MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 23, 2012

spaghetti : dari dinner membawa ke breakfast


malam tadi kan aku meroyan nak masak spageti...ha..amrul klw dengar spageti je..tak jadi la ajak g pasar malam hehehe...memula tu ingt nak wat sikit je la kan..untuk ktorg 3 beranak..skali tu amrul kata ada 2 orang kawan dia dari kluang yg outstation kt KL..ok la, dah alang2 masak aku suh amrul bli lebih sos spageti & daging cincang..

kebetulan amrul kat luar semalam, aku call je ckp suh bli bahan2 spageti, ala yang tak de sos & cendawan je..aku pesan carik sos spageti jenama kimball yang cendawan.pastu xlama amrul call..xde pon sos kimball...adeh ni la dia kan..aku mmg dah agak dah..kalau suh laki g bli barang nak masak manjang je xjumpe hahaha..aku dah paham dah...

dulu memang aku guna prego tapi skang semenjak ada kimball aku lg suke guna kimball
sebab apa?sebab dia murah dari prego hik2


aku suh amrul wat video call...dah wat video call pon xjumpe juga..orang dah kasi landmark sos kimball ni area sos prego...xjumpe..katanya haih..last2 aku bole tgk dalam tipon tu 2 orang kawan dia dah mcm masuk treasur hunt tolong carikan sos spageti kimball..hahah last2 jumpe tu pon kwn dia tlg carikan..dah jumpe siap tunjuk kat aku via video call hahah..lawak btol...

tapi amrul ok la..klw orang suh bli barang itu memang dia bawa balik barang itu, bukan mcm abang ipar aku masa mula2 kawen ngan akak aku dulu orang suh bli rempah kurma dia g beli buah kurma hahahaha....bengong sampai skang aku akan ingat kesengalan abang ipar aku

damia kan dia cukup suka ngan spageti ni..nape aku cakap cam gitu?ni la satu2 nya makanan yang dia tambah 2x..lepas tu bila dah abes makan kan dia cakap mcm ni..SEDAPNYE MAMA..dengan muka2 hahaha...adoi la mia..terharu rasa biar pun amrul jenis xsuka puji2 masakan aku..skali damia puji tu maknanye sedap la juga tu hahaha....sebab nye damia xpernah puji masakan aku yang lain2 tau klw masak spageti je dia puji..tok wan dia yg masak sedap2 tu pon dia xpernah cakap SEDAP

 spageti masak sepeket, kuah masak 2 botol amek ko..banyak lagi dalam peti ais..arini siap bawa bekal bekpes g opis..xpe la.dalam peti ais tu kang amrul ngan mia la makan tu
 


Published with Blogger-droid v2.0.4

18 ribu orang memberikan idea bernas:

lieyalatif said... [Reply to comment]

wah syedaaapppnyeeee....

tu la, lieya pun selalu gune preggo jek, ramai ckp kimball punye sedap...nanti nak try le...

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

same la masak gak semalam nnt tgk entry aku lak..same gak la membawa ke lunch..hahhaha

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

alahai,
dah lama x buat spagethi nie,
rindu rasanya nak buat ....
nyum nyum...

Kimball pun sedap jugak,
murah skit dr Prego...

atty's said... [Reply to comment]

kty pun kalo masak spagetti guna sos kimball tu..

mama iris said... [Reply to comment]

saya suka guna buah tomato fresh. hehehhe. tapi spageti ni rasanya majoriti bebudak suka kan?tgk gmbor pon blh terliur ni...

lia said... [Reply to comment]

dap nyer..... *leleh2 air liur he3*

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ALAMAK..TERLIUR LA...(WALAUPUN BARU JE MELANTAK ROTI TAMPAL..KAKKAA)

ibuhebat said... [Reply to comment]

rasanya memang semua budak2 memang suka makan spageti la.. walaupun bdk yg jenis susah makan.. sebab anak saya yg susah makan pun bila dihidangkan spageti, laju je mkn! :)

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aku pon gune kimball ni nana, alter2 sket..mmg best!
anak2 aku mmg suke spageti,mmg abis seperiuk!hehehe

nur anis said... [Reply to comment]

saya pun guna kimball..lebih jimat..:)

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

so sweet la korang nim, siap 3g lagi...bekerjasama ant suami isteri...sangat sweet...tp yg abg ipar tu, hehe~ kelakar lak...np beli kurma.ngeh2..lawakkkkkkkkk.......

watyz said... [Reply to comment]

sedap nyer!!!

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

btulkan..
kalu mintak tolong hubby mesti tak jumpe brg nye
macam papazakwan,
siap call lagi nak tau belacan ngan asam jawa rak mana kat giant tu..
adeyh, mentang2 la kita je yg slalu membeli..depa bukan amik tau pun mende2 gini..pada depa, remeh je nak ingat menda2 camni, huhu ;)

Falsya said... [Reply to comment]

baru semalam aku makan spegetti..tp bkn tomato based la kan sbb x suke..mak mertua aku dh tau aku x suke makan yg tomato based nie sbb tuh die wat yg creamy2..hahaha..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

hadoi.. ni yg rasa nak pergi mencari spageti for lunch nie! hahahaha

Afne said... [Reply to comment]

nk skit hehe

♥•✿mrs cik@n •✿♥ said... [Reply to comment]

anak saya pon suka mkn spageti even dia baru je umur 11 bulan,sy follow blog awk,jgn lupa lawat blog sy ya,bleh jd kwan.

::Misz sunsWeetz:: said... [Reply to comment]

le x bagi resipi spagethi yg nie..please sis..teingin nk buat takut..x jdi..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...