MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 10, 2012

sate seri melaka & nasi ganja

malam ari ahad tu lepas balik dari jalan2 kat putrajaya amrul ajak la makan..makan ringan2 katanya..sebab malam tu dia nak ajak aku try makan nasi ganja kt kampung baru..beria2 dia ngajak dari ari sabtu lagi..kalau bole balik genting tu dia nk ajak g makan nasi ganja..tapi memandangkan dah kenyang masa nak turun genting tu dah makan mcd kt atas sana kan..celah mana lagi nak sumbat...

jadi nye pusing2 la kami mencari makanan yang ringan2 aku ckp kita makan sate je la..malas nak g samuri or r&k sebab dah biasa makan..aku ajak la dia g makan sate kt lembah keramat, sape yang dok area taman keramat sure tau tempat ni..memang dah lama sate ni..dulu kedai dia kecik je tau punya la dah berthaun2 aku tak datang kedai ni dah ada 2 lot. wah...berkembang maju...

orang nye jangan cakap lah..punyala ramai sampai ada yang tunggu nak dapatkan tempat duduk...aku ni baekk punye oder sate ayam, daging & perut..tunggu punya tunggu..tu dia...SEJAM tunggu sate..sampai air batu dalam cawan dah cair..sampai dah berkali2 panggil pekerja dia tanya khabar berita sate aku..gile menguji kesabaran org yg tgh kelaparan....

tobattt xmau dah aku makan sate kt sini..sebesar2 sate samuri kt kajang tu pon & seramai2 orang yg dtg makan pon xde la kena tunggu sampai sejam....sedap tu memang lah sedap..xdpt dinafikan..tapi jenuh nak menunggu..aku klw kedai2 yg slow servis nye mmg aku mark la..xdatang la lepas tu..maybe sebab malam minggu kot tu ramai orang

sape2 nak try makan kt sini pegi la, kat medan selera lembah keramat sebelah dewan serbaguna lembah keramat AU5


lain org minta lain yg sampai..sate perut nye xde..bedal je la dah lapa
satu 80 sen


dah malam tu kul 1, g makan lagi..astaga makan je keje kan?mana la tak gems??hehehe.. ni la nasi ganja nye ni bukan nasi ganja versi kt penang tu tapi nasi ganja versi siam kat kampung baru atau nama siam dia kaumak kot klw tak salah...
simple je nasi dia..ayam  goreng biasa / ayam goreng kampung bole pilih, nasi dia ala2 nasi briani ada rasa rempah2 xde kuah..ayam cicah plak ngan sos thai, not bad..kena gak ngan selera aku.sepinggan RM5

Published with Blogger-droid v2.0.4

24 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la kalo lama menunggu jd hangin kn...tp kalo dh trigin sgt kena gigih la ye nunggu ...kita mkn nasi ganja yg dkt ngan 7-eleven nama kedai LANGGAQ

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

sate Sri Melaka tu mmg favourite keluarga mertua Mira mase dok kat AU4...

FiZ said... [Reply to comment]

sedap eh sate sri melaka tu?tp kalo smpai tnggu 1jam...xbest jgk..nasi ganja tu nmpak sedap la..leh try nnti..;)

fazilzura said... [Reply to comment]

aku paling pantang kalau tgh kebulur pehtu mknanan lambt smp , leh gastrik aku ...

nasi ganja ye? celah mana beb , dap x ?

~ana~ said... [Reply to comment]

hangin aku kalu g mkn pastu tunggu mknan lama2 nih....kalau time lapo, mmg tahap kesabaran tuh nipis jeeeeee...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

oh.. kalau lapar sangat mmg hangin je la kan tunggu makanan lambat sampai.. tula.. sometimes ada tmpt yg makanan dia sedap.. tp servis hampeh.. huhu

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

sedap gemok!!!!!

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said... [Reply to comment]

nasi ganja tu nasi ape erk? nak tau gak..

intanloveamir said... [Reply to comment]

itu namanya nasi kaumak...femes dr neg thai...;)

Cik Bambam said... [Reply to comment]

mana dtg 'ganja' pada nasi tuh kak nana? x kelihatan pon?? huhuhuhu

aanie said... [Reply to comment]

eh, ingatkan nasi lemak ganja....ada gak kat kg baru tu nasi lemak ganja....
sate 80sen....mahal gak...

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Oo yeke nnt bole try la
Tu la dh tingin nk mkn tunggu jg la

Nana said... [Reply to comment]

@Amyra Chuari
Yeke mmg sedap sate ni femes gak

Nana said... [Reply to comment]

@FiZ
Sedap..maybe sebab weken kot tu ramai org
Ns ganja siam tu not bad

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
Sedap tp kul 1pg br ada hehehe kedai dia depan nur arfa batik kt area pintu gerbang

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
Tau xpe ntah bape kali panggil staff dia tanya mana sate
Sedangkan ada org dtg sebelum tu on dh dpt mkanan dlu

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Tp klw dh mlampau gitu
Mls dh rasa nk mkn sna

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
Nnt kita g mkn

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku!
Ekceli nasi ni dia set mcm tu
Ns dia rasa mcm nasi briani
Sos thai cicah ngan aym

Nana said... [Reply to comment]

@intanloveamir
Ha...btol2 hehey sy xtau apa nama dia
Femes ek br tau heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
Hahaha xde mana daun ganja nye
Kan lalok makan kang
Istilah ganja tu mcm nasi ni bole wat kita jadi ketageh

Nana said... [Reply to comment]

@aanie
Ni bukan nasi lemak
Tp ns dia mcm nasi briani
Ahh mahal skit tp besar

nanakimie said... [Reply to comment]

hurm...sedapnya sate:) da lama nana xmkn,menyelerakan ngk gambar tu...huhu...

mama rifQy said... [Reply to comment]

Haishh..lame nye tunggu nana!!! sejam tuh..jenuh nak tunggu..hehehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...