MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 21, 2012

mula kurangkan update status kat FB

sejak dari balik kampung hari tu masa arwah bapa mertua meninggal, aku dah slow kat FB, ntah la aku rasa mcm..aku nak kurang kan pos menda status bukan2 kt FB tu...sebab kadang2 aku selalu baca orang yang rajin update status, kadang2 status yang buatkan diri jadi riak, sombong..yang mana buat kita rasa loya nak baca...

terdetik juga..klw aku buat status gitu mesti ramai juga naik loya kan?aahahah..tapi xde la kot aku nak buat status bangga2 diri..perasan diri cun, lawa, bagus seme...tak mau kelihatan menyampah di mata orang...kadang2 kita tak sedar apa yang kita tulis tu orang tak suke..yep memang btol tu FB kita..tapi bukan kita sorang yang baca...ada orang lain bole tengok apa yang kita tulis..jadi kalau status itu sedikit menampakkan kebodohan kita..orang akan pandang slack.

mcm aritu la..aku saje share post pasal duit syiling baru yang ada lambang bintang ala2 bendera israel..ada orang amek serius plak..mcm memperlekeh2kan aku..padahal post tu aku tag sorang kawan sebab kami pernah mention pasal duit tu..eh orang lain plak sebok2 nak komen, pastu komen mcm lahanat haha...so sejak dari tu aku dah malas dah nak pos2 kt FB

tipu la kata xde update kadang2..bosan, tak tau nak buat apa..suka baca status orang je..pastu klw bosan lagi tahap max..baru gatal2 update status...alah tak rugi pon aku menjauhkan diri dari FB tak de mana paedah nye..buatnye esok2 dapat keje yang opis blok FB kan senang aku nak adapt hehehe...(cewah brangan tu)

pastu aku mcm segan plak..sebab klw jumpe kwn2 skolah kan..mesti diorang ckp ko ni rajin update FB kan??serius aku rasa mcm malu...hahah...ntah la aku tak reti nak describe mcm mana..tapi malu la..

kadang tu aku ada juga update status..pastu bila baca balik apa aku tulis eh mcm xyah la kot..nak update kt FB..cecepat delete haha..banyak kali dah..update2 pastu delete.ye la xkan seme nye nak cite kat FB kot..maybe ada part2 yang tak sesuai nak kita share kan...

ada skali tu terbuka FB sape ntah..ada masalah ngan tunang abes satu kampung di canang2..adoi..tak sesuai kot dik..nak canang masalah peribadi kat FB..ada tu lagi la...status ala2 baru lepas bromen2 ngan asben..pon mau update...tq hubby for the greatest night...uii..naik berbulu kaki akak membacanya wahhaha...ye la xkisah la...itu FB awak kan awak punya suka la..tapi kat situ dah tambah dosa saya plak sebab saya mengutuk awak dalam hati haha...saya xmo tanggung dosa lagi dah..ampun

contest2 kt fb pon skang aku dah malas nak join..klw aku join tu maknanya memang aku tengah bosan tak tau nak buat apa..banyak sgt la contest montest nye tak terkejar..kalau dulu sehari 3,4 kali update status..skang ni aku nak berazam xmo update selama 3,4 ari dah bjaya dah hahah..pastu nak buat 3,4 bulan plak update pon sebab contest jek..or ada menda2 yg best nk share, pendek kata update menda yg berpaedah la..dari menda2 yg remeh remeh

tak sangka plak ada orang perasan aku dah mula jauhkan diri dari FB hee...
terasa..rasa mcm nak tutup je acc FB tu, tapi SAYANG plak..

minta maaf kalau ada terasa...apa yang saya tulis ni saya tujukan pada diri saya...saya tak nak terlalu lalai di buai arus FB hahaha...PEACE!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

sy plak mmg jenis xsk update status kat fb.. jarang ngadap fb.. biasa kat blog je.. :-)

n a d e a said... [Reply to comment]

aku dah lama buat camni.. memang jarang sgt update status.. komen pon jarang. selalu tekan LIKE je. HAHAHA. kalau nak update status selalu sila la sign up twitter beb. Kat situ org tak kisah sangat ko nak update tiap saat pun ok. HEHE

InaAchik said... [Reply to comment]

samala ngan aku... dlm niat nak mengekang nafsu terhadap fesbuk.
adoyaiii... agak susah sebab tenet dpn mata. tapi try jugak x put status yg xder faedah...

KSWSK said... [Reply to comment]

wa mmg dah lama slow ngan FB..dah dekat 2 thn rasanya..posting yg ada pun kebanyakkannya yg link trus dr blog...wa suka lepak kat twitter..jom la kita twit..twit plak

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

samelah dgn aku nana,klu rs penting & agak2 dah bosan gile barula aku updet status fb,hehehe,blh je seminggu x apdet ape2,tp blog aku xkesah sgt sbb mcm blh luah sket klu stress ke hape ke..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ayu pun jarang update kat FB..more ke blog..

BbS.H said... [Reply to comment]

hmm, ape akak rase tu yg dah sy rase skrg.. lastly deactivated jap. nk delete rase syg kawan2 lame 2. lagi la ade wallpost yg ala2 meloyakan tu. wat tambah saham je kutuk dalam ati). apepon, sy suke blog akak. tq coz mengisi masa lapang sy bukak blog. ade gak ilmunya..

sue zainun said... [Reply to comment]

skang nih orang sibuk bertwitter plak...kalo seminit sekali nak update pon org xkisah..hihi..tp lagi best berblog kan..cam baca cerita nana nih..rasa mcm masuk dlm cerita skali..:)

lia said... [Reply to comment]

aku baru jer ada fb... tp blog ttp yg plng best ha3

Cute Mum said... [Reply to comment]

patutlah jarang nana update status..
uyun jenis malas nak layan apa orang update.. maksudnya lantaklah die nak tulis apa pon, sebab itu apa yang diorang pikirkan.. baca dan terus scroll lagi.. kalo rasa menarik baru komen..

Alycia said... [Reply to comment]

kt pun dah malas.. sejak dh ada org suka jd stalker xde keje lain ni..

Cute Mum said... [Reply to comment]

tetiba nak tanya..
jadi ker nana pergi mabul?
nak gak tengok gambar kat mabul..

Falsya said... [Reply to comment]

tidakkkkkkkkkkkk..hehe..

Zana Adieyza said... [Reply to comment]

zana pun sejak kahwin dh kurangkan update status kat FB.. kalau betul2 perlu jer kot update.. kalau dulu, apa yg ada dlm kepala ni nak update.. now fikir sampai 10kali sebelum update.. hihi..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me sejak menjadi sasaran haters (among compers), so me dh tak update apa2 yg me menang kat FB...
setakat citer kat blog ajerlah, sbb rekod pencapaian me dlm bercomping

siyes loya kalau baca yg update psl lps romen tu...mcm ler dia ajer yg ada husband gamaknya ngeh ngeh ngeh

juelee said... [Reply to comment]

sama la.. malas dah nak berFB sangat sbb ntah ler rasa cam sama la tu..
contest pun dah malas, blog pun malas gak hahaha.. ntah apa yg rajen ntah la..
rajen layan drama kat tonton je hahahha....

sebenarnye dah lama perasan, status kat FB ni kadang2 buat org semak ngan kiter, tapi belum la pernah org kondem lagi... mana tau kot dalam ati org kan....

twitter mmg rajen, sokmo update twitter je skang hahaha

amiey lee said... [Reply to comment]

Kekadang pun aku rasa status aku mcm ntah hapa2 aduhai...saba jela wei

Cik Bambam said... [Reply to comment]

terasa kita kak nana.. dulu pon slelau update status.. pastu jumpa kwn2 kan.. semua panggil kita reporter FB..wuwuwuuw... dorang kata dorang buka FB jek nampak kita! huwaaaaa~

Lin Azlina said... [Reply to comment]

saya pun jarang sgt nk update status kt fb..mmg kdg2 rasa ntah apa2 bial ada org post yg agak meriakkan diri serta yang bukan2 kat fb tu...jdi tmpt luahan perasaan...tak sukala saya camtu...

Cik Pengat Pisang said... [Reply to comment]

saya pun rasa macam kak nana.kadang2 rsa nak tutup je fb tu.tp mengenangkn kwn2 byk dlm tu..syg lak.tp mmg fb nmpk mcm melalaikn je kan.huhu.

Aziela said... [Reply to comment]

dah hampir setahun hidup tanpa fb...rasa lebih tenang....

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

sy pon jarang, slalu post link blog ni. hehe tp lately, sy asyik post status je, sbb bosan plak tgk fb sy....

nana & other blogger, add la sy...jgn lupa kasi url blog korang skali.salam perkenalan

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

hehe...welcome to the club..same la aku ko tgk la wall aku tu ape je ade..eekekekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...