MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 29, 2012

hari terakhir di IPMSB




Hari ni 29.2.2012.....hari yang aku akan kenang dalam sejarah..hari terakhir berkhidmat dengan ipmsb..dekat 4 tahun aku keje sini..dari opis lama pindah ke opis baru..dari procurement department berpindah ke admin n finance department....dari pakai ket iswara sampai pakai kete proton...dari damia umur 6 bulan sampai damia nak masuk 4 tahun....mcm2 kenangan selama hampir 4 tahun aku berkhidmat kat sini..

Penah benti kejap 2minggu pastu masuk keje sini balik, haih..seme tu kenangan....sayu rasa hati nak melalui hari2 terakhir sebagai kakitangan ipmsb...seme staff dah mcm family...gurau senda, gelak tawa, seme kenangan dengan diorang akan selalu dalam hati aku....

Kena herdik, kena marah ngan boss sampai pernah menangis sebab bos tengking depan orang ramai...tu seme dah jadi alah bisa tegal biasa...xpernah lagi aku keje dengan bos yang garang mcm bos aku skang ni...aku xpernah pon cite kan...mcm mana aku kat office...bagi aku hal keje memang aku xkan cite kan kat blog....suka duka kat tempat keje biar aku je yang tau sendiri...

Pengalaman kena herdik kena tengking kena marah tu la yang akan buat kita belajar kesilapan kita...mana2 tempat keje pon sama kan...xde keje yang senang..seme keje ada susahnye, seme keje ada stressnya...tinggal kita sendiri yang kena bijak nak handle masalah keje kita...

Mcm2 pengalaman yg aku dapat kat sini...dari tak tau apa2 pasal acc, aku dah ada knowledge tak banyak sikit pasal acc, pengalaman keje aku kat sini la yang jadi berharga dalam resume aku....

Balik keje tadi sayu je rasa nak berpisah dengan kawan2...sebak..aku cuba juga tahan air mata dari berlinang..xpela..lepas ni bole keep in touch dengam diorang..kalau dulu aku blok seme officemate, mgu lepas aku dah add seme dalam fb...so lepas ni adalah tempat nk bertanya kabar.....

Esk semua staff yang mana ikut pindah akan mula keje kat tempat baru...ada yang ke bangi ada yang ke bukit raja...aku?akan jadi penganggur terhormat selama 2 hari...saje nak rest kat rumah sebelum mula keje kat tempat baru...

Oh yea..bercerita pasal keje di tempat baru...alhamdulillah?aku dah dapat keje...semalam interview tros dapat, arini plak dpt call aku diterima keje kat sat tmpt ni..tp aku terpaksa tolak yang keje dekat ngan rumah ni..sebab apa?kemudian aku cite ek...

Terima kasih kawan2 yg banyak kasi sokongan dan semangat..mungkin ni semua berkat doa kawan2 juga...aku dah dapat keje Alhamdulillah....

Published with Blogger-droid v2.0.4

8 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

alhamdulillah dh dpt kj even sedih tgalkn company yg dh lama kj tu..nanti citer ek psl kj baru....

Falsya said... [Reply to comment]

mmg la sedih..4thn kut..hurmm..xpe la na..ade hikmahnye..anyway,congrates my gurlfriend with ur new job..next week aku belanja makan Kenny Rogers..hahahaha..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

nak tggal tmpat keje lama mmgla sedih...
nak2 lg keje best dan kwn2 opis pon best kan????
apepon, thniah nana sbb dah dpt keje baru....
smoga nana sukses kt tmpt baru k...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

congrats nana dpt keje baru :)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

Syukur alhamdulillah..u've been here with us atleast!

watyz said... [Reply to comment]

sedih plak aku baca. nway alhamdulillah dh dpt keje baru.. :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

alahai sedihnya nak tglkan tmpt keje lama .. aku doakan ko kt tmpt keje baru .. all the best ;-)

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

alhamdulillah...
rezki nana...
cepat jek dpt keje baru..
sbb mia doakan kot aritu.hhehe doa makan =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...