MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 24, 2012

kaw kaw burger bakar @seksyen 2 wangsa maju

adoi..pengaruh tv btol la...pagi semalam masa siap2 nak g keje nengok MHI, pagi2 bese kan ada segmen makan, dia tunjuk la tempat makan best2..sekali dia cakap kedai ni kat wangsa maju,kaw kaw burger bakar, alamak dekat je ni ngan area aku..nengok dalam tv tak menahan ko....dah la aku ni tengah hari wanita..korang paham2 je la...aku ni kalau hari wanita..dia nye ngidam kalah orang mengandung hahaha.....

pagi tu amrul anta g keje, awal2 aku dah pesan, malam ni kita g carik beger bakar yang kuar tv tu eh..cam sedap je nengok...amrul ok je...semalam pas magrib kuar tros g carik bege ni, sampai2 dalam kul 8 gitu orang dah mula beratur, tapi tak panjang sangat...tak lama tu orang makin ramai & makin ramai.

siap amek no giliran ko...kitaorang dapat no 59, amrul siap buat2 lawak no 59 amek ubat kat depan..hahahah...dah macam klinik siap2 amek no...beratur tu nanti kat depan ada sorang mamat akan amek oder pastu dia kasi no giliran..memandangkan meja nye sikit je kami bli tapau je

masa sampai kat mama oder depan tu tiba2 mamat tu cakap eh mcm kenal je! dia ckp ngan amrul..rupanya kawan skolah amrul da..budak yg amek oder tu..aku siap wat lawak hah! kalau kenal bole dapat cepat la kan?hahahaha...gelak budak tu..dia kata sorry la..orang ramai..kena tunggu giliran juga.

masa tengah tunggu bege kami, datang la 4 orang staff tv3 beratur nak bli bege, salah sorang tu pengacara pompuan MHI yg kendalikan segmen makan2 tu sape ntah nama dia norehan pastu lagi sorang nampak teh syuhada, alamak kecik je norehan tu kat luar tgk dalam tv besar

aku rasa ada dalam sejam kami tunggu bege kami & akhirnya dapat pon makan bege yang saiznye 3x ganda besar dari beger biasa..kat situ dia siap2 tulis "burger ini memerlukan 3x masa lebih lama untuk di masak, harap bersabar"

hee..memang aku sabar la..serius aku cakap tak sia2 tunggu SEJAM sebabnye burger ni masyallah..sumpah sedap dengan besar dia, dengan juicy dia PUAS makan!aku nengok amrul pon suke mcm ada potensi untuk di repeat masa akan datang hehe....

harga nye ada kat sini kalau ikut kat situ harga beger biasa RM7.50 kalau set meal RM10 kan?
tapi semalam aku bli 4 bege biasa total RM16, maknanya satu RM4 ke? biar btol ke dia salah kira?ntah la malas nak tanya2 sebab ramai orang kan
kalau korang amek yang set dia ada bege, hotdog 2 ngan air
 
ni dia bakar bukan atas arang tau dia guna "lava rock"
kalau sape tak suke makan daging ada juga beger ayam, dia nye ayam mcm zinger beger kfc tu ayam seketol xde tulang lenkali bole try yang tu plak lah


 ni la budak yg amek oder tu, rupanya kwn amrul hehee
waktu operasi dia tulis situ 7.45 malam sampai kul 2 pagi

 nampak siap amek no..kami no 59, masa tu no giliran nye 38 ha..21 orang kena tunggu giliran nye baru kami nye no

alamat : Jalan 4/27a, Wangsa Maju Section 2, 53300 Kuala Lumpur, Malaysia
landmark dia jalan menghala ke hospital angkatan tentera tuanku mizan, belah kanan kira kena uturn kedai ni tepi jalan je btol2 depan cyber cafe paling femes kt wangsa maju TBURN, tempat amrul suka main counter strike dolu2 hehehe

 ni gambo dari tab aje tak menarik kan?

 ha..ni gambo aku google
 amacam??menarik kan?hahahhaa
tp sebenarnya idak la besar gile..kalau daging satu je saiz dia lebey kurang big mac la..luas kena ngaga mulut nak makan
ni contoh set dia ada hotdog, air & bege tapi ni seme bge stok 2,3 tingkat daging dia ni


Published with Blogger-droid v2.0.4

36 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

gemuk dagingnye..ala2 mcm fridays or chilis or tony romas...tp lamo btul nk tgu ek...

ada aritu bc kt blog member burger bobby simpang 3 AU5 katanye lebih dr sejam gk utk mkn burgernye..tksure sama ke yg mcm nana mkn ni

ibuhebat said... [Reply to comment]

dia bagi diskaun kaw kaw sebab kata kawan lama.. hehe..

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

hikhik..gile la na..beso..mau rabak mulut..ekekek

lia said... [Reply to comment]

nana... ko kijammmmm waaaaaaa.....

harus aku p cari weekend ni ha3... ibu ngandung ngidammmm

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

pergh, giler ar!
naseb baek jauh, huhu!

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..memang menariks..time dah duduk jauh nie plak baru tau..takpe..mana tau kalu ada lepak kl nanti..leh terjah nie..nampak pun..memang cedap..

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

burger dia yg gambar bawh sekali tu ke??? ni makan daging aje pun sedap ni.. tapi wangsamaju.. jauh laaaaa

~ana~ said... [Reply to comment]

adoi..terliur sudahhhhhh....

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

meleleh air liur akak tgk..fuhhhhhh......kena singgah nieH

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mak aiii ni boleh koyak mulut makna ni...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

aduhhh menggigil perut tgok daging bege gemuk gile!

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

wua!!!! mau jugak!!!!!! (body: shaking) xleh tahan nafsu tgok itu burger!!!

watyz said... [Reply to comment]

wa.. kalo g kl ble try ni. abg iman mesti suka!

Falsya said... [Reply to comment]

wahhhh..harus ajak wan cube nieh..tergugat iman aku..haha..

KSWSK said... [Reply to comment]

tebaiiinya daging burger dia

- dieyana - said... [Reply to comment]

adeh, nampak sedap burger dia..kena g cari jugok nih! ;-)

Cho Zila said... [Reply to comment]

tengok gak kat MHI dalam perhitungan gak nak pegi kalau gi gombak... mesti sedap sebab ramai yang tunggu...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

nana tahu ..tengok je kat hmi semalam...terus cakap nak makan nie..pastu balik kursus terus cakap ngan hubby....pastu buka FB tengok gambar kat FB nana..ambil kau ..terus menjadi2 nak makan..ari ni nana buat n3 pulak...alamak makin tergoda...
nasib baik hubby nak layan...siap janji nanti kita pi hari sabtu nie...aduh tak sabar rasanya....

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

perghhhh..cam best la plak burger...rasa nak burger la... :(

tp yg ni besar sgt, sy mkn burger kukus kat kelana jaya , sedap, sbb dia guna sos mcm burger prosperity mcd tu...pedas sedap !!!

Cik Bambam said... [Reply to comment]

humangaaaihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~!!!

sodappp ehhh!!

NuruL SyuhadaH said... [Reply to comment]

cm best jek.. name je dok area wmaju tp xtaw psl beger bakar ni :D

kayrul-shah said... [Reply to comment]

tergugat baca entri nana nie..terus semalam g cari..dapat gak lepas kempunan..kalau tak asyik terbayang-bayang jer

echa takashimaya said... [Reply to comment]

seeeedaaaapppppp! terbaik lah! echa no 23 pon da rase lame sgt tunggu.haha.punye la ramai orang beratur :)

AlyzaFisol said... [Reply to comment]

wahhhh...menariknya...boleh dicuba ni...terliur suda tgk gambarnye...

Muhammad kyriel said... [Reply to comment]

Nasib baik rumah dekat tapi kena tggu 1 jam jugak na tggu bukak..Anyway berbaloi-2.

ROG1 said... [Reply to comment]

kaw-kaw burger kat bandar baru sentul sama tokey ke ..tapi yg kat bbs ni lagi sedap org ramai tapi x perlu tungu lama staf kat sini keja laju....

Nana said... [Reply to comment]

@Muhammad kyriel
skang daj jadi 3 jam hahha

Nana said... [Reply to comment]

@AlyzaFisol
sila cuba dan sila sedia untuk beratur panjang dan sila bersabar hehe

Nana said... [Reply to comment]

@echa takashimaya
kira tak rugi la q panjang kan mmg sedap

Nana said... [Reply to comment]

@kayrul-shah
hahahha..mest tunggu lama kan

Nana said... [Reply to comment]

@NuruL SyuhadaH
heheh sama la kita..
tau sebab dah msk tv

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam

sgt sedapp

Nana said... [Reply to comment]

@ibuhebat
hahah tak kot ntah salah kira mangkali

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
tunggu reda nnt kita try

Nana said... [Reply to comment]

@lia
ila...sila nnt kempunan hehe

sHaRiNa eLyaNa said... [Reply to comment]

alamak..gmbr xdpt nak display la..tp dgr ja burger comfirm sdppp..nnt nak try..kat wangsa maju kan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...