MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 17, 2012

kejadian di majlis tahlil

malam rabu malam tahlil terakhir..kami anak beranak semua pegi masjid kat kampung, oleh sebab aku nak cepat..tak sempat nak amek air semayang kat umah. orang lain seme dah siap2 amek air semayang kt umah..sampai je masjid aku pon masuk la tempat wuduk utk orang pompuan kecik je tmpt wuduknye sekali situ ada toilet.dengan pintu bahagian bawah pecah, muat la klw budak besar damia nak masuk...

aku kebetulan nak membuang hajat..makanya tutup la pintu tu kasi rapat..sekali tutup...aku baru sedar pintu dalam tu xde tombol! alamak....sudah..azan magrib dah abes...aku call amrul, tak angkat, call alang adik amrul, call adik pompuan amrul, call mak..seme tak angkat agaknye diorang seme dah solat magrib dalam masjid tu tak angkat phone kot...

aduh..cuak gile..dah la tempat wuduk jauh dari temapt solat..belakang dia kubur plak tu sunyi..dah mcm2 aku fikir dah....heheh...tiba2 otak jadi blank...xtau nak buat apa call orang seme tak angkat...siap whatsapp deah ckp aku terkurung dalam toilet masjid hahah..mcm la deah bole dtg buka kan pintu toilet tu...

dah berkali2 call seme tak angkat..aku tarik nafas...pastu buka telefon kot2 ada no telefon lain yg bole dihubungi..cari2 last2 terjumpa no telefon biras, wife kepada alang, dia tak ikut g masjid sebab jaga umah ngan sorang sedara kak wan nama dia...aku gtau fara suruh kak wan datang masjid..kak long terkurung dalam toilet...hahahah...jangan kata fara, aku sendiri pon nak gelak time tu..punya la jauh minta pertolongan terpaksa call fara kt umah suh sedara merempit naik motor g masjid kejap tlg bukakan pintu...

tak lama tu dengar bunyi motor...ahh...selamat aku,buka2 je pintu kak wan dah tergelak mcm nk putus nyawa...aku ni gelak sampai nanges2...hahahah..cepat2 masuk masjid diorang seme dah rakaat ke-2, selesai solat magrib tiba2 mak mertua aku tanya tadi pegi mana?lama tunggu....

aku cite la..terkunci dalam toilet...mak mertua, adik ipar ngan sorang sedara seme gelak mcm nak pengsan hahaha...dengan aku2 ikut gelak sambil berair air mata..tu la pertama kali aku tengok mak mertua aku gelak sungguh2 hati....mak kata kalau dah abes solat aku tak ada juga dia nak g cari area masjid tu..takut jatuh ke apa katanya hehehe....

mak mertua tanya tak ada ke orang baru sampai masjid kt luar2 tu?aku cakap ada la sorang pakcik tu baru sampai masjid aku lambai2 dari bawah pintu..sebab pintu kt bawah tu terlopong kan..aku jerit..pakcik!! pakcik!! tapi pakcik tu tak dengar hehehe....tambah seme gelak macam nak pengsan...

abes solat..aku tanya amrul nape tak angkat phone?dia kata telefon tinggal dalam kete...bile cite aku terkurung dalam toilet..dah jadi bahan aku sampai kat umah...balik umah sambung gelak lagi sebab sedara yg tlg buka kan pintu tu ada lg kat umah hehehe.....

ni pengalaman ke-2 terkurung dalam toilet..pertama kali dulu damia punye keje..masa kt umah dia g kunci mama dia dari luar..pastu tak reti nak buka selak tu...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Seb baik bawak enset dalam jamban tu, kalau kata tak bawak mau mati kutu tak tau nak buat hape.. ;)

~aYu~ said... [Reply to comment]

hehe.. sy pun penah terkunci dalam toilet masjid. nasibla ada ranting² kayu leh bukak selak pintu..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

mak ai.. nasib ada idea.. kalau sy mungkin dh tatau nak buat apa.. dan nasib bw hp dalam toilet.. kalau x.. lagi haru biru..

shidasyakirin said... [Reply to comment]

aduh lawak tul..nasib baik tak kena tido dalam toilet..hehehe

atty's said... [Reply to comment]

hahhaha..gelak kty weh nana..
kalau masuk 3x terkunci lagi dlm toilet.
nana harus ler pergi mandi bawah jambatan hihihiihi

mama tisya said... [Reply to comment]

sbr je la..dh la magrib ek..sure seram...hehehehe

nur anis said... [Reply to comment]

huhu..nasib baik bawak handphone..kalau tak naya je..

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

adoi la..aku ni mase ko whatsapp kata "alamak..aku terkurung dlm toilet masjid"

aku gelak da..aku cite kt nana keding..die pon bantai gelak..hahahah

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

sempat buang hajat ke dak?
hahahaha!!!
selamba pakcik tu takmo tolong..
takutkot...hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

alahai...cian nana kena kurung lagi dalam jamban..kikiki...sue baca pon gelak besar jaaa

Amrina Ramli said... [Reply to comment]

hahahhaa...penglaman..
ktorang gelak coz rase cam klaka pulak..dari mood sedih trus glak nak pecah perot :'D

Cute Mum said... [Reply to comment]

sorry nana..
uyun dok tergelak pulak..
kesiannya terkunci dalam toilet..

amiey lee said... [Reply to comment]

heeee memang lawakk la ko ni..tp klau aku memang nanges bila piir ada kubur belakang tu...huhuhu

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

adehla.... sib baik ader bwk henpon...
klu tak... haru jer.... hehehe

sue zainun said... [Reply to comment]

hehehe sib baik leh kuar..dan nasib baik bawak henpon..

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

hihii kelakar.. sengih sorg2 sy bc entry nih..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...