Reply to comment]

cantik chalet tue..berbaloi-baloi la..nie kalau nak wat projek time honeymoon tak boleh tidur situ...hehhee

lia said... [Reply to comment]

aku p cni last 6years... mmg best tp mlm aku x tahan panas hu3

atty's said... [Reply to comment]

cantik ngn murah gak bilik dia kan..
bg kty pun kalau bercuti..bilik kena murah tp bersih , dpt tido jadik ler kan ..

amiey lee said... [Reply to comment]

wowww weeeeee nmpak sgtt menarikk

Falsya said... [Reply to comment]

hahha..munyik ape na?..aku xtau la munyik ape?..bunyik ehem ehem tuh ape?..hahahahahahahaa..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

serius cantek
tp hampeh plak di situ, heheh
radio free ;)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

part dgr org ehem2 tu tak besh ish ish ish

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

nmpak lain dari yg lain chalet nih..serba serbi kayu..atas air lagi..tp part dgr org sblh buat ape tu mmg lemah lah..sndiri pon tkt nk ehem2 mcm ni..ekekekeke

CourFeyLia said... [Reply to comment]

murah nye la...
ni yg tringin nak holiday kat sn bile akak cite...

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Sebelum tido mmg xtenang
Sebab bunyik org ehem hahahaha
Tp tido lena la sebab letih

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Rizq
Hahhah org tu teruja kot ehem atas air kekeke
Kaver la kot ye pon hahahaha

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
Geli wei terang lagi nyata bunyi je haahaha

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Bilik dia mmg besar
Rasa mcm xcaya ngan harga dia yg murah tu

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
Murah tu ada tulis heheh mesti xbaca

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
Owh yeke klw mc t xrugi la sebab xmasuk ek heheh
Xsempat nak masuk rush g pulau

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
Hahaha dijamin xde org hendap sebab bwh t air laut xde org mandi dalam woo

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Heheh best kan rasa nk repeat

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
Hahaha saba ye aku update kasi details punye

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Hahaha bunyi mmg potong steam weh xde rasa stam langsung hahaha
Saba eh esk kuar gmbr crystal water

Nana said... [Reply to comment]

@kayrul-shah
Hahaha vole je tp pandai2 la hahahaha suara kasi kaverr

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Panas ke ada ekon ok la

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
Hehehe sama la kak suke amek bilik murah je
Janji selesa ok dah

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Mmg menarik.,,akumrasa terpanggil2 nak g lg

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Shadap u..hahahha pdngantin baru lagi la alert dengan bunyian tu hahahah

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
Hahaha tu ler
Kantoi la

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Hahaha seb baik xlama tp tlinge hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Ahahaha..cuti la dr ehem2 xsesuai wahahaha

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

cantik view kt sana...
tp hampeh jerk ader gangguan...
tp ok ar blh dgr wayang free tu... muahhaaaa....

ieda said... [Reply to comment]

cantiknyeeeeeeee dikk
tmpt nie
seyess nampak ketenangan dia ..
sure malam2 sejuk kan .. ;)

juelee said... [Reply to comment]

tak sempat nak amek gamba byk2 kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...