MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 9, 2012

genting highlands....xkan pernah jemu

serius kata la..genting highlands ni pegi la bape puluh kali pon...memang aku tak pernah jemu..kalau bole la...kalau ada duit memang tiap2 minggu nak naik genting ni..tu kalau aku kata...hehehe...oleh sebab duit pon xbape banyak tunggu time2 ada duit je la naik genting..bukan apa..makan dia mahal tu satu aku benci tu..makan mcd kt kl RM30 kat sini jadi RM60 itu la genting highlands kan...

kalau 2minggu lepas ktorg naik genting mia je yang main dalam indoor theme park tu kan, kali ni ngan mak bapak dia main sama..hehe...kalau tiket indoor utk dewasa harga dia RM30, mia RM28 klw utk dewasa tu banyak la juga mainan bole main..tp kalau budak besar mia ada 4 je mainan yg bole main...klw aritu aku ada update mainan utk child, arini aku nak update pasal mainan orang tua2 mcm aku ni..dengan bayaran RM30 apa yang korang bole main?

Family Rides:
1. reindeer cruiser (rusa yang pusing satu pavillion)
2. monorail
3. venice gondola (dah xde...dia dah buat tempat judi)
4. Rio Float (kapal yang jalan atas rail)
5. Mini Train

Thrill Rides:
1. Euro express ( roller coster yang xberapa bahaya)
2. adult bumper car
3. 4D motion master

ni masa baru sampai kabuss tebal, parking susah gile nak cari

tempat peberet kami
euro express ni terpaksa naik gilir2 sebab damia xleh naik, tak cukup ketinggian
nanges dia...majuk sebab xleh naik
rio float
time naik monorail ni kena q sejam adeh...ni la bahana klw datang genting time weken mmg la kena q lama, sebab dah bayar tiket harus la kita naik seme rides jadi harus la mempunyai sedikit kesabaran
ride de paris bape kali damia ulang ntah
reindeer cruiser, damia dok depan cam seriau sikit naik rusa ni dia nye track tu sebaris je halus je track dia
mini train
dah abes main2 seme amek angin kt luar kejap kabus teballl gile
sweter aku xbape tebal xmampu menahan kesejukan yg melampau..sebab apa aku kata melampau?masa kul 7 amrul mengagau carik sweter..amrul yang kaki tahan sejuk tu pon xtahan dengan cuaca sejuk genting masa aritu.klw belah siang memang tak berapa sejuk tapi kalau malam..tipu la sape kata tak sejuk, rata2 seme orang pakai sweter grrr
masa nak keluar dari indoor theme park pegi kat parking hari hujan..masyallah sejuk gile2 punya..sampai kan masa tekan alarm kete nak buka kete kan..alarm tu bunyi dia lain mcm dah sebab sejuk haha..bunyi mcm dah nyawa2 ikan je alarm tu sian kete kesejukan..ktorg turun dari genting pukul 11.30 malam dengan jalan hujan, kabus tebal seriau aku..slow gilerr amrul bawa kete
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

Cute Mum said... [Reply to comment]

betul.. memang tak pernah jemu g genting bagi orang yang suka entertaiment..

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

moh kite pulak ke sane...hehehe

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

yela...mmg xjemu. tp games mcm sikit je dgn bayaran yg kita bayar kan? hmmm...mahai.

Alycia said... [Reply to comment]

kt jer dulu pg time krismas xleh main otdoor.. kabus tebal giler..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnye..tgk gambar kengkawan gie genting..me ..dah lama tak ke sana..

lia said... [Reply to comment]

aku suka genting biler hujan.... sejukkk he3

sue zainun said... [Reply to comment]

betul..sue pun xpernah jemu naik genting..kadang2 tu cuma untuk pusing2 & amik angin sejuk dia jer..hihi

atty's said... [Reply to comment]

tgk gambar entry nana ni semua , terasa nak ke genting

KhaiZa said... [Reply to comment]

hepi tengok si kecik tu...
--
Jom lihat Koleksi Tudung Cantik dan Terkini disini
--
Ketahui tentang VCO Catalyst disini

Cik Bambam said... [Reply to comment]

dah lama x overnite kat genting.. selalu blk ari jek..

amiey lee said... [Reply to comment]

hahaha budak2 memamng sonok kan naik bebenda gini..aku g time square pun sarah naik ulang..g genting pun ulang2 gak...

adarnadzmie said... [Reply to comment]

sonoknya dpt berjimba2 gi GH...hehe

syanasaid said... [Reply to comment]

aku pn suke gi genting
1 sbb dekat ngan gombak
tp kalo ade duit la best pegi..ye la mcm ko kata, makan mahal

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

nak tau...
kite baru 2x je penah naik genting ni
sepanjang 30thn ni, huhu!
papazakwan plak baru sekali dlm 30thn
tp baru sekali tu die rase sesaknye genting ni, trus die reject genting kalu nak pi cuti2 huhu!

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg best la kalo dpt main2 kn tp tu la makanan mhl kn ..bahaya bila kabus tebal time drive tu kn

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
kan?
kami ni mmg suka entertaiment
mmg ni tmpt paling happening
nak2 klw utk bg anak happy
ni la tempatnye
dia nye eksited
xnak balik heheee

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
bole2
tp jangan public oliday ramaii

Nana said... [Reply to comment]

@S.U.R.I.A.T.I
heheh tau xpe
games sikit je
tp bole la nak ulang main sampai lebam heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Alycia
ktorg dah lama tak amek outdoor last amek outdoor masa damia stahun lebey
lepas2 tu g sini seme amik indoor je
sebab susah nak gilir2 main kan

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
sebab dekat je ni ktorg terjah
klw jauh mmg tak la hehee
pastu genting ni selalu jadi tempat emegency
kalau kata xtau nk g mana

Nana said... [Reply to comment]

@lia
nak2 klw check in hotel
memang best woo hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@sue zainun
hahah tau xpe
mcm 2mgu lepas la
saje nak amek angin sejuk dia sebab kl terlalu panas

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
hehehe
dekat je kak..
weken ni bole g

Nana said... [Reply to comment]

@KhaiZa
damia mmg suke la klw g genting ni
seme menan dia nak naik

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
sama la kita
dah 3 thn xovernite
mmg selalu naik blk ari

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
times square juga aku blom masuk wei
hehehe
tgk org main je
bile ntah nak try main2

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
sekali sekala bole la..
mahal kos nye atas ni
makan seme 2x ganda

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
heheh
klw dr gombak tu
klw cuaca elok clear nampak genting tu kan
kentot pon dengar heee

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hehehe klw nk g genting nak main outdoor jangan g time PH sebab memang seksa nak q
ktorg g ari keje pon beratur panjang tau
penuh ngan orang arab

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
aiseh mmg cuak gile nak turun aritu
xnampak apa2
kabus aje
seb baik xde pape

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

haritu pon p, tp tk masuk outdoor. kabus kuat sgt....


indoor pon main satu mainnan je...duit tkde.tp seronok la, dpt p tpt sejuk..>_<

eB ezrin said... [Reply to comment]

eh sejok balik dh ker?
rituh CNY eB gi x sejok . sedih la. pdhl 2 minggu seblom tuh kabusnyer... syiokkkkkk :)

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said... [Reply to comment]

lame tak jejak kaki kat genting..

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
heheheh
mmg klw ptg2 kabus masuk sampai indoor kan

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
eh masa CNY aritu kita pegi juga..
balik dah malam sejukk tau
tp siang tu xsejuk mana

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku!
hehehe klw jejak sini
besedia nk abeskan duit
ehhhe
klw duit sikit2 xsuke pegi
sebab makan mcd pon rasa mcm makan restoran mahal

nanakimie said... [Reply to comment]

msa kecik2 dlu jela sekali je nana p,umo mcm mia lg kot..dah besar neh teringin nk p sana...huhu...

mama rifQy said... [Reply to comment]

nana !! Caya x,,kite mmg tak pernah ke sana.even dr zaman bujang!! mmg xpernah sampai genting!!!

kayrul-shah said... [Reply to comment]

g geting memang tak pernah jemukan..rasa macam nak buat rumah je kat situ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...