MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 29, 2012

kl - tawau perjalanan bermula..

maka nye bermula lah perjalanan kami ke pulau mabul...flight ari sabtu kul 3.15 petang, seb baik flight tak delay..dari umah ktorg g semenyih park kete sana suh alang, adik amrul tolong anta kan g epot, kami tak pegi bertiga, tapi kami pegi ber 6 sama2 adik amrul, angah, jue & rayyan.

so far ni la perjalanan paling lama kat atas flight..2 jam 40 minit adoi la..jenuh rasa bile nak sampai ni??pusing kiri pusing kanan...main game seme tak juga sampai2 ehehe..camane la org naik flight sampai belas2 jam tu ek?bosan lelama atas awan...

percutian kami ni sangat2 senang..sebab nye sesampai nye kami kat epot tawau, botak (kwn amrul) datang jemput ktorg...botak ni pengapit amrul masa ktorg kawen..lama gile tak jumpe si botak..dia dah menetap kt lahad datu sebab dah kawen ngan orang tawau.jadi soal transport xjadi masalah..sepanjang 3 hari dia lah jadi pemandu pelancong tak bertauliah kami..hehe...seb baik ada si botak..kalau nak tau kan harga kete sewa kat tawau mahal tau!

sampai je epot dalam kul 7, ari dah gelap bese lah, sabah ni kan dia cepat gelap, kul 6 dah gelap dah...dari tawau ke semporna amek masa dalam sejam 30 minit, jalan dia mak aii gelap xde lampu jalan...kalau kata kena drive sendiri ni agak mencabar juga la..dengan gelapnye, kete pon xde lalu2 sangat..pastu cam bese lah signboard dia kan terhad..so pandai2 kau la nak idop...

kalau korang naik cab dari epot tawau ke semporna cas nye RM100, kalau tak salah aku...ni cas yang hotel kenakan...dia kira RM100/kereta..tapi kalau kat epot dia cas RM100/kepala hoho bapakkk mahai kan?bagi sesapa yang nak naik bas ke semporna pon bole..Dari Station Bas Semporna-Sandakan-Kunak di Tawau, korang bole naik bas mini ke Semporna dengan tambang RM10 dengan mengambil masa selama 2jam.sampai je kat semporna kami check in, pastu kuar g carik makan

damia dok usha je stewedes tu..CANTIK nye ma..kakak tu katanya
kakak tu pon baik siap kasi gula2 hehee

ok..mari kita naik kapal terbang..dari ari jumaat tak sesaba dah mia nak naik flight
 mcm biasa..orang suka melanggar peraturan..orang xkasi amek gambar nak juga amek gambar..heheh amek cecepat je ni
 nak juga baca buku..padahal katalog
 dah bosan kan..dok main game dalam tab seb baik ada tab ada guna juga dlm keadaan cam gini, rayyan lg best buka upin ipin diam dia hehee
 di atas awan
 jam time ni kul 6.45 petang dah mcm malam dah
 bese la..prosedur kita klw nak masuk sabah / sarawak
kena register kat imigresen..amrul askar xpe..xyah ada pas lawatan sosial...ala pas dia kecik je tu..kena simpan nanti nak kuar kena tunjuk pas tu
 time kat imigresen ni auntie cina belakang amrul tu cuba2 nak potong barisan adoi..xpadan ngan tua nak kena pelempang nenek ni...hahaha...geram nye klw aku ingt kan balik camane perangai orang tu ni dia selit2 tiba2 tgk2 dia depan kita! orang beratur punya la panjang dia sedap2 je potong barisan...dah la tu time turn kita kt kaunter dia tak sabar2 dah nak masuk kaunter
ni la dia pemandu pelancong kami MR. botak aka pakcik indon mia kata hahaha...
botak ni cakap dah supe sleng orang sabah walaupon dia sebenarnya orang pahang..tu mia kata pakcik indon sebab slang sabah kan ada slang indon skit

nilah ahli rombongan cik kiah sekalian
 tu tempat penginapan kami di semporna
 cafe sri melaka, belakang chalet
 nasi set2 gini RM7 aku amek daging black pepper
mekaseh kepada botak yg telah menyeponser makan malam kami seme..save bajet hahah
 khusyuk dua sepupu ni nengok upin ipin

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

29 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

nampak menarek wpon tak detail lagii..nanti jangan lupe tau buat full entry!! pasal bajet!!!

watyz said... [Reply to comment]

best aku baca citer ko g cuti2. sangat detail...

adeqmas90 said... [Reply to comment]

salam kakak..wahh..bestnye bercuti..
o0owh,husbnd akk tntra dkt mne yer?

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

next kite pulak ye pergi bercuti..hehe

ibuhebat said... [Reply to comment]

ala comelnya tgk upin ipin.. sampai muncung2!

kayyana said... [Reply to comment]

wah... seronoknye jenjalan... bulan 9 ni kami nk ke sana pulak.. bleh jdikan entry nana sebagai panduan..

Cute Mum said... [Reply to comment]

nana... stewedes laki tuelah yang layan zaquan masa kami pergi tawau dulu.. siap bawa jalan2 satu kapal salam dengan penumpang.. bagi duduk kat seat diorang kat belakang.. serius memang mesra alam..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

beshnya cuti2 :)

atty's said... [Reply to comment]

beshnya g mabul.
bukan main kusyuk lagi rayyan

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

fuyoo best ni..padan senyap jaa...openyer bercoti..kikikikiiki

Mama Rizq said... [Reply to comment]

bestnya bercuti..hubby nama je org sabah tpi semporna x pernah jejak kaki..huhu..

nti nak kecek2 dia la ajak pi..

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

sonoknye dia p bercuti satu keluarga. :)

cantik pemandangan dari atas flight tu >_<

mama tisya said... [Reply to comment]

senang ada kwn amrul kt tawau so dh save budget skit tang kete tu kn..mmg jln dr tawau ke semporna tu gelap..kitorang dlu dh la ujan...

kayrul-shah said... [Reply to comment]

menariknya..hehehe..beg danau kota dah sampau semporna la

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Hehehe ok tungu eh last entry ada baje dia

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Aku kan suke kasi details
Nnt org nak tau senang
Tgk sini je xyah tanya dah

Nana said... [Reply to comment]

@adeqmas90
Asben askar kat kluang

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
Insyallah...best lw g ramai2 ni tau

Nana said... [Reply to comment]

@ibuhebat
Heheh tu cite peveret rayyan tgk upin dia je dia

Nana said... [Reply to comment]

@kayyana
Hehee yeke
Ok tunggu nnt akk wat full entry senang study dlu
Nnt nak terjah dah tau skit2

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
Oo yeke ahh mmg mesra alam kan

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Last cuti dh ni mz
Xtau la bile nk terbang lg

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
Heheh dua2 klw layan upin xjadi makan dah

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hahahah tu la
Tuan umah klw diam je
Mmg xde kt kl la jawabnye tu

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Rizq
Hehehe xpe klw org sabah bese dirg xheran
Org luar ni yg heran sebab xpenah sampai :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
Cuti gini stahun skali je
Xle selalu hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Mmg kami banyak save kat transport
Tu klw sewa ket bape la kena tu
Seb baik ada kawan

Nana said... [Reply to comment]

@kayrul-shah
Hahahah tau je ek beg danau kekeke

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

oo, gi ngan juelee skali ke..
syok le gi reramai ;)
damia pun ada kawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...