MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 21, 2012

jujur aku dayus antara drama paling BEST




sape ada tengok drama jujur aku dayus minggu lepas??? ekceli aku secara tak sengaja tengok cite ni..mula2 tu tgk mcm bosan tapi aku layan kan juga..lepas tu tengok cite ni nampak lain dari lain aku layan dari mula sampai la habis..nak2 masa mula2 edree (beto khusairy) nak ajak lis( nora danish) kawen tu..gile gentleman...agak2 ada ke lelaki kt luar sana brani mcm tu berdepan dengan bakal bapak mertua?sejuk hati pak2 mertua kan dapat menantu mcm edree ni...

ok la aku cite skit sinopsis memandangkan sinopsis atas tu ringkas sgt...edree kenal ngan lisa pastu diorang nak kawen, lisa anak orang kaya, anak datuk hidup cara barat, mabuk, sosial seme lengkap...satu ari bila diorang kenal lisa jadi berubah...sebab edree tu yang ubah lisa jadi pompuan yg baik..oleh sebab kesungguhan edree nak kawen ngan lisa bapak lisa akhirnya setuju

tak lama lepas diorang kawen, lisa mmg berubah 100% pakai tudung jadi pompuan baik2 la..jaga solat, jaga rumahtangga, pendek kata memang perfect semacam mana yang arwah mak lisa nak dia jadi mcm tu.satu hari edree kemalangan..lepas dari kemalangan dia berubah jadi dingin ngan lisa..lisa bersabar dengan perubahan suami dia sampai la satu tahap dia tak tahan sebab nama je laki bini tapi edree langsung tak sentuh dia sejak dari dia baik dari koma..

ok tu je la aku cite ek sape yg lom tgk korang tgk sendiri nanti tak saspen hahah...dah lama aku tunggu drama berkualiti mcm ni...serius kata drama ni best, walaupon mulanya slow kan...skrip dia best aku suka, ala2 ombak rindu ayat dia sgt terkesan.lepas tu cerita ni buatkan kita berfikir dan berfikir apa sebenarnya yang jadi dengan edree ni??apa sebenarnya??tak sabar2 nak tunggu ending dia...

lepas tu...sape tgk cite sumpah korang akan mengalir air mata...serius aku sgt terkesan dengan lakonan beto...walaupon sebelum ni aku xbape minat dengan dia..tapi lepas tgk cite ni, apa aku bole kata dia mmg sorang plakon yg hebat...nampak dari muka dia, watak edree tu btol2 dalam jiwa dia...betapa dia sayangkan lis...tumpah air mata lelaki kerana seorang wanita...banjir air mata kejap aku kat umah seb baik amrul xdek hahah...

banyak msg yang kita bole dapat dari drama ni...sape yang terlepas bole la catch up kat SINI



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

sue zainun said... [Reply to comment]

yes, setuju2..drama paling best..sblm ni xpernah kenal Beto tp bila tonton drama nih dia mmg seorg pelakon yg hebat..banjir jgk umah...(ms tengok nih hubby keje so leh ar layan air mata..:p)kalo x segan gak..kikiki

Falsya said... [Reply to comment]

aku semenjak kawen nie mmg xde sgt tgk tv..sedihhhh..serious aku minta gile beto..

Falsya said... [Reply to comment]

halamak..nape nak mintak beto plak..marah bini die kang..minat laaaaaaaa..

atty's said... [Reply to comment]

nanti kty nak ulang tgk lagi..sbb kty tgk 1 jam terakhir jer

Masya said... [Reply to comment]

memang BESTT TERBAIKKK saya siap menangis² tgk haru betullah... banyak msg kan daripada cerita ni... semalam pun sy ade buat entry psl cerita ni...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

tak minat beto :p memang dia berlakon ok, cuma tak minat dia tu ajer hahaha
ND sgt mantop lakonannya and cute!

Zana Nordin said... [Reply to comment]

yup nana
memang terbaeeekkk drama nie...lebih baik kalau nak dibandingkan dgn ombak rindu keh keh ekeh....

lakonan beto and nora sangat ler terkesan..nampak natural jerrr....suka ler beto berlakon....
walaupun tak berapa hensem...tp mutu lakonan dia best.....
hik hik hik

baru jer layan drama nie kat Cerita Master...he he he he....sempat gark ler menitis air mata tp pastu kesat laju2 takut officemate perasan...he he he

zal88 said... [Reply to comment]

yup..kte pun tengok jugak..mula-mula macam tak best je..tapi mesti nak tau ape yang berlaku lepas tu..terus layan sampai abis..=)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

selalu dah dengar org kata lakonan beto memang berkesan dan mantap...tapi ayu buat tak tahu jer..sebab nama pun BETO kan...dan kueng hensem...pastu mula terpikat lakonan beto yang cool giler dalam citer "pusaka" kat astro prima ngan farid kamil..mas tu dalam hati terdetik...memang beto ni cool lah...dan citer JUJUR AKU DAYUS tu memang membuatkan ayu tak gerak2 dari kerusi selama 2 jam..sebab tak sabar nak tahu kenapa kenapa kenapa suami dia buat cam tu...memang terbaik citer ni...5/5 bintang...ND pun makin cun ngan tudungnya tu...banyak moral of the story citer ni..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

citer ni mmg best kan...sue pon tengok gak ni...

juelee said... [Reply to comment]

suke jugak.. best, menitik air mata jantan nengok cete ni huawhuawahuwaaa..

*Ms.Serry Shah said... [Reply to comment]

yup, cite ni memang best...
jalan cerita pun agak menarik mmbuatkan me geram je kat beto mula2 sbb sikap dia yg tibe2 menjauhkan diri dari ND... huhu

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

citer tu mmg best. akak pun suka tgk kalo beto berlakon. cukup bersahaja

fieda said... [Reply to comment]

mmg ni ler cite yg lain dari yg lain..

Fiza Nordin said... [Reply to comment]

Terlepas tengok cite ni sbb ade org dtg umah malam mimggu aritu.takkan ade tetamu kite nak melangut tgk tv plak kan huhuu link yg nana kasi utk tgk balik tu xbley bukak pun.... Nak sgt tgk sbb banyak bace sane sini sinun kate best cite tu...a'way kite mmg minat dgn lakonan beto...

ummi_khalish said... [Reply to comment]

nana..drama ni mmg sgt menyentuh jiwa..huhuhu....tengoklah juga cite selagi masih ada..lakonan beto juga..pun best...

Cik Bambam said... [Reply to comment]

tp starting smpi pertengah citer mcm slow sikit..hehehe.. ending dia mmg mantop! x terpikir ponn mcm tuh kan! eheheheh

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

sy tak tgk aritu, nnti nk download la cite ni..... so sweet ada nora danish

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

ako start minat beto ni bile die belakon citer Kashaf Amani....lps tgk citer Jujurnya Aku Dayus...sebak giler weh...tgk la ngan laki...yg lawaknya...masing² dok salahkan satu sama lain..cth ako salah kn laki..last² laki ako lak ckp...hah pepuan yg salah....alih² sape² pon x salah....tp Ed lebih cintakan Allah drpd cintakan Lis tp ed xleh lepaskan Lis sbb die kasih dan sayang kn Lis....adoaiiii tesentuh ako....mmg x leh ckp ape lah......blk opis trus suh opismate d/load drama ni...tgk lagi....best woo...byk pengajaran kn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...